Geld verdienen als influencer. Het lijkt ideaal. Iedereen kan namelijk influencer worden. Je hoeft hiervoor niet naar kantoor en je kunt doen wat je leuk vindt. Maar hoe zorg je dat je succesvol influencer wordt?

Kies je niche en doelgroep

Doe van tevoren goed onderzoek naar op wie je wilt richten en wat je wilt doen. Kies een niche (onderdeel van de markt) en doelgroep die bij jou past. Hoe specifieker je niche en doelgroep, hoe beter je jouw content hierop kunt aanpassen. Vaak werkt het goed als je een doelgroep kiest die zich in jou herkent. Ben je gek op katten? Dan kan je je bijvoorbeeld richten op andere mensen die dol zijn op katten. Nog beter is om voor een smallere (meer specifieke) doelgroep te kiezen. Je kiest bijvoorbeeld voor een bepaald geslacht, bepaalde leeftijd en bepaalde woonomgeving. Zo kun je nog beter je doelgroep aanspreken. Bedenk ook wat je niet wilt. Als je je op katten richt, kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om geen kleding voor katten te promoten, omdat je dit dieronvriendelijk vindt.

Zorg voor online zichtbaarheid

google-search-console-traffic-laptop

Zorg dat je goed online zichtbaar bent. Kies daarom een of meerdere sociale media platformen die passen bij jouw doelgroep. Daarnaast is het belangrijk om een goede website te hebben. Houd rekening met de kosten hiervoor. De kosten voor hosting zijn gelukkig niet heel hoog. De meeste kosten ben je kwijt aan het bouwen van een website. Wil je nog niet te veel geld hierin investeren? Dan kan je zelf met wordpress een website bouwen of dit voordelig door een student laten doen. Probeer vanaf het begin wel de juiste aanbieder voor hosting te kiezen. Zo voorkom je dat je later extra kosten kwijt bent voor website verhuizen.

Een duidelijke visie en missie

Bedenk van tevoren goed wat je belangrijk vindt. Je missie houdt in wat je identiteit is en wat je in de huidige situatie wilt bereiken met jouw content. Je visie is wat jouw ideale wereld is. Een visie voor veel veganisten is bijvoorbeeld dat iedereen plantaardig gaat eten. Je hoeft je missie en visie niet per se te uiten naar je volgers, maar het geeft je wel een richtlijn.

Wees consequent

iphone-instagram

Post regelmatig content. Per sociale media platform verschilt het hoe vaak je minimaal content moet posten en welke tijden het beste zijn. Zorg daarom dat je goed onderzoek doet naar het sociale media platform.

Leer van anderen

Kom in contact met andere influencers. Zo kun je niet alleen leren van de fouten, maar ook van de successen van de anderen. Volg andere influencers om in de gaten te houden welke content wel en niet werkt. Werk ook samen met andere influencers.

Met deze tips kun je een goede start maken als influencer. De belangrijkste tip is: wees geduldig. Een succesvolle influencer worden heeft tijd nodig.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *