Erben Wennemars is een welbekende voormalige langebaanschaatser. Hij deed aan meerdere sprint- en middenafstanden van 500, 1000 en 1500 meter. Hij heeft in totaal elf nationale titels op zijn naam staan en hij is in drie jaar op een rij in 2003, 2004 en 2005 wereldkampioen op verschillende afstanden. In het jaar 2004 werd hij zelfs uitgeroepen tot ‘Sportman van het jaar’. Ondanks dat hij niet meer op de baan te vinden is, is hij nog steeds heel betrokken in de schaatswereld. Hij is namelijk een commentator en analist bij het schaatsen. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook een privéleven. Hij woont samen met zijn vrouw in Dalfsen, Vechtdal. En vandaag gaan we het over haar hebben!

Wie is de vrouw van Erben Wennemars?

De vrouw van Erben Wennemars is Renate van der Zalm. En ze is geboren in België, Brasschaat. Ook zij is een bekend gezicht binnen de televisiewereld, want ze was namelijk een voormalige televisiepresentator. Je kunt haar kennen van de programma’s ‘Smaakpolitie’ en ‘Yorin Travel’. Ze is nu 52 jaar oud en ze is een moeder van twee kinderen. Renate en Erben hebben twee zoons, waarvan één schaatser is. Je kunt hem kennen als Joep Wennemans die zelfs heeft meegedaan aan het WK. Renate is sinds 2003 getrouwd met Erben, dit is ook de periode toen hij veel successen behaalde met schaatsen en veel van huis was, waardoor Renate was gestopt met haar televisiecarrière. Vorig jaar blikte Renate terug op deze periode bij Story. Ze gaf het volgende aan: ‘Ik mis de schijnwerpers helemaal niet. Het is heerlijk om in anonimiteit te leven. Toen ik stopte met werken, reisde erheen als profschaatser de hele wereld over. Ik zorgde thuis voor de kinderen. Dat was geen opgave. Ik vond het fijn’, aldus Renate van der Zalm.

Wat doet Renate van der Zalm nu in haar leven?

Renate van der Zalm heeft een lange tijd geleden afscheid genomen van haar televisiecarrière, maar dat betekent niet dat ze stilzit. Ze is actief bezig met hardlopen en ze schrijft hier ook columns over. Daarnaast geeft ze ook hardloop-clinics. Verder is ze uiteraard veel bezig met haar gezin. Haar beide zoons zijn nog niet uit huis, maar ze kan niet wachten totdat haar kinderen uit huis gaan, want dan heeft ze het hele huis alleen met haar man Erben. Ook hoopt Renate dat ze dan meer kan reizen met haar man. Ze kijkt dus zeker uit naar de toekomst met haar man!

renate-van-der-zalm.jpg

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *