Kun je heerlijk genieten van een goede kop koffie? Bijvoorbeeld omdat je hier graag de dag mee start of omdat je graag uitpakt met een geweldige creatie in het weekend? Thuis kun je dezelfde goede koffie zetten als je gewend bent van een restaurant of een koffiebar. Twee belangrijke investeringen die je daarvoor kunt doen, is het kopen van een goed koffiezetapparaat en bonen van hoge kwaliteit. In dit blog lees je er meer over.

Het start allemaal met het kopen van het juiste koffiezetapparaat

Een koffiezetapparaat van professionele kwaliteit, bijvoorbeeld uit de collectie van Coolsound, draagt voor een enorm groot deel bij aan de kwaliteit van het kopje. Kies bijvoorbeeld voor een volautomatisch model, waarmee je snel een lekker kopje zet. En voel je je graag het liefste iedere dag een echte barista? Dan mag een piston koffiemachine eigenlijk niet ontbreken bij jou in huis. Zet er een paar kleurrijke koffiekopjes bij neer en siropen in de lekkerste smaken en creëer hierdoor de perfecte coffee corner.

Laat je een keer adviseren in een koffiewinkeltje voor het kopen van de juiste bonen

witte-mok-koffie-buiten

Heb je eenmaal het perfecte koffiezetapparaat gevonden? Dan staat het kopen van de juiste bonen op je to-do lijst. De bonen bepalen immers de smaak van de koffie, maar ook de intensiteit van de smaak. Een aantal voorbeeld van bonen waar je uit kunt kiezen, zijn arabica en robusta.

Maar ook de herkomst van de bonen is belangrijk om op te letten. Zo zijn landen als Brazilië, Guatemala, Colombia en Ethiopië bijvoorbeeld erg geliefd onder liefhebbers van koffie. In een koffiewinkel kun je je altijd uitgebreid laten adviseren en op deze manier de beste variant voor jouw koffiezetapparaat uitzoeken.

Probeer verschillende smaken uit en ontdek waar jouw voorkeur het meeste naar gaat

En breng je een bezoek aan een koffiewinkel bij jou in de buurt? Sla dan meteen meerdere kleine zakjes koffie in. Hierdoor heb je thuis meer dan genoeg tijd om meerdere smaken uit te proberen. Dit is immers de beste manier om te bepalen wat jouw favoriete variant gaat zijn. Wie weet zet je binnenkort al een keer de perfecte koffie thuis. Van een standaard kopje zwarte koffie tot aan een iced latte en van een ristretto tot aan een cappuchino. Met de meest luxe koffiezetapparaten tover je de mooiste creaties in een mum van tijd op tafel.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *