In het huis ziet het er spic en span uit, maar de gordijnen houd je liever dicht om de troep in de achtertuin niet te zien. Je hebt best wel wat spullen gekocht die door de regen ernstig beschadigd zijn en de tuinbanken zijn bedekt met bladeren. Herkenbaar? Dan is het waarschijnlijk tijd om de tuin eens goed schoon te gaan maken!

De grond

strakke-tuin-gesnoeid-windproof

Belangrijk is om alle bladeren te verwijderen. De bladeren vormen namelijk een huis voor veel verschillende dieren zoals kleine insecten, maar ook egels. Daarnaast dient het ook als voedsel voor de dieren, waardoor jouw tuin een echte hangplek kan worden wat natuurlijk ook veel afval en uitwerpselen met zich meebrengt. Heb je tuintegels? Dan is het belangrijk om ook deze regelmatig schoon te maken. Er kan zich namelijk groene aanslag vormen die bestaat uit mossen en algen. Dit kun je weg schrobben met heet water. Als het toch wat moeilijker gaat, is het een idee om een schoonmaakmiddel aan te schaffen dat geschikt is voor de tuin. Als je een ander soort schoonmaakmiddel gebruikt, gaat de groene aanslag vast en zeker weg, maar de kans is dan wel groot dat een deel van het middel in de bodem van jouw tuin terecht komt. Dit is niet goed voor het milieu en ook niet goed voor de planten in jouw tuin. Als de aanslag eindelijk weg is, is het belangrijk om de tuin voortaan regelmatig schoon te vegen.

Tuinmeubelen

tuin-tafel-hout

Als je in jouw tuin bijvoorbeeld een tuinset 4 personen hebt, is het belangrijk om deze ook regelmatig schoon te maken. Het hangt dan wel van het materiaal af hoe je het precies moet schoonmaken. Gelukkig ben je hier geen bakken aan geld met kwijt. Wellicht heb je de benodigdheden al in huis. Om de houten meubelen goed schoon te houden is het voldoende om met een schuurspons, wat water en een beetje zeep het vuil te verwijderen. Nu het winter is en de temperaturen dus enorm laag zijn, is het erg slim om de meubelen op te bergen in de schuur, garage of een andere plek waar de meubelen niet beschadigd kunnen raken door de weersomstandigheden. Als je geen plek hebt, kun je er ook zeil overheen doen, maar zorg er dan voor dat het hout nog wel kan ademen om te voorkomen dat het gaat rotten.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Benieuwd naar een aantal meubelen om jouw tuin wat meer op te vrolijken? Neem dan een kijkje op de site van Tuinmeubel Wereld!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *