Een strak en overzichtelijk werkrooster zorgt voor rust in elke organisatie. Op die manier weten zowel managers als personeel altijd waar ze aan toe zijn. Waar voorheen roosters op papier of in Excel werden gemaakt, zijn er nu specifieke tools die de personeelsplanning zo veel mogelijk automatiseren. In dit artikel lees je waarom een goede personeelsplanning van levensbelang is voor elk bedrijf; groot of klein.

1. Je wint tijd (en geld)

supreme-geld-pistol

Alle bedrijven hebben baat bij een soepele dagelijkse gang van zaken om maximaal resultaat te behalen. Als alle werknemers hun werktijden, hun verantwoordelijkheid én hun werkplek (in het geval van externe werknemers) kennen, zal je bedrijf efficiënter opereren. Daarnaast hoef je geen uren meer te besteden aan een rooster maken, verlof bij te houden of de boel te wijzigen als er iemand ziek is.

2. Grip op werktijden van werknemers

Een strakke aanwezigheidsregistratie is voor veel bedrijven een uitdaging. Als er een goed rooster is, betekent het nog niet dat de uren altijd goed worden gemaakt. Als een werknemer bijvoorbeeld regelmatig te laat komt en te veel verlof neemt, moet het management dit wel bijhouden en het probleem met de werknemer bespreken. Deels-geautomatiseerde personeelsplanning software helpt bij dit proces.

3. Eenvoudig en efficiënt ploegen beheer

restaurant-keuken

Als er geen goede planning is, zullen er vroeg of laat conflicten ontstaan over welke werknemers tijdens een bepaalde dienst moeten komen. Dit kan leiden tot chaos, vooral tijdens piekuren. Een goede planning zorgt ervoor dat de juiste medewerkers worden ingepland voor een bepaalde dienst. In een restaurant zal het bijvoorbeeld altijd druk zijn tijdens de lunch. Door op dat moment ervaren werknemers in te roosteren, kun je een efficiënte en soepele service garanderen. Het helpt ook om de planning transparant te maken, wat betekent dat werknemers niet ontevreden zullen zijn over het feit dat een bepaalde persoon de voorkeur krijgt voor een bepaalde dienst.

4. Zorgen voor een eerlijk beleid

Het inroosteren van werknemers zorgt ervoor dat alle werknemers eerlijk worden behandeld als het gaat om verlof en werktijden. Het management kan de roosterrapporten bekijken en verlof op basis van de gegevens in de software toewijzen. Het systeem kan instellen hoe verlof wordt behandeld, zodat niet iedereen op het zelfde moment vrij neemt.

5. Effectief overuren beheren

Een goede software voor urenregistratie en personeelsplanning beheer je ook eenvoudig de overuren. Zo houd je de wettelijke vereisten automatisch in de gaten én kun je de werknemer de keuze geven voor extra uitbetaling of tijd-voor-tijd. Een overzichtelijk overurenbeheer is niet alleen qua regelgeving handig, maar zorgt ook voor een goede moreel bij werknemers.

Samenvatting

Een personeelsplanning software zorgt voor veel automatisering, zodat je minder tijd en dus geld hoeft te besteden aan het maken van roosters en het bijhouden van verlof en overuren. Je plant efficiënt ploegen en diensten in, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Dit resulteert niet alleen in een efficiënter lopend bedrijf, maar ook in gemotiveerdere werknemers. Ontdek werktijden.nl voor een compleet en makkelijk te gebruiken urenregistratie software.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *