Geen enkel luxe horloge kan echt als “goedkoop” worden beschouwd, maar er zijn er zeker die betaalbaarder zijn dan andere. Van alle verschillende uurwerken van Zwitserse makelij die momenteel verkrijgbaar zijn, is er waarschijnlijk geen enkele die meer waar voor zijn geld biedt dan de horloges van Oris. Hoewel het merk de laatste jaren veel media-aandacht heeft gekregen, hebben veel kopers nog steeds vragen over Oris, dus vandaag beantwoorden we een aantal van de meest gestelde vragen over Oris horloges.

Zijn Oris uurwerken in eigen beheer?

Pas in 2014 is Oris begonnen met het maken van zijn eigen uurwerken onder wat nu wordt gezien als het huidige eigendom. In de periode tussen 1904 (het jaar van oprichting) en 1981 heeft Oris in totaal 229 eigen uurwerken geproduceerd; tussen 1982 en 2014 heeft Oris echter Zwitserse uurwerken van andere fabrikanten gekocht voor gebruik in haar horloges. Dus om de vraag te beantwoorden: Ja, Oris produceert nu weer zelfstandig interne uurwerken.

Waar worden Oris horloges gemaakt?

Horloges van Oris worden gemaakt in Holstein in Zwitserland. De officiële bedrijfsnaam en het logo is Oris Holstein 1904, het jaar waarin het bedrijf is opgericht.

Hoe goed zijn Oris horloges?

oris horloge vintage

Hoewel je oudere Oris-modellen kunt vinden met quartz-uurwerken, zijn alle horloges die Oris tegenwoordig produceert puur mechanisch. Het bedrijf ontwikkelt al sinds 1904 prachtig verfijnde Zwitserse uurwerken voor duiken, luchtvaart, racen en reizen. Veel van deze zeer functionele horloges zijn uitgerust met een rode rotor die voor het merk een symbool van betrouwbaarheid en authenticiteit is geworden.

Hoe zien Oris horloges eruit?

Net als veel andere hoogwaardige Zwitserse uurwerk fabrikanten maakt Oris gebruik van eersteklas materialen en creëert daarmee functionele ontwerpen, die ongelooflijk praktische en comfortabele horloges produceren om mee te leven en elke dag te dragen. Met rubberen banden om de pols, verfijnde roestvrijstalen armbanden voor casual zakelijke ontmoetingen en soepele leren banden voor formelere gelegenheden beloven Oris horloges comfort, nauwkeurigheid en stijl in één compact ontwerp.

Worden Oris horloges gemaakt in Zwitserland?

Ja, alle Oris-horloges worden ontwikkeld in de productiefaciliteiten van het bedrijf in Ribigasse 1, CH-4424 Hölstein, Zwitserland. Oris heeft een diverse en groeiende familie van getalenteerde ambachtslieden, horloge-experts en traditionele vakmensen. Deze verschillende afdelingen zijn allemaal verantwoordelijk voor afzonderlijke maar integrale aspecten die betrokken zijn bij het maken van horloges.

Wat is het beste Oris horloge?

oris horloges sport

Het antwoord op deze vraag hangt af van je budget, smaak en individuele behoeften. Collecties zoals de Diver’s Sixty-Five, de Aquis en de ProDiver zijn robuuste en functionele duikershorloges, terwijl de Big Crown, ProPilot en de BC3 allemaal tot de populaire luchtvaartcollectie van Oris behoren. Het merk heeft ook verschillende tijdloze geklede horloges ontwikkeld, zoals de Artelier en de Classic, evenals op de motorsport geïnspireerde polshorloges, zoals de Williams-collectie en de Chronoris-serie.

Zijn Oris horloges COSC gecertificeerd?

Hoewel niet alle Oris horloges chronometer gecertificeerd zijn, heeft het merk een aantal prachtige COSC-gecertificeerde horloges geproduceerd. Modellen zoals de Artelier Chronometer Date zijn bijvoorbeeld uitgerust met uurwerken die voldoen aan de strenge normen die vereist zijn voor de COSC-certificering (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres).

Zijn Oris horloges betrouwbaar?

Zoals eerder vermeld, produceert Oris nu een aantal eigen in-house uurwerken, waardoor een niveau van consistentie en prestaties wordt gegarandeerd dat kan worden teruggevoerd op aloude methoden uit het verleden. Daarnaast zijn de uitbestede uurwerken die Oris gebruikt in sommige van zijn andere modellen enkele van de beste off-the-shelf uurwerken in de industrie en zijn ze allemaal speciaal gekozen vanwege hun betrouwbaarheid en consistente prestaties. Het portfolio van de horlogemaker bestaat nu uit GMT horloges, zakelijke kalenders, dag-nacht aanduidingen, gangreserve displays en chronografen – om maar een paar voorbeelden te noemen.

Zijn Oris horloges luxe?

Hoewel de horloges van Oris niet prestigieus genoeg zijn om naast die van Audemars Piguet, Vacheron Constantin of Patek Philippe te staan, worden ze toch gezien als luxe horloges van topklasse. Het merk maakt betrouwbare, functionele en unieke uurwerken zonder de extreme prijspremies die andere merken vragen, waardoor ze perfecte luxe horloges zijn voor dagelijks gebruik.

Waarom zijn Oris horloges zo duur?

oris horloge

Het antwoord op deze vraag hangt af van wat je als ‘betaalbaar’ of ‘duur’ beschouwt voor een polshorloge. Horloges van bekende merken als Breitling zijn namelijk een stuk duurder en dan kan je jezelf afvragen: “waarom zijn Oris horloges zo betaalbaar?”. Dat komt omdat Oris stevig tussen beide uiteinden van het spectrum in zit. Een Oris horloge heeft zonder twijfel een ongelooflijk goede prijs-kwaliteitverhouding als je bedenkt dat het mechanische uurwerken van Zwitserse makelij zijn die kenmerken en functies bieden die je niet zult vinden op horloges van merken die meerdere keren zoveel kosten.

Hoeveel kosten Oris horloges?

Je kunt een tweedehands Oris horloge kopen voor maar een paar honderd dollar, maar de huidige productiemodellen zoals de Oris Aquis en Big Crown ProPilot zijn ook heel redelijk geprijsd op de secundaire markt met ongeveer €900. Voor modellen met een eigen uurwerk of extra complicaties kunnen de prijzen aanzienlijk hoger liggen, maar zelfs de duurste horloges van Oris worden verkocht voor minder dan het instappunt voor veel andere luxe horlogemerken.

Zijn Oris horloges van goede waarde?

Oris horloges bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding – waarschijnlijk beter dan elk ander Zwitsers merk dat op grote schaal luxe uurwerken produceert. Veel Zwitserse horloges die worden aangedreven door generieke quartz uurwerken kosten aanzienlijk meer dan de mechanische horloges van Oris, maar ze bieden lang niet dezelfde mate van techniek of aandacht voor detail.

Houden Oris horloges hun waarde?

oris horloge vintage 2

De meeste horloges, met uitzondering van bepaalde modellen van merken als Rolex en Patek Philippe, worden minder waard als ze worden verkocht op de tweedehandsmarkt. Ondanks het feit dat Oris horloges niet vaak in waarde stijgen, behouden ze hun waarde heel goed en worden ze beschouwd als ideale uurwerken voor mensen die willen investeren in een functioneel en betrouwbaar polshorloge dat ze elke dag kunnen dragen, zonder zorgen.

Hoe nauwkeurig zijn Oris horloges?

Zoals eerder vermeld, zijn sommige Oris horloges uitgerust met COSC-gecertificeerde chronometer uurwerken. Dit betekent dat de uurwerken een aantal strenge tests hebben doorstaan om de hoogste normen van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te garanderen. Deze statische tests worden uitgevoerd in een onafhankelijk laboratorium en de COSC chronometer-certificering is de gouden standaard in mechanische tijdmeting.

Zijn Oris horloges hun geld waard?

Oris-horloges zijn hun prijskaartje zeker waard – vooral als je er een met korting op de secundaire markt koopt. Oris staat achter zijn horloges met een garantie van 2 jaar en combineert prestaties met betaalbaarheid om gebruikers een high-end uurwerk te bieden dat een leven lang meegaat. Zonder de extreme prijspremies waarmee sommige van de grootste namen in de luxe horloge-industrie gepaard gaan.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *