Als je de juiste sneakers hebt, kun je er echt heel veel geld mee verdienen. Maar wat is de beste manier om geld te verdienen aan het doorverkopen? Er zijn echter meerdere manieren om jouw sneakers voor een geweldige prijs van de hand te doen. Je kunt ze verkopen aan mensen die je kent, ze in consignatie geven bij handelaren zoals bijvoorbeeld Flight Club of Stadium Goods, ze op eBay plaatsen of ze via websites zoals bijvoorbeeld StockX of apps zoals GOAT verkopen.

Maar je moet wel een aantal zaken goed overwegen wanneer je je sneakers gaat doorverkopen. Wat zijn de kosten? Hoe lang duurt het om de sneakers te verkopen of om betaald te krijgen? Hoe word je uitbetaald? Hoeveel moeite moet jij ervoor doen om ze te kunnen verkopen? Is er iemand tot wie je je kunt wenden als je wordt opgelicht?

Om het overzichtelijk te maken, volgt hier een overzicht van de populairste sites, winkels en manieren om jouw sneakers door te verkopen. We willen dat je goed geïnformeerd bent, dus hebben wij voor jou wie, wat, waar, wanneer en waarom op een rijtje gezet, zodat jij beter kunt beslissen. Dus hier zijn de voor- en nadelen:

StockX

stockx

Locaties: gevestigd in Detroit, online

Verkoopproces: StockX is gebaseerd op een bied-/laatproces. Jij kunt jouw sneakers voor zoveel je maar wilt op de site vermelden en potentiële kopers kunnen ervoor kiezen om jouw prijs te accepteren of niet. Kopers kunnen ook hun eigen prijzen vermelden en als dat bedrag acceptabel voor de verkoper is, kunnen ze ervoor kiezen om hun sneakers voor dat bedrag te verkopen. Zodra er een overeenkomst is, zal StockX je een verzendlabel e-mailen om de sneakers ter verificatie naar hen te sturen. De dienst geeft je doorgaans twee werkdagen om je sneakers te verzenden, anders wordt er een vergoeding van je prijs afgetrokken. Ze moeten in de originele doos worden verzonden en ongedragen zijn.

Vergoeding: de kosten voor de verkoper bedragen 9,5%, maar de tarieven zullen dalen zodra je drie verkopen hebt voltooid. Het verzenden kost $ 13,95. Voor de betalingsverwerking wordt 3% in rekening gebracht.

Betalingsproces: het bedrag wordt, zodra de sneakers zijn geverifieerd en verzonden, op jouw PayPal-account gestort. Je kunt er ook voor kiezen om het direct op jouw bankrekening te laten storten.

Voordelen: hoe meer jij van deze dienst gebruikt maakt, hoe beter. Jouw tarieven dalen naarmate je meer sneakers verkoopt. Je hoeft niet te wachten tot iemand jouw sneakers koopt om betaald te worden. Als er een bod op de sneakers, die in jouw bezit zijn, is uitgebracht en je gaat met die prijs akkoord, heb je het geld binnen een paar dagen. Je kunt ook weloverwogen inschatten voor hoeveel jij jouw sneakers wilt vermelden omdat StockX een database heeft met hoeveel paren in hun respectievelijke maten er recent zijn verkocht.

Nadelen: StockX verwerkt een groot aantal transacties en mensen hebben in het verleden problemen met de kwaliteit van sommige sneakers gehad. Het platform heeft ook te maken gehad met grote datalekken, waarbij de gerapporteerde persoonlijke informatie van 6 miljoen klanten, waaronder hun naam, e-mailadres, verzendadres, gebruikersnaam, gehashte wachtwoorden en de aankoopgeschiedenis werd onthuld. Deze informatie werd vervolgens naar verluidt voor $ 300 op het dark web verkocht. Ondanks dat StockX dit erkent en systeemupdates maakt, is het nog steeds iets om te overwegen en bewust te zijn van een bedreiging voor zowel kopers als verkopers.

Instagram/Twitter

instagram-logo

Locaties: online

Verkoopproces: post de sneakers, die je wilt verkopen, op jouw persoonlijke account en hoop dat mensen het zien. Je kunt ook de slechtste persoon op internet zijn: het type dat commentaar geeft op grote sneaker-accounts om aan te kondigen dat jij een maat van een bepaalde sneaker te koop hebt.

Vergoeding: geen.

Betalingsproces: hoe jij het ook instelt: Venmo, PayPal, persoonlijke bankrekening.

Voordelen: Je maakt je eigen regels. Al het geld van de verkoop is voor jou.

Nadelen: Er is geen regelgeving. Elke verkoop is riskant. Je vertrouwt op je eigen volgers/mond-tot-mondreclame om duidelijk te maken dat jij sneakers verkoopt.

Flight Club

Flight Club

Locaties: New York City, Los Angeles, online

Verkoopproces: bij Flight Club geef je de sneakers bij één van de locaties af. Je kunt de sneakers ook naar hen verzenden. Je werkt samen met het personeel om een afgesproken prijs te vinden, die is gebaseerd op de verkoopgeschiedenis van een bepaalde sneaker in de winkel. De sneakers worden dan op die locatie in de winkel verkocht, maar worden ook op de website van de winkel vermeld. Zodra iemand jouw sneakers koopt, word je betaald. Je kunt een cheque ophalen of het geld op jouw bankrekening laten storten.

Vergoeding: er is een 80/20 verdeling.

Betalingsproces: je kunt het geld laten uitbetalen op jouw online account, het geld naar jouw bankrekening laten overmaken of je kunt een cheque op één van de fysieke locaties afhalen.

Voordelen: Flight Club is echt de uitzondering hier en het is een vertrouwde plek om je sneakers te verkopen. De winkels zijn gelegen in toeristische centra en het product wordt, als je het eenmaal te koop hebt, vaak erg snel verkocht. Je kunt, als je problemen ondervindt bij het verkopen tegen de vastgestelde prijs, jouw prijzen ook online aanpassen. Flight Club staat ook de verkoop van nauwelijks gedragen sneakers toe, maar deze moeten persoonlijk worden ingeleverd. Alle verkopen zijn anoniem.

Nadelen: Flight Club heeft, als de winkel overvol is of als het moeilijk is om een bepaald product te verkopen, het recht om sneakers te weigeren. Het verkoopproces verloopt niet zo snel als bij apps, hoewel de winkelier wel met de app GOAT samenwerkt, dus dat kan in de toekomst veranderen.

Grailed

Grailed logo

Locaties: online, gevestigd in New York City

Verkoopproces: Grailed is een marktplaats, die meer dan alleen sneakers verkoopt want het staat ook bekend om de verkoop van hoogwaardige kleding en streetwear. In plaats van rechtstreeks naar medewerkers van Grailed te moeten gaan om jouw product te verkopen, uploadt je het product en plaats je drie foto’s. Eén van hen moet worden getagd met jouw gebruikersnaam erop. Je kunt jouw product op één van de vier markten verkopen, die zijn onderverdeeld in high-end designers, streetwear en sneakers, klassieke herenkleding of low-end items. Je moet een beschrijving voor het product invullen en Grailed stelt voor om jouw prijs te baseren op reeds verkochte artikelen op zijn marktplaats. De verkopen zijn echter niet volledig anoniem omdat kopers weten bij welke verkopers ze kopen. Verkopers moeten hun eigen producten verzenden.

Vergoeding: de kosten voor de verkoop zijn 6% voor binnenlandse en internationale verkopers. Er zijn ook kosten voor PayPal: 2,9% + 30 cent.

Betalingsproces: alle betalingen gaan via PayPal.
Pros: Grailed is een veelzijdige marktplaats, dus er kunnen ook monsterparen aangeboden worden. Als andere doorverkopende winkels/apps mogelijk een bepaalde schoen niet accepteren, kun jij deze nog steeds naar Grailed uploaden en jouw geluk beproeven. De kosten zijn veel lager dan de traditionele 80/20 verdeling bij andere winkels. Jouw vermelding kan ook worden bewerkt.

Nadelen: er wordt, voordat het wordt geüpload niet gecontroleerd of het product echt of nep is, dus je moet zelf jouw onderzoek doen en de feedback van de verkoper bekijken. Als je de sneakers zelf verzendt, wordt er geld van jouw winst ingehouden, dus je moet met de koper over de verzendprijs onderhandelen.

Stadium Goods

Stadium Goods

Locaties: New York City, online, de winkels van Nordstrom, partnerschappen van eBay en Alibaba

Verkoopproces: Stadium Goods heeft pas in 2015 haar deuren geopend, maar het is wel één van de grootste en meest gerenommeerde secundaire marktplaatsen voor sneakers geworden. Je kunt jouw sneakers bij de fysieke locatie van de winkel in New York City afgeven of ze naar de winkel sturen. Je spreekt op basis van marktwaarde met het winkelpersoneel de prijs af. Zodra jouw sneakers zijn verkocht, word je betaald. De winkel doet wekelijks uitbetalingen.

Vergoeding: de winkel heeft een 80/20 verdeling.

Betalingsproces: je kunt de cheque persoonlijk afhalen of via het elektronische betalingsmodel ACH ontvangen.

Voordelen: Stadium Goods is echt de standaard in de branche op het gebied van doorverkopen en werkt samen met Nike, China’s Alibaba, eBay en Nordstrom – het bedrijf is te vertrouwen. De locatie in NYC van de winkel ligt vlak bij winkels zoals 21 Mercer, dus er zijn veel winkelende mensen. De detailhandelaar heeft af en toe ook uitverkoop op de site, wat ongehoord is in de wederverkoopsector. Het haalt de winst echter niet uit jouw verkoop, maar zorgt er alleen voor dat het product sneller wordt verkocht. De verkoop is anoniem.

Nadelen: er is momenteel geen manier om jouw geld online te krijgen. Er is ook geen manier om de prijzen van jouw vermelde sneakers online te wijzigen. Er wordt één keer per week uitbetaald, in plaats van wanneer de schoen wordt verkocht.

GOAT

GOAT logo sneakers

Locaties: online/app

Verkoopproces: om op GOAT te kunnen verkopen, moet je een aanvraag indienen om verkoper te worden. Zodra je een geautoriseerde verkoper bent geworden, plaats jij jouw sneakers online. Als er een verkoop plaatsvindt, verzend je de sneakers naar GOAT zodat ze kunnen worden geverifieerd. Zodra alles is gecheckt, wordt het geld naar jou overgemaakt.

Vergroeding: $ 5 in de VS en $ 20 in Canada. $ 25 in Guam en $ 30 voor de rest van de wereld. Er is ook een commissievergoeding van 9,5%. Deze vergoeding kan oplopen tot 15% en zelfs tot 20% voor geannuleerde bestellingen vanwege ‘replica’s, een verkeerde maat, het verkeerde paar schoenen, verkeert niet in goede staat, ongebruikelijke fabricagefouten, die niet worden vermeld’. Voor elke annulering door een verkoper worden ook 10 punten van de beoordeling van de verkoper afgetrokken. De commissie kan ook stapsgewijs stijgen, afhankelijk van verkopersbeoordelingen.

Betalingsproces: zodra de sneakers zijn geverifieerd, wordt het geld op jouw GOAT-account bijgeschreven, dat je kunt gebruiken om sneakers te kopen of kunt laten uitbetalen.

Voordelen: GOAT is het grootste app-gebaseerde wederverkoopplatform op het internet. Het verkoopproces en de betaling zijn snel en gemakkelijk. Het gebeurt allemaal via je telefoon, dus het enige dat je hoeft te doen, is de sneakers verzenden. Nadat je bent geverifieerd, kun je nieuwe of gebruikte sneakers met of zonder doos verkopen. Ze hebben ook een programma waarbij ze sneakers voor je schoonmaken.

Nadelen: je moet zijn geverifieerd om het programma te kunnen gebruiken, dus het is misschien niet de gemakkelijkste of de snelste manier om met jouw sneakers aan de slag te gaan. Het bedrijf zegt de verkopers mondjesmaat te verifiëren.

eBay

eBay logo

Locaties: online

Verkoopproces: je maakt foto’s van je sneakers en maakt een aanbieding. Je kunt mensen op jouw sneakers laten bieden of ze direct voor een vaste vraagprijs laten kopen. Zodra een koper is bepaald, komt de verkoper in contact met de koper en wordt er betaald. Het is geen automatisch proces en de kopers kunnen onderzoek doen. Je verzendt de sneakers zelf, dus moet je de verzendkosten bij de verkoopprijs optellen.

Vergoeding: eBay geeft je 50 gratis vermeldingen per maand. Daarna kost het 30 cent per vermelding. Volgens eBay zijn de kosten voor de verkoop 10% of lager.

Betalingsproces: de koper kan met PayPal of met een credit- of debetcard betalen.

Voordelen: eBay is de grootste marktplaats op internet en hoe meer je verkoopt en hoe meer positieve feedback je ontvangt, hoe groter de kans dat je meer verkoopt. Het is ook de plaats om sneakers te kopen en te verkopen op internet, zodat er mogelijk meer mensen naar jouw vermeldingen kijken.

Nadelen: als kopers retourneren, moet je het item opnieuw vermelden, hoewel eBay jouw kosten wel terugbetaalt. Er zijn ook vervalsingen op eBay, dus kopers moeten op hun hoede zijn om daar sneakers te kopen.

Onafhankelijke winkels

converse-sneaker-winkel

Locaties: diverse locaties

Verkoopproces: vergelijkbaar met Stadium Goods of Flight Club. Je gaat naar de winkel, praat met de eigenaar of een medewerker, bedenkt een prijs en wacht tot de sneakers zijn verkocht.

Vergoeding: de gebruikelijke 80/20 verdeling.

Betalingsproces: varieert, maar meestal vindt de uitbetaling in de winkel plaats.

Voordelen: als je niet in New York of L.A. woont, kan het moeilijker zijn om je sneakers bij Flight Club of Stadium Goods te verkopen.

Nadelen: er is niet zo veel winkelend publiek bij deze winkels. Niet zo’n grote aanwezigheid op het web. Het kan langer duren om jouw sneakers te verkopen.

Round Two

Round Two logo

Locaties: Miami, Los Angeles, New York, online

Betalingsproces: je brengt wat je wilt verkopen – kleding, sportsneakers enz. – naar de winkel en Round Two koopt het ter plekke van je. Je wordt daar contant betaald.

Vergoeding: geen.

Voordelen: direct contant geld. Je kunt nieuwe of gebruikte items verkopen.

Nadelen: je moet zelf jouw onderzoek doen en weten voor hoeveel je het artikel wilt verkopen en daarna over de prijs onderhandelen. Je moet naar één van de meerdere locaties gaan om je spullen te verkopen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *