Veel wereldwijde bedrijven bieden tegenwoordig een zekere mate van hybride werken aan. Thuiswerken wordt steeds populairder en kan de productiviteit van zowel werknemers als werkgevers daadwerkelijk verhogen. Afgezien van het voor de hand liggende gemak van niet in de file te staan of met het openbaar vervoer te maken te hebben, kan het toestaan van thuiswerken je werknemers daadwerkelijk helpen meer werk gedaan te krijgen.

Laten we eens kijken naar de grootste redenen om je werknemers thuis te laten werken:

1. Thuiswerken kan in veel gevallen productiever zijn.

laptop-houten-bureau

Doordat ze op kantoor geen afleiding meer hebben, kunnen werknemers thuis een stuk productiever werken. Dit moet dan natuurlijk niet tenietgedaan worden door drukke kinderen, huishoudelijke taken of een (te aanwezige) partner.

2. Ze besparen tijd bij het reizen.

Zonder tijd in het verkeer door te brengen kunnen je werknemers wakker worden en rustig aan de dag beginnen vooraleer ze zich naar hun persoonlijke werkomgeving begeven. Wat aan beide kanten veel meer persoonlijke beschikbaarheid betekent. Plus, ze besparen ook nog eens geld op benzine of openbaar vervoer.

3. Hun kantoor kan overal zijn.

Niet alleen besparen je werknemers tijd op het pendelen naar kantoor, ze zijn ook vrij om te werken waar ze zich het prettigst voelen. Dit is zeker bevorderlijk voor de bedrijfsmoraal en stelt je in staat geld te besparen op kantoorruimte en energiekosten.

4. Communicatietechnologie maakt het gemakkelijker dan ooit.

Dankzij de talloze beschikbare online project management software en hulpmiddelen is de overstap naar hybride werken nu nog makkelijker dan zelfs maar een paar jaar geleden. Online tijd- en aanwezigheidssoftware, videoconferentie, en instant messaging hulpmiddelen zijn veel verder gekomen dan e-mail en traditionele communicatievormen. Je kunt bijvoorbeeld de gelogde tijd van je werknemers goedkeuren via Slack, of taken bijhouden via Google Calendar.

5. Het bespaart huurkosten.

kantoor-lampen

Nu steeds meer bedrijven op afstand gaan werken, is het duidelijk dat grote kantoren en alles wat daar bij hoort vaak overbodig zijn. Misschien is dat grote kantoor niet meer helemaal nodig en kun je een kleinere locatie gaan huren, welke kan dienen als ontmoetingsplek voor je werknemers.

6. Je bent voorbereid op de toekomst van het bedrijfsleven.

Nu millennials en een nieuwe generatie de beroepsbevolking binnenkomen, geven velen er niet alleen de voorkeur aan thuis te werken, maar kiezen ze ook bedrijven die hybride werken toestaan boven de bedrijven die dat niet doen.

7. Je werknemers hebben meer kans om bij je te blijven.

Het bevorderen van een beter evenwicht tussen werk en privéleven zal onvermijdelijk het moreel en de tevredenheid van de werknemers in je organisatie verhogen. Topwerknemers kunnen vasthouden is in dit tijdperk van cruciaal belang, en hen mogelijkheden geven om op afstand te werken is een van de beste manieren om dat te doen.

8. Je kunt het beste talent aanwerven.

man-leunt-achterover-thuis-werken-bureau

Zonder de geografische beperkingen van een persoonlijk kantoor kun je de beste medewerkers kiezen, van overal ter wereld. Door flexibel te zijn met het voeren van online sollicitatiegesprekken en werkroosters kun je je ook onderscheiden van concurrerende bedrijven.

9. Vergroot je bereik.

Het beste van werknemers van over de hele wereld is dat je kunt profiteren van hun scala aan ervaringen en marktinzichten kunt opdoen over verschillende plaatselijke markten, een onschatbare troef voor elk bedrijf.

10. Je kunt je werknemers gemakkelijker bereiken.

werk-bureau-thuis

Thuiswerken betekent dat je werknemers minder gebonden zijn aan een verouderd negen-tot-vijf schema en beter bereikbaar en ontvankelijk zijn, ook buiten de traditionele kantooruren. Flexibele werktijden komen beide betrokken partijen ten goede.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *