De zomer is een moeilijke periode van het jaar voor mannen die graag pakken dragen. Er als een echte heer uitzien kan een uitdaging zijn, omdat kledingstukken zorgvuldig moeten worden uitgezocht om een verzorgd en elegant imago te behouden. Als het koud is, is het gemakkelijk: wit overhemd, zwart pak en kwaliteitsschoenen zijn altijd een overwinning, maar hoe zit het met de zomer? Wat moeten mannen dragen in de zomer? Hoe kan iemand er elegant uitzien terwijl hij meer huid laat zien? Laten we dat uitzoeken in onderstaand artikel. En welke opties hebben mannen als het gaat om kleding in de zomer? Ook daar gaan we op in.

Wil een man een goede indruk maken en gerespecteerd worden, dan moet hij goed voor zijn imago zorgen. Daarvoor moet hij zorgvuldig zijn overhemden, jassen, broeken, schoeisel en accessoires uitzoeken via deze website bijvoorbeeld. We zullen de vijf grote categorieën uitsplitsen en elk ervan toelichten en tegelijkertijd enkele algemene verzorgingsrichtlijnen geven.

Algemene verzorgingsrichtlijnen voor de zomer

  1. Een man moet schoon zijn – allereerst wordt een heer, voordat hij kleren aantrekt, gedoucht en ruikt hij fris. Hij gebruikt antitranspirant en deodorant, draagt nooit bevlekte kleren, zijn haar is geknipt en goed onderhouden. Zijn baard is geschoren of goed verzorgd met specifieke oliën en gels.
  2. Een man moet lichte stoffen dragen – lichtgekleurde stoffen en ademende materialen helpen een man zich comfortabel te voelen. Donkere kleuren absorberen licht en dit kan een man meer doen zweten, dus om die reden is een wit overhemd met lange mouwen een betere keuze dan een zwart polyester t-shirt.
  3. Een man moet de dingen minimaal houden – hij moet een paar items dragen en die moeten allemaal van zeer hoge kwaliteit zijn.

5 summer chic outfit tips voor heren


1. Kleding van Only voor het bovenlichaam

gestreepte-overhemd-blauw-wit-heren

Afhankelijk van de gelegenheid kan een man kiezen tussen t-shirts, polo’s met korte mouwen, button-down overhemden met korte mouwen en overhemden met lange mouwen. T-shirts zijn geweldig voor sportieve activiteiten en naar de sportschool, terwijl polo’s met korte mouwen geweldig zijn voor casual dagoutfits. Een button down korte mouw is een elegantere keuze, maar het is een beetje lastig om er een “geweldige look” mee te creëren, daarom wordt het niet aanbevolen voor speciale evenementen. Je kan al deze items vinden bij Only. Zij bieden de ideale kledingstukken voor een summer chic outfit.

Voor alle speciale gebeurtenissen is de beste keuze het overhemd met lange mouwen, dat beslist de meest elegante optie van allemaal is (hoe eenvoudiger, hoe beter). Voor iedereen die veel zweet, is het een goed idee om steeds een extra overhemd bij de hand te hebben voor de afwisseling.

2. Jassen

summer-chic-outfit-heren-wit-patroon

Speciale evenementen in de zomer vereisen speciale kleding, dus mogen de jasjes niet ontbreken in de zomergarderobe. Bruiloften en allerlei buitenfeesten vereisen een professionele presentatie. De perfecte zomerjassen zijn van katoen en zijn ademend. Andere aanbevolen materialen zijn: seersucker (een indiaanse stof) waar lucht gemakkelijk doorheen kan en linnen (vergelijkbaar met katoen) dat de eigenschappen heeft om vocht af te voeren en warmte af te voeren.

Ongeacht het type jas, zijn diegene die aan de binnenkant ongevoerd zijn altijd het beste voor de zomer!

3. Summer chic broeken

summer-chic-broek-heren-strand-outfit

Wat betreft broeken zijn er verschillende opties waaruit een man kan kiezen en dat zijn: shorts, jeans, chino’s en broeken. Korte broeken zijn casual kleding, sportkleding en strandkleding. Korte broeken worden afgeraden om in het openbaar te dragen als een man een gentleman imago wil behouden. Ze moeten van katoen zijn, zodat ze ademend zijn. Om in het openbaar gedragen te worden moeten herenshorts minstens knielengte hebben.

Jeans zijn perfect voor casual avondkleding, maar in de zon is er een probleem mee, omdat ze warmte vasthouden en zweten veroorzaken. Chino’s zijn geweldig voor avondkleding en ademen beter dan jeans. Voor de elegante evenementen en speciale gelegenheden wordt een elegante broek aanbevolen. Gemaakt van wol of katoen zijn ze de beste keuze van elke heer.

4. Schoenen

summer-chic-outfit-heren-strand-sandalen

Voor het schoeisel zijn de keuzes: sandalen, sneakers, bootschoenen, loafers en mocassins. Sandalen zijn het meest informele type schoeisel en moeten dienovereenkomstig gedragen worden. Sneakers passen goed bij korte broeken en zijn heerlijk om overdag te dragen, omdat ze goed ademen. Bootschoenen kunnen zonder sok worden gedragen en passen goed bij chino’s. Loafers en mocassins kun je het beste ’s avonds dragen met bijpassende kleding.

5. Accessoires

summer-outfit-heren-beige-schoudertas-sandalen

In de zomer moeten mannen hoeden dragen. Eenvoudige, daghoeden bieden bescherming tegen de zon en zijn ademend. Stijlvolle hoeden zijn het perfecte accessoire bij een pak. Er zijn verschillende stijlen hoeden waaruit een man kan kiezen: Panamas, strooien Fedora’s, Tilleys en linnen petten. Een man moet ervoor zorgen dat het materiaal waarvan de hoed is gemaakt volledig ademend en van hoge kwaliteit is. Ook moet hij perfect op het hoofd passen.

Portemonnees voor mannen zijn veel meer dan modeaccessoires. Een hoogwaardige, trendy en goed ontworpen leren portemonnee kenmerkt je stijl en wordt een belangrijk element van je totale look. Een portemonnee is een onmisbaar accessoire voor mannen op weg naar buiten om hun dag te beginnen. Of het nu gaat om een slanke en gestroomlijnde geldclip, een drieledige stijl, een dun voorvak, of een extra beveiligde RFID, een portemonnee is de handigste plaats om geld, pasjes, ID’s, rijbewijzen en andere nuttige zaken in op te bergen.

In de zomer is het voor een man altijd fijn om extra kleren bij zich te hebben die hij kan gebruiken voor het geval hij zich moet omkleden. Ook een zakdoekje is geweldig om in de zak te hebben om eventueel zweet te helpen verwijderen. We hopen dat deze snelle gids nuttig was voor veel van onze mannelijke lezers en niet alleen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *