Als je nog nooit een paar leren schoenen voor je werk gedragen hebt, dan mis je wat. Leren schoenen zijn een favoriet voor mensen die een actieve baan hebben of schoenen nodig hebben die hun voeten extra comfort en bescherming geven. Sommige mensen kopen echter niet graag leer omdat er meestal een hoger prijskaartje aan hangt dan aan andere synthetische materialen. Ja, de prijs is meestal hoger, maar dat komt ook omdat er zoveel voordelen zijn. Hier zijn 10 redenen om leren schoenen te kopen.

1. Ruikt lekker

Er gaat niets boven de geur van echt leer. Als je een tas of jas van synthetisch leer koopt, kun je merken dat het een vreemde geur heeft. Kunstmatige materialen worden meestal gemaakt met verschillende chemicaliën, waardoor ze een vreemde stank hebben. De geur van synthetische schoenen kan nog erger worden als je voeten de gewoonte hebben om na een lange dienst te gaan ruiken.

Gelukkig is je neus ver van je voeten verwijderd, maar het is niet prettig rond te lopen in de wetenschap dat je voeten onaangenaam ruiken. Omdat leer een natuurlijk product is, heeft het een natuurlijke en verfrissende geur. Als je nog nooit echt leer geroken hebt, ruik er dan eens aan de volgende keer dat je in een kledingwinkel bent – zorg alleen dat er niemand in de buurt is, want ze zouden kunnen denken dat je raar bent.

2. Stijl

l’Ascolana schoenen beige

Echt leer ziet er stijlvol uit, dat kun je niet ontkennen. Schoenen van gefabriceerd materiaal kunnen er vaak plastic en onnatuurlijk uitzien. Leer doet schoenen en kleding op natuurlijke wijze als een luxeartikel lijken, omdat het materiaal glad en glanzend is. Check deze beauties van l’Ascolana hierboven maar eens! Deze prachtige sneakers zijn in Italië van hoogwaardig leer gecreëerd. Met dit soort schoenen van hoge kwaliteit heb je veel langer plezier en ze staan nog stijlvoller ook!

3. Duurzaamheid

Een van de grootste voordelen van leren schoenen is dat ze duurzaam zijn. Schoenen van echt leer kunnen andere schoenen van synthetische materialen overleven. Leer van hoge kwaliteit blijft sterk tegen veeleisende werkomgevingen, wat betekent dat de schoenen veel langer meegaan.

Sommige mensen schrikken er misschien van terug meer uit te geven voor leren schoenen, maar omdat ze langer meegaan, zijn ze een goede investering. Eén paar leren schoenen kopen kan goedkoper zijn dan twee paar synthetische schoenen te moeten kopen.

4. Weerstand tegen water

l’Ascolana-lage-schoenen-beige

Als het leer behandeld of met was behandeld is, is het bestand tegen water en andere vloeistoffen. Als je buiten of in keukens werkt, moet je schoenen dragen die waterafstotend zijn om je voeten droog te houden en uitwendige schade aan de schoen te voorkomen. Leren schoenen kunnen je tenen droog houden tegen gemorste vloeistof of plassen.

5. Betere pasvorm

Als je leren schoenen draagt, vormt het leren materiaal zich naar de vorm van je voet. Bij het passen van plastic of andere synthetische schoenen kun je merken dat ze vaak hard aanvoelen tegen je voeten en dat ze niet veranderen om zich aan te passen aan de vorm van je voeten. Je zou kunnen denken dat dat een goede zaak is, maar dat is het niet. Omdat niet ieders voeten precies hetzelfde zijn, kan leer zich aan je voetvorm aanpassen, waardoor je voeten extra comfort en steun krijgen.

6. Comfort

Leer is niet alleen een van nature sterk materiaal, het is ook heel comfortabel. Leren schoenen bieden comfort en steun aan je voeten. De juiste schoenen vinden is erg belangrijk om te voorkomen dat je je rug bezeert.

7. Gemakkelijk schoon te maken

Vergeleken met andere stoffen die moeilijk schoon te maken kunnen zijn, is leer gemakkelijk af te wassen met een vochtige doek. Omdat het materiaal ademend is, zijn leren producten ook niet moeilijk te drogen nadat ze gewassen zijn.

Om het beste uit een leer product te halen, moet je het goed verzorgen en omdat leer gemakkelijk schoon te maken is, is dat geen extra moeite.

8. Ademend vermogen

l’Ascolana-schoenen-zwart-blauw

Wist je dat leer ademt? Niet zoals echt ademen, maar eerder laat het lucht door het materiaal stromen. Dit is geweldig voor leren schoenen, want het materiaal laat lucht binnen om je voeten af te koelen en te voorkomen dat ze gaan ruiken.

9. Milieuvriendelijk

Kleding van synthetische vezels en stoffen wordt tijdens het fabricageproces als schadelijk voor het milieu beschouwd omdat er schadelijke gassen vrijkomen. Omdat leer een natuurlijk materiaal is, werden geen schadelijke chemicaliën gebruikt om het te maken – waardoor het milieuvriendelijk is!

10. Extra bescherming

bruin-leren-timberland-boots

Natuurlijk geven leren schoenen je niet dezelfde bescherming als schoenen met stalen neuzen of composiet neuzen, maar de stevigheid van het natuurlijke materiaal kan extra bescherming bieden tegen hete vloeistoffen en kleine vallende voorwerpen. Als je in een actieve werkomgeving werkt, kan leer helpen je voeten te beschermen tegen ongelukken of verwondingen.

Er zijn veel voordelen aan het dragen van leren schoenen, vooral voor je werk. Leer geeft je extra comfort en bescherming, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je schoenen. Als je lange uren werkt, wil je je geen zorgen maken dat je schoenen onder je voeten uit elkaar vallen. Een paar echt leren schoenen voor het werk is een investering die je voeten gedurende je hele dienst comfortabel laat aanvoelen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *