Ook al is Amsterdam de grootste stad van Nederland, toch is het aanzienlijk kleiner dan andere grote, Europese hoofdsteden zoals Londen of Parijs. De stad heeft een gezellige, gemoedelijke sfeer die elders in de wereld vrij moeilijk te vinden is. Er zijn honderden redenen om naar de stad te verhuizen, waaronder de volgende factoren die bijdragen tot de Amsterdamse kenmerkende en relaxte sfeer.

1. De koffie

kopje-koffie-schuim

Amsterdam heeft meer dan zijn billijk aandeel aan uitstekende espressobars en veel van deze hangouts doen ook dienst als ambachtelijke koffiebranderijen. De stad organiseert ook een jaarlijks koffie festival in maart, dat plaatsvindt in het enorme culturele centrum, de Westergasfabriek. Daarnaast kan je met een heerlijk bakje koffie ook even een Betcity review checken om je volgende winsten binnen te slepen.

2. De universiteiten

white city bike parked in bridge

Het wordt in Nederland steeds gebruikelijker dat universiteiten Undergraduate, Masters en PhD programma’s in het Engels aanbieden. De beide Amsterdamse universiteiten (UvA en VU) hebben verschillende studies in het Engels en trekken elk jaar duizenden buitenlandse studenten.

3. Buurtmarkten

night market rack

Markten maken nog steeds deel uit van het dagelijkse leven in veel buurten rond Amsterdam. De Albert Cuypmarkt bijvoorbeeld, vindt al meer dan 100 jaar plaats in de Pijp en biedt altijd een ruime keuze aan producten, van Hollandse bloemen tot versgebakken stroopwafels.

4. Het is een van de mooiste steden ter wereld

Amsterdam-grachten

Amsterdam heeft de grootste monumenten van heel Nederland en veel van deze bezienswaardigheden liggen in de historische binnenstad. De grachtengordel, bijvoorbeeld, bevat meer dan 10.000 beschermde rijksmonumenten en staat zelf op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoewel de stad vooral bekend staat om zijn ongelooflijke 17de-eeuwse architectuur, zijn er in Amsterdam veel oudere en nieuwere gebouwen die de belangrijkste bezienswaardigheden evenaren, of misschien zelfs overtreffen, wat hun historische en culturele betekenis betreft.

5. Er zijn geweldige ambachtelijke brouwerijen

tap-bier

Behalve grote namen als Amstel en Heineken herbergt Amsterdam ook verschillende, kleinere onafhankelijke brouwerijen. Tot deze plaatselijke brouwers behoren oudere, gevestigde bedrijven als Brouwerij ’t IJ of de Prael, maar ook nieuwere, vernieuwende ondernemingen als Gebrouwen door Vrouwen of de Traan van de Slager.

6. De vele schitterende bioscopen

bioscoop-publiek

In Nederland is het uitzonderlijk zeldzaam dat bioscopen films met nasynchronisatie vertonen en de meeste anderstalige films verschijnen met hun originele geluidssporen. Verder zijn er meer dan 10 bioscopen in Amsterdam, waaronder veel spectaculaire arthouse theaters, zoals het architectonische meesterwerk het Oog of de door studenten gerunde hangplek Kriterion.

7. De clubs, festivals en podia

festival-vrouw-op-schouders

Door het grote aantal clubs, podia en festivals in de stad is in principe elk muziekgenre goed vertegenwoordigd in Amsterdam. Op zoek naar live rock of indie? Ga dan naar underground tenten als de Nieuwe Anita of OCCIII. Wil je de elektronische scene van de stad ontdekken? Ga dan naar clubs als Radion en de School, of wacht tot oktober voor ADE – een van de grootste EDM evenementen ter wereld. Mocht je naast een feestje ook een gokje willen wagen, check dan Onlinecasino.amsterdam eens.

8. De fietsen

elektrische-fiets-stuur

Hoewel veel andere steden in de wereld fietsdoorvoersystemen ontwikkeld hebben, was Amsterdam een van de eerste grote knooppunten die zijn infrastructuur rond het fietsen aangepaste en is sindsdien de ontwikkelingen voorgebleven. In feite is er meer dan 400 kilometer aan fietspaden aangelegd rond Amsterdam, waardoor je je in de vele wijken van de stad in een mum van tijd kunt verplaatsen.

9. De taalbarrière is vrij laag (voor Engelssprekenden)

Omdat Nederlands en Engels zich beide uit het West-Germaans ontwikkelden, delen ze veel overeenkomsten en is het voor moedertaalsprekers van beide talen verrassend gemakkelijk om hun buitenlandse tegenhangers te leren. Zelfs niet-moedertaalsprekers zullen waarschijnlijk de gelijkenissen van het Nederlands met het Engels opmerken en al snel na aankomst in Amsterdam de moedertaal beginnen op te pikken.

10. De verbazingwekkende musea

rijksmuseum-plein

De vele musea van Amsterdam organiseren elk jaar een groot aantal belangrijke tentoonstellingen en herbergen gezamenlijk enkele van de meest gevierde kunstwerken die ooit gemaakt zijn. In het Rijksmuseum bijvoorbeeld hangt Rembrandts De Nachtwacht al meer dan een eeuw en het Van Gogh Museum bezit momenteel de grootste collectie originele Van Gogh’s ter wereld.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *