De Galaxy S21-serie van Samsung kwam pas een paar maanden geleden in de winkels, maar er doen al veel geruchten de ronde over de Galaxy S21 Fan Edition van de Galaxy S21 FE. De Galaxy S21 FE zou de uitstekende Galaxy S20 FE opvolgen en zal waarschijnlijk opnieuw een goede balans tussen prijs en functies bereiken. Hier vind je alles wat we tot nu toe hebben gehoord.

Releasedatum en prijs

 • Misschien in het vierde kwartaal van 2021
 • Goedkoper dan Galaxy S21

Het Samsung Galaxy S20 Fan Edition-model werd in september 2020 onthuld en in oktober 2020 beschikbaar gesteld. Er wordt beweerd dat er een Samsung-apparaat met modelnummer SM-G990B in de maak is, dat waarschijnlijk de Galaxy S21 FE is en dat in de tweede helft van 2021 gelanceerd zal worden.

Met de Galaxy S21-serie, die eerder dan de Galaxy S20-serie op de markt komt, kan het zijn dat de Galaxy S21 FE ook iets eerder arriveert dan zijn voorganger. De releasedatum hangt echter in de lucht. Eerst suggereerde een uitgelekte mini-roadmap van Samsung dat 19 augustus was gepland voor de lancering van de S21 FE en vervolgens werd er beweerd dat het apparaat op het volgende Galaxy Unpacked-evenement, dat op 11 augustus zal plaatsvinden, wordt gelanceerd. Beide data ondersteunen de theorie van een eerdere lancering.

Er werd ook beweerd dat het apparaat vertraging heeft opgelopen en pas in het vierde kwartaal van 2021 zal verschijnen. Gelukkig kan je wel alvast een Samsung Galaxy S21 FE hoesje bestellen.

Qua prijs zouden we verwachten dat de Galaxy S21 FE goedkoper is dan de Galaxy S21. De Galaxy S20 FE begint in het VK bij £ 599 voor het 4G-model – het is niet beschikbaar in de VS – en het 5G-model kost in het VK £ 599 en in de VS $ 599.

Design

 • Net als bij Galaxy S21-serie
 • Plastic
 • Waarschijnlijk IP68-classificatie
 • 155,7 x 74,5 x 7,9mm

De Samsung Galaxy S20 FE had een ontwerp dat vergelijkbaar met de Galaxy S20-serie was, maar er werden wel een aantal wijzigingen aangebracht om de prijs te verlagen, zoals bijvoorbeeld een plastic achterkant in plaats van glas.

De Galaxy S21 FE zal naar verwachting er hetzelfde uitzien, maar met een ontwerp dat vergelijkbaar is met de Galaxy S21 en de S21+. Geruchten doen de ronde dat het zal komen in de kleuren grijs, roze, violet, groen, blauw en wit. Het is waarschijnlijk waterbestendig, zoals de Galaxy S20 FE ook was en we denken dat we een plat scherm mogen verwachten. Ondanks deze telefoon vrij stevig is, zijn smartphonehoesjes geen overbodige luxe.

Op basis van meerdere gelekte renders zal de camerabehuizing aan de achterkant van de S21 FE in het frame vallen, net als bij de Galaxy S21, maar het zal wel een traditioneler en eenvoudiger ontwerp zijn. De behuizing lijkt ook dezelfde kleur te hebben als de rest van de achterkant in plaats van een andere kleur zoals bij de Galaxy S21.

Scherm

 • 6.4”
 • Full HD+
 • Waarschijnlijk 120Hz verversingssnelheid

De Samsung Galaxy S20 FE heeft een 6,5” scherm met een Full HD+ resolutie, hoewel er ook geruchten gaan dat de Galaxy S21 FE een 6,4” scherm zal hebben met een Full HD+ resolutie. Dat plaatst het in termen van grootte echter nog steeds tussen de Galaxy S21 en de Galaxy S21+.

Zowel de S21 als de S21+ hebben een Full HD+-scherm en beide worden met een variabele verversingssnelheid van 120Hz geleverd. Aangezien de Galaxy S20 FE de verversingssnelheid van 120Hz van de Galaxy S20-serie heeft behouden, is het waarschijnlijk dat de S21 FE ook de snellere verversingssnelheid zal bieden, hoewel het nog onduidelijk is of deze een variabele verversingssnelheid zal hebben.

Een plat scherm is voor de Galaxy S21 FE ook waarschijnlijk, samen met een gecentraliseerde camera aan de voorkant. Het heeft waarschijnlijk ook een Super AMOLED-paneel.

Hardware en specificities

 • Qualcomm Snapdragon 888, 8GB RAM
 • 128GB/256GB opslagopties
 • 5G

Geruchten suggereren dat de Samsung Galaxy S21 FE, net als zijn voorganger, met 128GB en 256GB opslagopties wordt geleverd. Het is niet duidelijk of het microSD-ondersteuning voor opslaguitbreiding zal bieden. Hoewel de Galaxy S21 en de S21+ dat niet hebben, is het dus mogelijk dat de S21 FE dat ook niet zal hebben, hoewel het lijkt alsof het wel zou kunnen.

Een gelekte bron suggereert dat de Galaxy S21 FE op de Qualcomm Snapdragon 888 zal draaien, net als de Galaxy S21-serie. De benchmark suggereerde ook dat we 6GB RAM zouden zien – iets minder dus dan bij de Galaxy S21 – maar er is ook een benchmark geweest die 8GB RAM suggereerde. Er is echter ook een gerucht over Exynos geweest, hoewel dit hopelijk een verwarring was tussen de 4G- en de 5G-variant.

Er wordt beweerd dat de batterijcapaciteit 4370mAh is en er wordt gezegd dat de S21 FE ondersteuning biedt voor snel opladen van 25 W. Het is echter nog niet duidelijk of de oplader zelf in de doos zal worden meegeleverd.

Camera

 • Drievoudige camera aan de achterkant (32MP + 12MP + 8MP)
 • 12MP aan de voorkant

De Samsung Galaxy S20 FE had een drievoudige camera aan de achterkant met dezelfde hoofdcamera als de Galaxy S21+. Het verlaagde de resolutie van de telecamera en het verhoogde de resolutie van de camera aan de voorkant. Het heeft ook dezelfde ultrabrede camera met dezelfde resolutie als de Galaxy S20 en de Galaxy S20+, maar wel met kleinere pixels.

Geruchten over de specificaties van de Galaxy S21 FE-camera suggereren een drievoudige camera bestaande uit 32-, 12- en 8-megapixelsensoren, maar het is nog niet bekend welk type sensoren. Vermoedelijk gaat het om een groothoek- en een ultragroothoeklens met daarnaast twee telefoto-/periscopische lenzen. De flitser is ditmaal in het camera-eiland opgenomen, bij de S21 werd deze naast het camerasysteem geplaatst. Maar er zijn nog geen geruchten, die dat suggereren.

Rapporten zeggen wel dat er een 12-megapixel camera aan de voorkant van de S21 FE zal zijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *