Een strak en modern interieur bestaat vaak uit minimalistische kleuren en materialen. Je denkt misschien dat het makkelijk is om je huis in deze stijl in te richten, maar in werkelijkheid is dit nog behoorlijk lastig. Zelfs in een modern interieur wil je dat alles bij elkaar past en één geheel vormt. We geven je hieronder een aantal praktische tips om je woonkamer mee in te richten.

1. Het belang van rechte lijnen

keuken-marmer-luxe

Om een strak en modern interieur te krijgen, is het belangrijk om met rechte lijnen te werken. Daarbij moet je ook denken aan een strakke raamdecoratie. Let er maar eens op als je een prachtige, moderne woonkamer tegenkomt op Instagram of Pinterest. Rechte lijnen karakteriseren niet alleen een strakke inrichting, maar ze zorgen er ook nog voor dat alles een geheel wordt. Tuurlijk, je kan her en der wel wat rondere meubels gebruiken, maar probeer vooral rechte lijnen in je interieur te gebruiken. En als je een goede basis hebt, kan je verder werken aan je interieur.

2. Gebruik contrastkleuren

strakke-houten-keuken

In tegenstelling tot een plattelandsinterieur, waar je je meestal beperkt tot aardkleuren en zachte kleuren, raden wij aan om contrastkleuren te gebruiken. Het meest bekende contrast is natuurlijk zwart en wit, maar je kan ook gewoon een rode design lamp of een oranje koffietafel gebruiken. Maar, het is wel belangrijk dat deze kleuren niet overheersen en alleen een accent voor je interieur zijn.

3. Beperk jezelf tot wat écht nodig is

bruine-leren-bank

Het klinkt cliché, maar vaak klopt het wel: less is more. Moderne inrichtingen zijn vaak erg sober en clean. Rommel past hier absoluut niet in. Dus, probeer niet te veel accessoires te gebruiken of teveel lijstjes aan de muur te hangen. Denka an wat je écht nodig hebt en probeer het daarbij te houden.

4. Denk aan industriële lampen

industriele-lampen

Industriële lampen zijn hip. Tegenwoordig worden ze in allerlei verschillende stijlen gebruikt, maar ze passen ook perfect in een strak en modern interieur. Een belangrijk kenmerk van industriële lampen is dat ze erg rechttoe rechtaan zijn. De kleuren zijn vaak tamelijk sober (zwart en/of metaalkleurig), wat perfect in onze stijl past. Industriële lampen kunnen overal worden gevonden, misschien zelfs wel bij oma op zolder.

5. Waardeer natuurlijk licht

industrieel-interieur-modern

Licht is ook onwijs belangrijk in een strakke inrichting. Een clean ontwerp valt nog meer op in een lichte omgeving. Licht versterkt de ruimtelijkheid en het gevoel van eenheid in een ruimte. In de moderne stijl zoeken we precies naar die eenheid. Als je niet genoeg natuurlijk licht hebt, kan je dit altijd nog compenseren met kunstmatig licht, reflecterende materialen en lichte kleuren die licht reflecteren.

6. Ga voor duettes in plaats van gordijnen 

duettes-ramen

Credits: thuisin.nl

Duettes (honingraat) zijn plissés met een bijzondere vorm. Duettes, ook wel dupligordijnen genoemd, bestaan uit twee lagen geplisseerde (gevouwen) stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Dit geeft dan ook een veel strakkere en modernere uitstraling dan gordijnen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *