Waarom is kamperen goed voor je? De gezondheidsvoordelen van kamperen zijn overvloedig voor zowel volwassenen als jongeren. Als je thuis tijd doorbrengt in je gewone routine, besef je misschien niet hoeveel je mist, weg van de natuur.

Kamperen heeft een groot aantal voordelen voor iedereen, oud en jong, waarvan jij en je gezin kunnen genieten terwijl je tijd doorbrengt in de vrije natuur. Natuurlijk wel bij een camping met prive sanitair ;-).

Ontkoppelen

Kamperen is een geweldige kans voor iedereen om de stekker eruit te trekken en los te komen van hun schermen. In de vrije natuur vind je geen computers, tablets of televisies en er is zoveel anders te doen waarvoor geen elektronica nodig is.

Stressvermindering

kamperen-vrouw-leest-boek-tent-camping-leistert

Bron: Leistert.nl

Laat de overboekte planning thuis. Als je gaat kamperen is er geen plaats waar je op een bepaalde tijd moet zijn, en er is niets dat je onderbreekt of om je aandacht concurreert. Het natuurlijke resultaat van dit soort setting is stressvermindering en ontspanning zoals je nergens anders kunt vinden.

Frisse lucht

Je realiseert je misschien niet hoe schaars frisse lucht is in je dagelijkse leven. Als je gaat kamperen, krijg je de wonderlijke geuren van de buitenlucht, evenals de geur van een diner dat boven een open vuur kookt.

Het opbouwen van relaties

Een van de beste en belangrijkste aspecten van kamperen is hoe het je helpt bij het opbouwen en versterken van relaties. Als je met vrienden of familie gaat kamperen, krijg je de kans om zonder afleiding te praten en elkaar te bezoeken, zelfs tot diep in de nacht.

Verbinding met de natuur

lange-kampeerplaats-tenten

Bron: Leistert.nl

Als je gaat kamperen krijg je de kans om in contact te komen met de natuur, wilde dieren tegen te komen en de sterren te zien, ver weg van de felle lichten van de grote stad. Er gaat niets boven dat. Zorg ervoor dat jij en je gezin de kans krijgen om in contact te komen met de natuur als je de vele voordelen van kamperen verkent.

Fysieke conditie

Kampeertijd is fysieke tijd. Je zet een tent op, doet de afwas, maakt een wandeling. Thuis leiden we vaak een zittend leven dat de lichamelijke conditie niet bevordert. Als je kampeert, kun je niet anders dan aan lichaamsbeweging doen en je hartslag omhoog krijgen.

Gebrek aan wekkers

Wanneer heb je voor het laatst uitgeslapen zonder wekker om je wakker te maken? Als je kampeert zijn de enige wekkers die je hebt de zon en het getjilp van vogels. Wakker worden met de natuur in plaats van een wekker is een ervaring die iedereen regelmatig zou moeten hebben.

Ontwikkeling van nieuwe vaardigheden

speeltuin-camping-leistert

Bron: Leistert.nl

Je kunt niet anders dan nieuwe vaardigheden ontwikkelen tijdens het kamperen. Iedereen op de reis zal een bijdrage leveren en het is een geweldige kans om nieuwe dingen te leren. Je leert misschien hoe je tenten opzet, knopen legt, vuur maakt, een nieuwe maaltijd kookt en nog veel meer. Deze vaardigheden zijn belangrijk om te hebben, en toch krijgen we niet vaak de kans om ze te ontwikkelen in de loop van onze gewone drukke schema’s. Hoewel de voordelen van kamperen voor volwassenen ook gelden voor jongeren, zijn er een aantal voordelen specifiek voor jongere kampeerders.

Groei van zelfvertrouwen

Het is belangrijk dat kinderen geleidelijk zelfstandiger worden en meer vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. Een van de voordelen van kamperen voor de jeugd is dat het hen in staat stelt onafhankelijkheid te leren in een veilige en gecontroleerde omgeving. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen als ze nieuwe dingen leren en voor het eerst ervaringen opdoen.

Familiebanden

caravan-kamperen-gezin-man-vrouw-vrolijk-leistert

Bron: Leistert.nl

Kamperen is gunstig voor kinderen en hun familie omdat het kan helpen de banden tussen familieleden te versterken – broers en zussen, ouders en kinderen en de lijst gaat maar door. Jullie zullen allemaal als groep veel sterker naar huis gaan.

Educatieve mogelijkheden

Voor kinderen is kamperen tijd om te leren, en dat is een van de redenen waarom scouting programma’s zo waardevol zijn. Ze bieden kampeerervaringen waarbij kinderen nieuwe dingen leren, zoals vissen, koken, wandelen, knopen leggen, vuur maken, veiligheid, eerste hulp en nog veel meer.

Lekker eten

Eten smaakt gewoon beter als het in de buitenlucht wordt bereid. Er is iets met koken boven een kampvuur of campinggrill dat je thuis niet kunt evenaren. Bovendien gaat er niets boven s’mores gemaakt boven een open vuur. Droom groots en plan een geweldig menu voordat je op je volgende kampeertocht vertrekt.

Met het hele gezin naar Recreatiepark de Leistert in Limburg

glamping-leistert

Bron: Leistert.nl

Ben je na al deze redenen ook zo toe aan even helemaal niks met het hele gezin? Dan zijn er bij Recreatiepark de Leistert genoeg manieren om comfortabel te kunnen overnachten! Ze bieden namelijk bungalows van hoge kwaliteit aan, maar ook een prachtige camping. Op camping de Leistert geniet je van het buitenleven op een kampeerplaats of in een van de verblijfsaccommodaties. Er zijn geweldige voorzieningen te vinden en het park is super kindvriendelijk. Van het gave indoor speelparadijs tot het subtropisch zwembad. Een ideale camping voor in de meivakantie!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *