Geweldige tuinmeubelen combineren comfort en functionaliteit in jouw buitenruimtes. Met een ruime tafel en comfortabele Gamma tuinstoelen kan een eenvoudig terras tot een bestemming om buiten te dineren worden omgetoverd. Rust een veranda uit met een rieten bank en een klassieke schommelstoel die beide zijn bedekt met zachte kussens en het kan tijdens de warmere maanden snel een tweede huiskamer worden. Met de juiste tuinmeubelen lokken zelfs kleine ruimtes zoals balkons en kleine tuinen je naar buiten. Gebruik de volgende tips om de beste tuinmeubelen voor jouw buitenruimte te kiezen. Een doordachte planning helpt om van jouw achtertuin jouw nieuwe favoriete plek om te loungen, te dineren en voor entertainment te maken.

1. Maak een lijstje waaraan de tuinmeubelen moeten voldoen

tuin-terras-gezellig

Begin met na te denken over hoe jij wilt dat jouw buitenruimte functioneert. Wil je dat het op warme zomeravonden dienst doet als een eethoek? Ben je van plan om je volgende etentje of het verjaardagsfeestje van je kind in die ruimte te houden? Of stel je je een rustig leeshoekje voor, dat in jouw buitenruimte is weggestopt?

Maak een lijstje van de activiteiten die je in die ruimte zou willen doen en gebruik deze als leidraad om te bepalen welke tuinmeubelen je nodig hebt. Als de primaire functie van jouw terras van 3,5m x 4,5m bijvoorbeeld is om informele cocktailavondjes te houden, heb je geen eettafel nodig. Kies in plaats daarvan voor voldoende comfortabele stoelen, meerdere bijzettafels en een vuurkorf.

2. Probeer de tuinstoelen uit voordat je ze koopt

Als je op zoek bent naar tuinstoelen, probeer ze dan eerst uit voordat je deze koopt. De tuinstoelen zullen vooral tijdens de warmere maanden waarschijnlijk regelmatig worden gebruikt, dus is het essentieel dat de stoelen comfortabel zijn. Jij en jouw gasten zullen minder snel genieten van je terras als er stoelen staan, die niet lekker zitten. Zoek voor het meeste comfort naar Gamma tuinstoelen met zachte kussens op de zittingen en de rugleuningen of leg zachte kussens op metalen en houten meubelen. Zorg ervoor dat alle stoffen weerbestendig zijn om kleurvervaging of schimmelvorming te voorkomen.

3. Ga voor onderhoudsvriendelijke tuinstoelen

tuin-stoelen-veranda

Reserveer het grootste deel van jouw uren buiten om te genieten van jouw buitenruimte in plaats van het onderhoud aan het meubilair. Zoek naar gemakkelijk te onderhouden tuinstoelen om de noodzaak van onderhoud te minimaliseren. De meeste tuinstoelen van metaal, teak, ceder en weerbestendig riet zien er door het weer snel aangetast uit. Met een beetje regelmatig schoonmaken, zullen de tuinstoelen van deze materialen er jarenlang prachtig uitzien. Je kunt de tuinstoelen ook van accessoires zoals kussens voor buiten en kussens met afneembare hoezen voorzien, die gemakkelijk in de wasmachine kunnen worden gewassen.

4. Overweeg waar je de tuinmeubelen opbergt

Verleng de levensduur van jouw tuinmeubelen door ze buiten het seizoen op een beschermde plaats op te bergen. Een garage, een kelder of een schuur beschermt de tuinmeubelen tegen de elementen om schade of extra slijtage te voorkomen. Zelfs de sterkste tuinmeubelen, zoals teakhouten stoelen of een smeedijzeren bank, gaan langer mee als ze worden opgeborgen, wanneer ze niet worden gebruikt. Als jouw bergruimte beperkt is, zoek dan naar tuinmeubelen die kunnen worden ingeklapt of gemakkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald om het compact op te kunnen bergen. Stapelbare stoelen kunnen ook helpen om de bergingsruimte te maximaliseren wanneer het terrasseizoen eindigt.

5. Stem de kleuren van de tuinstoelen af op jouw buitendecor

moderne-tuin-meubelen

Bij de aankoop van tuinstoelen ben je niet beperkt tot neutrale kleuren of de natuurlijke tinten van hout. Rieten, houten en metalen meubelen zijn nu in een breed scala aan kleurrijke afwerkingen verkrijgbaar. Zoek naar meubelen, die combineren met de kleuren in jouw landschap, de buitenkant van jouw huis of met een andere buitendecoratie. Als je de juiste kleur niet in de winkel kunt vinden, kan een likje verf de tuinstoelen snel in elke gewenste tint opfleuren. Voor de meest duurzame kleur reserveer je krachtigere tinten voor de kussens en de accentstukken. Deze items zullen waarschijnlijk minder vaak worden gebruikt, wat resulteert in minder slijtage en die ook goedkoper zijn om te vervangen.

6. Voeg buitentapijten toe voor kleur en comfort

Een vloerkleed voor buiten geeft de tuinmeubelen extra sfeer. De vooruitgang op het gebied van textiel in de afgelopen jaren heeft veel sneldrogende buitentapijten op de markt gebracht. Een buitentapijt is zacht onder de voeten, rijk aan textuur en zal jouw terras of veranda het comfort van binnenshuis geven. Kies een kleur en een patroon die past bij jouw tuinmeubelen en accessoires om jouw buitenruimte met elkaar te verbinden. Zorg ervoor dat je, voordat je het koopt, controleert of het geschikt is voor gebruik buitenshuis.

7. Investeer in tuinstoelen van hoge kwaliteit

grijze-tuinmeubelen

Het oude gezegde β€˜alle waar is naar zijn geld’ geldt over het algemeen ook voor tuinstoelen. Stoelen of bijzettafels van kunststof kunnen er in de winkel geweldig uitzien en zullen hun mooie uiterlijk een jaar of twee in de zon behouden, maar na verloop van tijd zullen ze broos worden en hun levendige kleur verliezen. Hetzelfde geldt voor sommige houtproducten en rieten stukken. Wees voorzichtig bij het winkelen en controleer de rapporten en klantbeoordelingen voordat je een grote aankoop doet. Als je een beperkt budget hebt, kun je het beste geld uitgeven dingen, die je het vaakst gebruikt zoals een comfortabele terrasstoel of een duurzame eettafel. Je kunt geld besparen op kleinere accessoires zoals kussens en bijzettafels.

8. Zoek naar tuinmeubelen die multi-functioneel zijn

Zoek naar multifunctionele tuinmeubelen om het meeste uit jouw ruimte en budget te halen. Stukken die meerdere doelen kunnen dienen, kunnen de noodzaak om extra meubelen te moeten kopen overbodig maken en meer ruimte overlaten voor jouw favoriete buitenactiviteiten. Een voetenbank of een tuinkruk kunnen bijvoorbeeld ook als extra zitplaats voor gasten dienen. Een eenvoudige bank kan alleen staan of gezellig aan een eettafel in de buitenlucht worden gezet. Kies voor multifunctionele tuinmeubelen om optimaal van veelgebruikte buitenruimtes te kunnen profiteren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *