Met miljoenen hebben we accounts op sociale media. Het is een dagelijks ingeburgerde tool geworden die we nog moeilijk zouden kunnen missen. We blijven erdoor op de hoogte van gebeurtenissen en houden meer contact dan ooit met anderen, al is het via het scherm van onze smartphone of computer.

Maar is het allemaal wel koek en ei wanneer we ons privéleven openbaar maken via deze kanalen. Wel net zoals bij de meeste nieuwe ontwikkelingen heeft ook deze medaille een keerzijde. Wanneer je zelf niet zorgt voor een degelijke beveiliging kunnen mensen met minder goede bedoelingen hier misbruik van maken.

Wat kunnen we er aan verhelpen?

We geven je hieronder graag enkele veiligheidstips en instellingen die je account op die socialemediakanalen kunnen beschermen. Tenslotte probeer je toch ook andere gevoelige informatie te beschermen, zeker wanneer ook nog eens geld mee gemoeid is. Denk bijvoorbeeld aan het account waar je voor echt geld keno games online speelt. Dat beveilig je toch ook tegen de inkijk van anderen.

  • Zoek een goed wachtwoord uit

Een goed wachtwoord moet niet alleen moeilijk te raden zijn voor anderen. Je moet het ook makkelijk kunnen onthouden. Vermijd verjaardagen en andere combinaties die voor de hand liggen.

  • Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende toepassingen

Er zijn veel mensen die uit gemakzucht één enkel degelijk wachtwoord aanmaken, en dat dan gebruiken overal waar ze moeten aanmelden met een paswoord. Als er een enkele toepassing gekraakt wordt heeft de hacker meteen toegang tot al je activiteiten en geheimen.

  • Let op met vriendschapsverzoeken

Iemand die je helemaal niet kent, en ook geen enkele relatie toont met je eigen vriendenkring vermijd je beter. Het is op deze manier dat deugnieten aan je gegevens proberen komen.

  • Gebruik je socialemedia-account niet om bij derden aan te melden

Je ziet het meer en meer tegenwoordig. Het is verleidelijk omdat het toch zo makkelijk is. Met een muisklik ben je aangemeld. Doe het niet, je weet nooit waar je gegevens terecht zullen komen. Volg onze tip nr 2, een ander wachtwoord voor ieder site.

  • Verander je wachtwoord regelmatig

Om je wachtwoord nog extra te beveiligen kun je het beter regelmatig veranderen. Misschien heb je toch wel toevallig je account gebruikt om ergens aan te melen. Of heb je aangemeld op een openbare computer, en weet je niet zeker of je je inloggegevens wel gewist hebt.

Het lijkt allemaal wel wat, maar ga nou niet panikeren en je account wissen. Hou je gewoon aan onze vijf tips en er kan je eigenlijk weinig gebeuren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *