Wat is er beter dan een compleet spagevoel, gewoon in je eigen achtertuin? Met een opblaasbare jacuzzi krijg je dit gevoel zelfs voor een fractie van de prijs. Ontdek 5 voordelen van een opblaasbare jacuzzi in je tuin.

Geschikt voor kleiner budget

Een opblaasbare jacuzzi is de goedkoopste optie voor een spabeleving in je eigen tuin. Uiteindelijk ligt het natuurlijk geheel aan je eigen budget, maar je hebt al een opblaasbare jacuzzi voor €399,-. Vergeleken met een standaard jacuzzi is dit een schijntje. Steeds meer mensen kiezen daarom eerder voor een opblaasbare jacuzzi in plaats van een standaard jacuzzi of zelfs een zwembad in de tuin. Een Intex jacuzzi is hierbij een erg populaire keuze. Je krijgt namelijk dezelfde spa-beleving voor een goedkopere prijs, wie wil dat nou niet?

Totale ontspanning

opblaasbaar-jacuzzi-zwart-vrouw kopie

Wat is er beter dan na een stressvolle dag heerlijk te ontspannen in een jacuzzi? Zowel lichaam als geest komen even helemaal tot rust en je kan jezelf belonen na een lange dag werken. Het warme water is goed voor de ontspanning van je spieren en het verminderen van prikkels zorgt voor minder stress. Er is zelfs bewezen dat een opblaasbare jacuzzi helpt tegen reuma en artrose. Het heeft dus een positief effect op zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid. Een aantal keer in de week ontspannen in een opblaasbare jacuzzi kan dus zeker geen kwaad.

Groot deel van het jaar plezier

Een groot voordeel van een opblaasbare jacuzzi is dat deze een groot deel van het jaar gebruikt kan worden. De wanden zijn namelijk gevuld met lucht wat zorgt voor een uitstekende isolatie. De meeste jacuzzi’s worden ook geleverd met een isolerend grondzeil die voorkomt dat er koude lucht via de onderkant in de spa kan komen. Als de temperatuur daalt tussen de 5 en 10 graden, wordt het aangeraden om de opblaasbare spa binnen op te bergen. Het koude weer kan namelijk voor schade zorgen, dat zou zonde zijn!

Makkelijk opzetten en afbreken

opblaasbaar-jacuzzi-beige

Een ander voordeel van een opblaasbare jacuzzi is dat je het bubbelbad erg makkelijk en snel op kunt zetten. Geen gedoe om de jacuzzi in je tuin te krijgen. De meeste modellen blazen zichzelf op waardoor deze klus snel te klaren is. Er wordt aangeraden om de jacuzzi op een stevige en vlakke ondergrond te plaatsen zonder scherpe voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een betonnen vloer. Ben je de opblaasbare jacuzzi beu, of staat hij even in de weg? Ook het legen en afbreken is een fluitje van een cent.

Eenvoudig onderhoud

Je zou het misschien niet zeggen, maar een opblaasbare jacuzzi heeft een levensduur van maar liefst 5 tot 10 jaar. Maar om optimaal te kunnen genieten van je jacuzzi is goed onderhoud essentieel. Als de jacuzzi niet in gebruik is, dek deze dan goed af zodat vuil niet kan binnendringen. Voordat je in de jacuzzi stapt, spoel jezelf en zwemkleding goed af om te voorkomen dat bijvoorbeeld gel en make-up in het water beland. Dit tast namelijk de waterbalans aan. Reinig en vervang het filter regelmatig, test wekelijks de waterbalans en voeg toe wat er nodig is en ververs regelmatig het water. Met deze simpele stappen blijft je opblaasbare jacuzzi in topconditie en kun je jarenlang heerlijk bubbelen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *