SieMatic keukens staan bekend om hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit. Als je op zoek bent naar een design keuken die gemaakt is om lang mee te gaan, dan is een SieMatic keuken de voor de hand liggende keuze.
Of je nu aan je reis naar een nieuwe keuken begint of al een goed idee hebt van wat je wilt bereiken maar gewoon niet weet welke fabrikant je moet kiezen, hier zijn enkele redenen waarom je een Duitse keuken van SieMatic zou moeten overwegen:

Kwaliteit

Een van de belangrijkste redenen om een Duitse keuken te overwegen is de kwaliteit van de materialen en de constructie. Een Siematic keuken van Goergen keukens wordt gemaakt met de nieuwste hoogwaardige materialen, zoals opvallend houtfineer, glanzende lak, duurzaam laminaat of vingerafdrukverminderende coatings zoals hun AntiPrint fluweelmatte afwerking. Ze gaan niet alleen lang mee, maar blijven ook jarenlang mooi.

Dankzij fabrieken die zijn uitgerust met de nieuwste productietechnologieën, staan SieMatic keukens erom bekend dat ze worden gebouwd met precisie en aandacht voor detail. Dit zie je terug in de hele constructie van een SieMatic kast. Van de drielaagse meubelplaatromp met deuvelvormige multifunctionele rails voor het verstellen van de schappen tot de hoogwaardige soft-close scharnieren en massief aluminium ladebakken.

Functionaliteit

Keuken siematic Pure 23 marmer wit

SieMatic keukens zijn ontworpen om zowel functioneel als stijlvol te zijn. Kasten zijn verkrijgbaar met een groot aantal handige functies. Deze omvatten: de interne lade met uittreksluiting voor extra opbergruimte, de 1,2 m brede pannenlades die tot 60 kg kunnen dragen en geruisloos en moeiteloos glijden, en de ‘antislip’ mat in elke uittreklade waardoor het geluid van rammelende potten en pannen tot het verleden behoort. Scharnieren en ladegeleiders zijn standaard uitgerust met een zacht sluitsysteem, zodat ze stil en zachtjes sluiten, hoe hard je ze ook dichtslaat. Hoekkasten worden vaak onderbenut, maar de ‘Le Mans’ uitzwenkbare planken zijn de perfecte oplossing. Elke plank kan tot 25 kg dragen en zorgt ervoor dat er niets achterin de kast verdwijnt.

De interne organisatie wordt niet vergeten en SieMatic biedt een breed scala aan interieuraccessoires die speciaal voor hun kasten zijn gemaakt, zodat ze gemakkelijk te gebruiken en georganiseerd te houden zijn. Van massief houten messenblokken tot keramische kruidenpotjes en zacht gevlokte matten, SieMatic’s bekroonde assortiment aluminium en houten ladeverdelers past perfect bij hun MultiMatic opbergsysteem dat gebruik maakt van de hangruimte aan de achterkant van kastdeuren.

Esthetische aantrekkingskracht

Duitse keukens staan bekend om hun strakke, moderne esthetiek en zijn vaak, maar niet uitsluitend, greeploos, volgen strakke lijnen en hebben minimale poespas of decoratie, zodat de kwaliteit van de afwerking en functionaliteit voor zich spreken. Deze filosofie werd voor het eerst op de keukenmarkt geïntroduceerd door SieMatic zelf, die meer dan 60 jaar geleden de eerste echt greeploze keuken, de ‘6006’, op de markt bracht.

Om deze tijdloze esthetiek te herdenken, lanceerde SieMatic onlangs de ‘SLX PURE’ serie, een heruitvinding van de nu klassieke greeploze keuken. Het beschikt over een nauwkeurig in verstek gezaagd en ergonomisch gebogen uitsparingkanaal dat subtiel wordt geaccentueerd door een geïntegreerde LED-strip die verborgen zit in de greepconstructie. De SLX PURE heeft onlangs zijn vijfde prestigieuze internationale designprijs gewonnen.

De tijdloze, elegante stijl van een SieMatic keuken kan je keuken groter en ruimtelijker doen lijken, terwijl het lineaire ontwerp bijna meubelachtig aanvoelt en een keuken kan helpen om naadloos in een open leefruimte te passen. Een strakke en minimale keuken kan daarentegen opvallend zijn in een huis met een meer traditionele stijl.

Een vakkundig ontworpen SieMatic keuken kan een breed scala aan persoonlijkheden aanspreken en past in alle soorten huizen dankzij de vier verschillende ontwerpstijlen: PURE, URBAN, CLASSIC en MONDIAL.

PURE combineert functie en design met een minimalistische en verfijnde stijl. URBAN is speelser; modulair en asymmetrisch is het een juxtapositie van texturen en een combinatie van open en gesloten ruimtes. CLASSIC is, zoals de naam al doet vermoeden, een elegante combinatie van oude en nieuwe waarden. MONDIAL, gelanceerd in 2022, wordt gekenmerkt door de eenvoud van geometrische vormen en weelderige expressieve materialen.

Achter elke SieMatic keuken staat altijd hun leidende ontwerpprincipe: ‘Tijdloze Elegantie’. Deze twee woorden beschrijven waar SieMatic al sinds de oprichting meer dan 90 jaar geleden voor staat – design en kwaliteit die de tand des tijds doorstaan in plaats van kortstondige trends te volgen.

SieMatic PURE

SieMatic SLX Pure

SieMatic URBAN

SieMatic Urban

SieMatic CLASSIC

SieMatic CLASSIC

SieMatic MONDIAL

SieMatic Mondial

Duurzaamheid

Strenge kwaliteitscontrolenormen en een toenemend bewustzijn betekenen dat Duitse merkkeukens waar mogelijk duurzame materialen gebruiken met ecologisch bewuste productieprocessen. SieMatic gebruikt alleen hout dat is gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) – wat betekent dat al het hout dat bij de productie wordt gebruikt duurzaam is geoogst op een manier die het milieu beschermt.

SieMatic heeft ook een aantal andere accreditaties ontvangen; het Gouden ‘M’ kwaliteitszegel van de Duitse meubelvereniging garandeert een milieuvriendelijk productieproces, terwijl certificeringen van LGA Nurnberg ervoor zorgen dat SieMatic producten en productieprocessen voortdurend worden getest op kwaliteit en milieunormen. SieMatic kreeg de hoogst mogelijke beoordeling en geen enkele andere keukenfabrikant behaalde vergelijkbare resultaten.

Waar voor je geld

SLX4 siematic keuken

Als je rekening houdt met de kwaliteit van de gebruikte materialen, de functionaliteit en de levensduur van je keuken: met SieMatic keukens die 20-30 jaar meegaan, geloven we dat onze keukens veel waar voor je geld bieden. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en constructies en ontworpen om jarenlang zowel functioneel als stijlvol te zijn. Een vakkundig ontworpen SieMatic by My Fathers Heart keuken zal de tand des tijds doorstaan, want elke keuken wordt zorgvuldig gepland en ontworpen om bij jouw levensstijl en budget te passen.

Conclusie

Als je houdt van strakke en eigentijdse designs, hoogwaardige afwerkingen en functionele kasten, dan is een keuken van Duitse makelij je natuurlijke keuze; en wij geloven dat SieMatic de top is als het gaat om kwaliteit en schoonheid in de Duitse keukenmarkt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *