Wil jij jou haar een nieuwe kleur geven, maar wil je niet naar de kapper? Dan kun je er voor kiezen om zelf thuis je haar te kleuren. Maar voordat je begint met kleuren, zijn er enkele belangrijke dingen die je moet weten. In dit artikel geven we je graag drie tips voor het kleuren van je haar thuis, zodat jij de perfecte kleur kan krijgen zonder schade aan je haar te veroorzaken. Dus lees verder en ga aan de slag!

#1 Kies de juiste kleur

Het belangrijkste om te onthouden bij het kiezen van een haarkleur is om realistisch te zijn. Als je van nature zwart haar hebt, zal het moeilijk zijn om een lichtblonde kleur te krijgen zonder schade aan je haar te veroorzaken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de kleur die je op de doos ziet, niet altijd de kleur is die je zult krijgen. Als je geen idee hebt welke kleur het beste bij jou past, kan je een online kleurentest doen of advies vragen aan een professional.

#2 Bereid je haar voor

Voordat je begint met kleuren, is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden. Was je haar niet op de dag van het kleuren omdat het natuurlijke oliën bevat die helpen om je haar te beschermen tegen de chemicaliën in de haarkleuring. Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is voordat je begint, en kam het voorzichtig zodat er geen klitten zijn. Ook na de kleuring is het belangrijk om je haar te beschermen met bijvoorbeeld Olaplex. Vermijd hitte stylingtools zoals de stijltang of krultang voor minstens een week, omdat door hitte de kleur van je haar sneller kan vervagen en kan beschadigen. Gebruik ook altijd een beschermingsspray of hoed om je haar te beschermen tegen uv-straling.

#3 Gebruik de juiste producten

Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken bij het kleuren van je haar. Gebruik geen shampoo of conditioner voor kleurbehoud omdat deze stoffen voor extra laagjes op je haar zorgen waardoor verf minder goed pakt. Gebruik een milde shampoo en vermijd stylingproducten zoals mousse of gel omdat deze ook residu achterlaten op je haar, wat het kleurproces kan beïnvloeden. Scoor je favoriete haarproducten bijvoorbeeld bij een kappersgroothandel.

Het thuis kleuren van je haar kan zorgen voor een heel nieuwe look, maar voordat je begint, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het kiezen van de juiste kleur, het voorbereiden van je haar en het gebruiken van de juiste producten zijn allemaal belangrijke stappen die zorgen voor een succesvolle kleuring. Volg deze tips en je zult stralen met een nieuwe haarkleur!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *