Het kiezen van de juiste decorstijl voor je slaapkamer kan best ingewikkeld zijn. Maar als je eenmaal hebt besloten dat je de ruimte modern en fris wilt maken, dan hebben wij tips voor je om de essentie echt perfect vast te kunnen leggen. Interieurontwerpers zijn absolute genieën als het gaat om het creëren van heldere, mooie en moderne slaapkamers. Daarom hebben wij een aantal prachtige voorbeelden gevonden om te illustreren wat je moet doen om een vergelijkbaar resultaat te kunnen behalen. Maak je klaar om je slaapkamer een serieuze opknapbeurt te geven, want na het zien van deze mooie moderne slaapkamerontwerpen zul je meteen aan de slag willen gaan!

1. Zorg voor de juiste verlichting

slaapkamer-modern-donker

Geen enkele moderne slaapkamer zou compleet zijn zonder een spectaculaire verlichting, dus denk hier goed over na. Lampen, die rechtstreeks op het hoofdeinde van het bed worden gemonteerd, met weggewerkte bedrading, zijn perfect voor een eigentijdse esthetiek. Ledverlichting van bijvoorbeeld Leddirect.nl is aan te raden wat betreft duurzaamheid.

2. Maak het meer open

Het wegbreken van enkele muren in jouw slaapkamer en het creëren van een open slaap-/ badkamerruimte is op het gebied van geniale, moderne slaapkamerideeën de ultieme slaapkamer. Stel je je eens voor dat je vanuit je bed zo in een heerlijk bad kunt stappen!

3. Maximaliseer de hoeveelheid natuurlijk licht dat binnenkomt

wit-paars-slaapkamer-licht

Als er niet veel natuurlijk licht in je slaapkamer valt, moet je er echt meer van maken! Probeer dikke gordijnen te vervangen door te kiezen voor eenvoudigere, elegantere accenten, zoals houten jaloezieën of effen gordijnen van dunne soepele stoffen.

4. Voeg wat natuurlijke materialen toe

Niets creëert een moderne esthetiek meer dan natuurlijke materialen in jouw slaapkamer! De meest indrukwekkende daarvan is hout, omdat het een standvastige, klassieke en verbluffende toevoeging is, die net genoeg warmte toevoegt om je slaapkamer er echt gezellig en opvallend uit te laten zien. Een houten bed geeft een geweldige uitstraling en heeft een mooi natuurlijk karakter!

5. Gebruik subtiele accenttinten

slaapkamer-blauw-wit

Je hoeft je niet vast te houden aan wit en pastelkleuren om een moderne slaapkamer te krijgen, maar wees wel voorzichtig met de kleuren, die je toevoegt. Subtiele accessoires, zoals bijvoorbeeld kussens en dekbed, zijn de perfecte manier om een beetje kleur toe te voegen, maar gebruik dan wel mooie materialen om die luxe sfeer te houden.

6. Houd het simpel

Je hoeft het minimalisme niet te omarmen om van een stijlvolle en moderne slaapkamer te kunnen genieten. Het verminderen van de hoeveelheid rommel die je hebt, zal de esthetiek eindeloos vereenvoudigen. In plaats van talloze kleine accessoires, kun je beter grote items met een statement en betekenis toevoegen.

7. Bouw een stijlvol bed

hout-bed

Als je een krap budget hebt, maar toch graag een moderne look voor je slaapkamer wilt, is het bouwen van je eigen bed een geweldige klus. Een ontwerp met pallets zou ongelooflijk kosteneffectief, eenvoudig te construeren en toch heel mooi zijn. Je kunt zo ook die coole slaapkamerideeën met hout weer laten terugkomen!

8. Overweeg een opvallende muur

Een geweldig modern ontwerpmotief is om drie van je slaapkamermuren te schilderen en met behang een statement op de vierde muur aan te brengen. Probeer een neutraal kleurenpalet te behouden en experimenteer met textuur of patronen. Geometrische vormen zijn nog steeds een populaire en eigentijdse trend.

9. Gebruik heldere en neutrale kleuren

slaapkamer-warm-bank

Pastelkleuren zijn in termen van slaapkamerontwerp eigenlijk de nieuwe neutrale kleuren, dus fris roze, prachtig babyblauw en zacht mintgroen zijn allemaal een uitstekende keuze voor een moderne slaapkamer. Verfris de look nog meer door witte muren te laten contrasteren met beddengoed in een pasteltint.

10. Werk dingen af met gezellig textiel

Denk ten slotte niet dat je comfort en gezelligheid moet negeren om een moderne look in je slaapkamer te krijgen, want luxe textiel is een absolute must en voegt net genoeg zachtheid toe! Wij hebben het over hoogpolige tapijten, beddengoed van een hoge kwaliteit en zelfs plaids van nepbont, die allemaal heerlijk knus en zacht zijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *