De badkamer is misschien wel een van de moeilijkste kamers in huis om schoon te maken. Daarentegen is het juist ook een van de belangrijkste kamers om goed schoon te houden. Je gezin en jijzelf wassen zichzelf namelijk elke dag in deze kamer. Douchen of in bad gaan in een niet schone badkamer is geen fijn gevoel. Ben jij geen fan van schoonmaken en ben jij op zoek naar een snelle en makkelijke manier om jouw badkamer zo schoon en fris mogelijk te houden? Lees dan snel verder! In deze blog geven we 5 tips over hoe jij een schone en frisse badkamer krijgt.

1. Vergeten plekken

badkamer-kast-wit

Een badkamer schoonmaken is veel werk en kost veel tijd, maar het moeilijkste aan de badkamer is dat er veel plekken zijn die mensen snel over het hoofd zien. Naast de oppervlakken van de badkamer, zoals de wastafel, de douchecabine, en de badkuip, heeft een badkamer ook vele plekken die je niet met het blote oog ziet. Hierdoor worden ze snel vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het doucheputje schoonmaken, de douchekop ontkalken, gootsteen ontstoppen, ect. Deze plekken zijn net zo belangrijk om schoon te maken als de wastafel of de douche. Als deze niet schoon zijn, heb je vaak een water problemen, zoals ontstopping of vies water. Sla deze dus niet over!

2. Shampoo, douchegel, tandpasta, handdoeken, ect.

Een goed verzorgingsritueel is voor vele belangrijk. Dit komt echter ook met vele producten en spullen. Zeker als je met een groot gezin bent, staat de badkamer waarschijnlijk vol allerlei verschillende shampoos, deodorants, tandenborstels, make-up, haarproducten, ect. Deze spullen hebben ook allemaal een plekje nodig. Alles los in de badkamer laten liggen is namelijk niet handig. Zorg daarom dat je genoeg opbergruimte hebt. Als je badkamer dit niet heeft, kun je dit zelf creΓ«ren door een extra kast of planken op te hangen. Daarnaast is het handig om de spullen te sorteren op type product. Zet bijvoorbeeld alle haarproducten of alle tandproducten bij elkaar. Zo kun je gemakkelijk de juiste spullen vinden.

3. Frisse lucht

badkamer-roze-hout

Wat ook bijdraagt aan een frisse badkamer is een goede ventilatie. Badkamers zijn vaak vochtig doordat iemand in de douche of in bad is geweest. Wanneer je de badkamer niet goed lucht, kan dit vocht nergens heen. Hierdoor kan er sneller schimmel ontstaan. Dit is zeker iets wat je wil vermijden! Zorg daarom voor een goede ventilatie in de badkamer of zet regelmatig het raam open.

4. Van boven naar beneden

Wanneer je de badkamer schoonmaakt, werk dan van boven naar beneden. Begin bij het plafon en de muren, dan de douche, bad, wastafel en andere spullen, en als laatste de vloer. Dit eerste en laatste is iets wat mensen nog al eens vergeten. Een badkamer bestaat niet alleen uit het interieur van de badkamer, maar ook uit de muren en de vloer. Deze worden vaak eerder vies dan andere muren en vloeren in het huis, omdat ze elke dag aan water worden blootgesteld. Ook de voegen tussen de tegels worden na een tijd vaak vies. Het is verstandig om de muren en de vloer om de paar maanden grondig schoon te maken.

5. Houd het goed bij

badkamer-modern-cream

Als laatste raden we aan om het schoonmaken van de badkamer goed bij te houden. Je kunt er voor kiezen om één keer in de zoveel tijd de hele badkamer volledig schoon te maken. Echter zal je dit niet lang een schone badkamer opleveren. Verschillende delen van een badkamer moeten namelijk vaker schoongemaakt worden dan andere delen. Daarnaast is het beter om een schone badkamer schoon te houden dan om een vieze badkamer om de zoveel tijd schoon te maken. Doe iedere keer dus een klein stukje van de badkamer schoonmaken. Hierdoor ben je elke keer niet lang bezig en houd je een schoon en fris gevoel in je badkamer!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *