De slaapkamer is een ruimte die je niet wil overslaan in je inrichting. Je interieur stopt namelijk niet alleen bij de woonkamer. Jouw stijl moet ook in de slaapkamer zichtbaar én voelbaar zijn. Het hebben van een stijlvolle slaapkamer doet meer met je dan je misschien zou denken. Het is tenslotte de plek waar je je dag begint en eindigt dus besteed er genoeg aandacht aan! 

Een vloerkleed onder je bed

moderne-slaapkamer-grijs-zwart

Een vloerkleed onder je bed geeft ontzettend veel sfeer en warmte aan je slaapkamer. Ga bijvoorbeeld voor een van de vloerkleden bij Webkarpet.nl. Het is een simpele manier om je kamer een unieke uitstraling te geven. Plaats het kleed in de breedte, ter hoogte van ongeveer de helft van je bed. Zorg ervoor dat het einde van het kleed uitsteekt onder je bed vandaan. Op deze manier breekt het de vloer en het bed en geeft het ook nog eens speels effect.

Ga voor symmetrie

Symmetrie is echt niet overal nodig in je slaapkamer. Maar aan beide zijde van je bed wil je dit wel in acht nemen. Ga voor matching nachtkastjes en leeslampen. Dit geeft een minimalistisch en rustgevend effect. Kies voor strakke nachtkastjes en een twee stoere lampen. Daarmee creëer je het effect van een hotel en zorg je ervoor dat je kamer comfortabel is, want je kan aan beide kanten gebruik maken van het nachtkastje en lampje. Het nonchalante kun je dan weer op een andere manier en in andere delen van de ruimte toepassen.

Plaats een hoofdbord

slaapkamer-modern-donker

Het hebben van een hoofdbord is niet alleen functioneel, als je bijvoorbeeld een film kijkt in bed en je je kussens rechtop wilt zetten, maar het staat ook nog eens heel tof. Een hoofdbord laat je bed groter lijken en je kunt ze in verschillende kleuren en materialen krijgen. Kies voor een donkere, stoere, stijlvolle kleur zoals grijs of zwart om de look van je slaapkamer af te maken.

Investeer in mooi beddengoed

Het aanbod in beddengoed lijkt wel oneindig. Toch is het iets wat je echt niet over het hoofd mag zien. Kies niet de eerste de beste uit omdat die wel prima lijkt, maar ga echt op zoek naar een mooie set van een goede kwaliteit. Misschien moet je iets meer betalen, maar als je het eenmaal hebt wil je nooit meer anders. En het tilt je slaapkamer hiermee ook meteen naar een hoger niveau.

Zet een spiegel in de kamer

slaapkamer-hout

Een spiegel in je slaapkamer staat niet alleen cool, maar is ook echt heel handig. Vaak is je slaapkamer namelijk toch ook de plek waar je je aan of omkleedt. Een grote spiegel in je kamer geeft een luxe uitstraling. Je kan hem nonchalant neerzetten, zoals een beetje schuin tegen de muur, of ophangen op het midden van de muur. Van een spiegel in je kamer ga je echt geen spijt van krijgen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *