Of je nu een handige klusser bent of net begint met het creëren van je eigen groene paradijs, het inrichten van je tuin biedt eindeloze mogelijkheden om dit je eigen te maken. Van het kiezen van mooie planten tot het creëren van een gezellige barbecuehoek, in dit artikel delen we 4 handige tips en inspiratie om van je tuin een plek te maken waar je in kunt ontspannen en genieten.

Tip 1. Begin met een ontwerp

japanse-tuin-vijver

Voordat je vol enthousiasme begint met het aanpakken van de tuin, of het nu gaat om een nieuwbouwwoning waar zojuist de rijplaten van Ferex zijn verwijderd of dat je je huidige tuin wil transformeren, is het belangrijk om een goed doordacht plan te maken.

Bij het inrichten van je tuin is het belangrijk om een mooi, maar praktisch ontwerp te maken. Denk aan strakke lijnen, robuuste materialen en een krachtige, maar gezellige uitstraling. Overweeg het gebruik van elementen zoals beton, hout en staal om een industriële look te creëren. Voeg stoere accenten toe, zoals een vuurplaats, een buitenbar of houd ruimte vrij voor een fitnessruimte in de openlucht.

Tip 2. Kies voor robuuste planten

Planten kunnen een gezellige touch aan je tuin geven. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor sterke, robuuste planten die weinig onderhoud vergen. Denk aan groenblijvende struiken zoals coniferen, kies voor het toevoegen van bamboe of ga voor krachtige bloemen zoals zonnebloemen. Heb je wel groene vingers? Overweeg in dat geval het aanleggen van een moestuin waar je je eigen groenten en kruiden kunt verbouwen. Dit geeft niet alleen een gevoel van zelfvoorzienendheid, maar biedt ook de mogelijkheid om gezonde en smakelijke gerechten te bereiden

Tip 3. Creëer een outdoor entertainment ruimte

grote-tuin-kunstgras

Wil je een plek in je tuin waar je kunt ontspannen en genieten van je favoriete activiteiten? Richt dan een outdoor entertainmentruimte in met een barbecuehoek, een loungeset en een buitenspeakersysteem. Voeg eventueel een buitenkeuken toe waar je jouw culinaire vaardigheden kunt tonen.

Tip 4. Verlichting

dinner-party-tuin-licht

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van sfeer in je tuin, zelfs na zonsondergang. Kies voor stoere, industriële verlichtingsarmaturen die passen bij de uitstraling van je tuin. Installeer strategisch verlichting rondom je entertainmentruimte, tuinpaden en belangrijke kenmerken zoals een vijver of een kunstwerk. Om te besparen op je energiekosten, kun je ook kiezen voor verlichting met zonne-energie. En nog een voordeel: het is direct goed voor het milieu!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *