Er zijn bijna twee miljard websites op aarde, en dat aantal groeit met de seconde. Je hebt onbeperkte mogelijkheden als het gaat om het maken van een eigen website op WordPress. Gelukkig kan je jouw droom website maken met een krap budget!

Wat is WordPress?

WordPress is een content beheersysteem, of CMS. Met een CMS kun je je website bouwen in een gebruiksvriendelijk online platform, waarmee je het ontwerp en de content van je site met gemak kunt organiseren. WordPress is er in twee vormen, WordPress.com en WordPress.org.

WordPress.com is een geheel gratis online platform dat gehost wordt door WordPress. Maar omdat WordPress de host is, is je site erg beperkt als het gaat om aanpassing.

WordPress.org is ook gratis te gebruiken, maar het heeft twee belangrijke verschillen met WordPress.com. Met WordPress.org host WordPress je site niet. Dit betekent dat je moet betalen voor een host, zoals Bluehost of Hostgator, die al vanaf €60 per jaar kost. Met WordPress.org kun je ook je website naar eigen smaak aanpassen. Dit is de aanbevolen optie voor bedrijven en merken. Je betaalt een beetje aan hostingkosten, maar je hebt de ultieme vrijheid om je website te beheren.

WordPress is een eenvoudige en populaire optie voor het maken van websites. Bedrijven van alle groottes en industrieën gebruiken dit CMS. Maar is WordPress echt alle hype waard? Waarom ga je niet voor andere CMS aanbieders, zoals Squarespace?

Hier zijn de top 10 redenen waarom WordPress zegeviert over alle CMS opties.

1. Snelle laadtijd

CMS platforms zoals WordPress hebben de reputatie trager te zijn dan HTML sites, maar dat hangt grotendeels af van wat je op je site zet. Om je site snel te houden, kies je een snel thema met minder toeters en bellen. Optimaliseer je pagina laadtijd door afbeeldingen te minimaliseren, caching toe te passen, en code te minifiëren. Voor nog meer snelheid gebruik je een content delivery network. Een populaire optie is Cloudflare. Om de snelle laadtijd te behouden is regelmatig wordpress onderhoud van belang.

2. Bespaar tijd

website-laptop

Met WordPress kun je je site in vijf minuten online hebben. WordPress plugins zijn in luttele seconden te installeren en voegen meteen functionaliteit aan je site toe. Plugins kunnen ook de manier waarop je je website beheert stroomlijnen, door taken te automatiseren en zo tonnen tijd te besparen.

3. Bespaar geld

WordPress is ongelooflijk betaalbaar. Je moet misschien hosting kosten betalen, een domeinnaam kopen, en misschien een thema en plugins aanschaffen. Afgezien van deze opstartkosten, die kunnen variëren van €60 – €298, zul je geen terugkerende kosten zien voor het gebruik van WordPress. Het platform zelf is gratis en wordt geleverd met levenslange gratis upgrades. Bouw op WordPress om jezelf nog meer geld te besparen.

4. Geschikt om te automatiseren

WordPress helpt je belangrijke aspecten van je marketing te automatiseren om meer klanten in minder tijd binnen te halen. Maak verbinding met je sociale media accounts om automatisch nieuwe content te plaatsen zonder een vinger uit te steken. Download een plugin als Simple Page tester om je landingspagina’s te split-testen. Verbind met MailChimp om automatisch vergeten winkelwagen e-mails te sturen.

5. Slimme integraties

website-statistieken-business

Als je een site zoekt die automatisch integreert met hulpmiddelen van derden, zoek dan niet verder dan WordPress.

Gebruik WordPress bijvoorbeeld om een eCommerce winkel op te zetten met Woocommerce. Je kunt integreren met Buddypress om een besloten of betaalde members-only gemeenschap op te zetten, of verbinden met Salesforce om je verkoop pijplijn automatisch bij te houden.

6. Gebruiksvriendelijk

Je hoeft geen codeer wonder te zijn om WordPress te gebruiken. Enige kennis van computers en het internet is natuurlijk essentieel, maar je hoeft geen PHP te kennen om je site op te zetten. WordPress is ontworpen om snel geïnstalleerd te worden en met nul kopzorgen beheerd te worden. Je kan de wordpress webdesign dus snel onder de knie krijgen!

Wil je een pagina of blog in elkaar zetten? Gebruik gewoon de teksteditor. De WordPress teksteditor is ontworpen om te werken als een Word document. Pas je thema gemakkelijk aan op het Appearance tabblad om op een intuïtieve, gemakkelijke manier meer details toe te voegen. Je kunt zelfs een drag-and-drop paginabouwer downloaden voor ultiem gemak. Probeer betaalde plugins zoals Divi om verbluffende webpagina’s te maken met nul code.

7. Flexibiliteit

WordPress begon ooit als een blogging platform, maar vandaag is het uitgegroeid tot een van de grootste CMS’en ter wereld, dankzij zijn flexibiliteit.

Nadat je WordPress geïnstalleerd hebt, kun je kiezen uit duizenden vooraf gemaakte thema’s. Deze thema’s, die er zowel gratis als premium zijn, geven je de vrijheid om je site aan te passen hoe je maar wilt.

Er zijn ook miljoenen WordPress plugins om uit te kiezen. Deze stukjes code breiden de functionaliteit van je site uit met een paar klikken. Dankzij plugins kun je WordPress voor zowat alles gebruiken. Maak een online winkel, een lidmaatschapssite, of begin een blog.

Als je toch een beetje HTML of CSS kent, kun je die kennis gebruiken om je WordPress thema of plugins verder aan te passen. WordPress is een open source platform dat je naar hartelust kunt aanpassen.

8. Enorme ondersteunende gemeenschap

Miljoenen mensen gebruiken WordPress. Als je een probleem hebt met je site, kijk dan op hun gratis forums. Je kunt er eerdere threads lezen of je vragen gratis door WordPress profs laten beantwoorden. Als je in de forums niet vindt wat je nodig hebt, kun je ook navraag doen bij de maker van je thema of plugin. Bij twijfel zijn er duizenden WordPress tutorials op YouTube.

9. Strengere beveiliging

laptop-wordpress-instellingen

Je hoeft geen duizenden euro’s te betalen om een veilige website te hebben. WordPress geeft je beveiliging op Fort Knox niveau met regelmatige updates. Voor extra beschermingslagen kun je gratis plugins installeren. Gebruik Akismet om spam reacties tegen te houden en download iThemes om je site af te schermen tegen malware.

10. SEO-vriendelijk

Zoekmachine optimalisatie, of SEO, is een van de belangrijkste strategieën om je bedrijf online te laten schitteren. SEO kan tijdrovend en technisch zijn, maar WordPress stroomlijnt SEO genadig om je meer klanten te bezorgen.

Download de gratis Yoast SEO plugin om je site te helpen opvallen. De plugin geeft je de mogelijkheid om meta beschrijvingen, titel-tags, en trefwoorden te bewerken. Als dat klinkt als een hoop jargon, maak je geen zorgen. Zelfs als je niets van SEO weet, biedt de plugin suggesties en een stap voor stap gids voor installatie en gebruik.

Conclusie

Het is verleidelijk om te proberen een website helemaal opnieuw te coderen voor een ultra-gepersonaliseerde ervaring. Maar waarom zou je er de tijd, het geld en de frustratie aan besteden? Als je een ervaring wilt die budgetvriendelijk is en op lange termijn gemakkelijk te gebruiken, dan is WordPress waar het om gaat.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *