Wie kent het gevoel niet? Maanden heb je uitgekeken naar die heerlijke vakantie van een aantal weken. Aan de start van de vakantie leek er geen einde aan te komen en plots was het in een vingerknip voorbij. Een herkenbaar gevoel voor velen. Natuurlijk komt na de voorpret en de vakantie zelf, het nagenieten. Maar in de waan van de dag is de kans groot dat dit snel naar de achtergrond verdwijnt. Toch zijn er manieren en trucjes om dat heerlijke vakantiegevoel iets langer vast te houden. Hoe je dit doet? Lees snel verder.

1. Leg het vast

fotoboek-camera

Tegenwoordig lopen we allemaal met een smartphone op zak. Hiermee is er geen speciale video- of fotocamera meer nodig om al die mooie herinneringen vast te leggen. Het verschilt echter wel enorm per smartphone hoe mooi de resultaten kwalitatief zijn. Om je vakantieherinneringen echt perfect vast te leggen is voor de vakantie een iPhone 14 Pro abonnement afsluiten een slimme keuze. Dit nieuwste pareltje van Apple heeft een camera die niet te evenaren is door andere smartphones. De kosten van een abonnement vallen echter wel behoorlijk mee. De kwaliteit van zowel de video’s als foto’s zijn echt waanzinnig, evenals de kwaliteit van het scherm. De extra grote batterij zorgt ervoor dat je ook tijdens bijvoorbeeld lange hikes altijd voldoende accu over hebt. En met de video’s en filmpjes kun je vervolgens zoveel leuke en creatieve dingen doen! Van een compilatie maken en die delen met je vrienden en familie, tot het maken van een canvasdoek aan de muur. Hoe hoger de resolutie en kwaliteit, hoe levendiger de herinnering.

2. Smaakt naar meer

Niet alleen foto’s en video’s roepen heel erg weer oude, mooi herinneringen op. Ook smaak doet dat. En wat is er nu leuker dan je favoriete gerechten van de vakantie zelf proberen te maken. Was je bestemming Spanje? Dan zelf die heerlijke tapas maken kan je acuut weer het gevoel geven of je in Spanje bent. Zelfs op een regenachtige maandag in november. Ga naar speciale delicatesse winkels uit de streek van je vakantie, van een Turkse bakker tot een Indonesische toko, de keuze is veel groter dan je vaak denkt. Ook in jouw stad!

3. Daar zit een luchtje aan

brown glass bottle on brown wooden table

Naast smaak hebben we ook nog geur, iets wat misschien nog wel het allersterkste gevoelens en herinneringen oproept. Investeren in heerlijke exotische geuren voor in huis is dan ook een perfecte aankoop om herinneringen levend te houden. Van wierookstokjes tot een geurset van sea breeze, het sterkste effect heb je misschien nog wel wanneer je de verschillende geuren afwisselt. Zo blijf je het ruiken en worden je niet ‘geuren blind’.

Kortom, natuurlijk is het vaak even slikken wanneer die heerlijke vakantie er weer even op zit maar de herinneringen blijven daarentegen wel. Deze levend houden is heel eenvoudig met bovenstaande tips, hiermee prikkel je al je zintuigen en zorg je ervoor dat je af en toe weer even helemaal wordt meegenomen naar die heerlijke weken van volop vrijheid en gezelligheid!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *