De gevoelsmatige waarde van een huis ligt vaak stukken hoger dan wat dit in realiteit is. Grote kans dat jij dol bent op je eigen woning, maar dat de waarde hiervan naar jouw idee hier helemaal bij in het niet valt. Wie de waarde van een huis dolgraag wil verhogen, doet er goed aan om op enkele belangrijke punten te letten. Er zijn namelijk verschillende ingrijpen die de waarde van een huis fors kunnen verhogen. Hierdoor is de gedane investering het niet alleen volledig waard, maar zal je zelf ook van veel meer wooncomfort genieten. Soms zijn dergelijke investeringen ook noodzakelijk om een woning aantrekkelijker te maken op de huizenmarkt.

1. Plaatsen van kunststof dakkapellen

wit-houten-huis-dak

De meeste mensen vinden het een absolute meerwaarde als een huis één of meerdere dakkapellen heeft. Helemaal wanneer het kunststof dakkapellen betreft. Deze zijn immers veel makkelijker in onderhoud.

Een dakkapel is een goede manier om het aantal bewoonbare vierkante meters van je huis uit te breiden. Hiermee maak je de zolder veel toegankelijker. Waar deze eerst – afgezien van een rommelkamer – niet echt goed te gebruiken was, zal deze na het plaatsen van een dakkapel voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Hierdoor beschik je echt over een complete extra kamer. Handig om een speelkamer, werkkamer of extra kinderkamer of zelfs badkamer te maken. Dat biedt simpelweg veel meer mogelijkheden en dat is duidelijk terug te zien in de waarde van het huis.

2. Betere isolatie

Goede isolatie is zeker vandaag de dag enorm belangrijk. De energieprijzen rijzen immers de pan uit. Mensen kiezen daardoor niet meer zo snel voor een slecht geïsoleerde, verouderde woning. Simpelweg omdat ze dan de energietarieven niet kunnen betalen. Dit geldt voor jou natuurlijk ook. Als het energielabel van jouw woning lager is dan C, dan is er echt werk aan de winkel. Niet alleen mocht de woning verkocht moeten worden, maar ook je eigen wooncomfort en de kosten voor de energierekening te verbeteren. Dit is een investering die echt heel veel financiële voordelen kan hebben dus.

Wees je ervan bewust dat elke woning in Nederland een energielabel moet krijgen bij de verkoop. Denk dus niet dat potentiële kopers niet zullen weten hoe slecht geïsoleerd de woning is, want dit zien ze direct staan. Dit kan er mogelijk zelfs toe leiden dat een mooie woning nauwelijks verkocht zal worden.

3. Dubbele beglazing

dakterras-glazen-wanden

Om even in de sferen van betere isolatie te blijven, moeten we ook stilstaan bij het gebruik van dubbelglas. In de meeste moderne woningen is dit inmiddels niet meer weg te denken. Toch zijn er ook nog veelal oudere woningen die over enkelglas beschikken. De waarde van een woning kan hierdoor heel snel zakken. Laat je overal in de woning dubbelglas plaatsen? Dan zal dit direct voor meerwaarde zorgen. Dat is ook niet zo gek, want dit drukt de kosten van de energierekening flink naar beneden en zorgt voor een veel hoger wooncomfort.

Wist je dat het ook zinvol is om dubbelglas te vervangen voor nieuw HR++ glas? De ontwikkelingen omtrent dubbelglas staan niet stil. Het dubbele glas van nu is inmiddels enorm verbeterd ten opzichte van enkele jaren geleden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *