Gamen, muziek, films, apps, live streams, gratis spelletjes, en nog veel meer, alles is beschikbaar en mogelijk op één console. Xbox en Playstation zijn beide zulke spelcomputers die je veel vergelijkbare faciliteiten bieden. Beide gadgets zijn compatibel met harde schijven, USB apparatuur, ze hebben zelfs dezelfde prijzen.

Xbox vs Playstation

Het verschil tussen Xbox en Playstation gaat om de spellen. Xbox spellen zijn beschikbaar op de PC, en daarmee hebben we ook toegang tot andere PC spellen. Maar met de Playstation kunnen we geen toegang krijgen tot PC spellen of zijn spellen op de PC. Maar het heeft unieke spelmogelijkheden om uit te kiezen die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Playstation biedt meer spelkeuzes met zijn gratis versie Playstation Plus, terwijl Xbox beperkte mogelijkheden heeft.

Vergelijkingstabel tussen Xbox en Playstation

Parameter of ComparisonXboxPlaystation
Eigenaar bedrijfMicrosoft Corporation.Sony Interactive Entertainment.
Product beschrijvingXbox is een bedrijf voor Home Video gaming sinds 2001.Playstation is een bedrijf voor Home Video games sinds 1994.
Games op de computerXbox biedt Console en Games with Gold. Het heeft die beschikbaar op de PC.PlayStation biedt zijn unieke Console, VR, en Playstation Plus spellen aan. Het biedt geen PC-spellen aan. Een paysafe kaart kopen kan je hierbij helpen de spellen anoniem aan te schaffen.
Gratis gamesBeperkte mogelijkheden van gratis spellen zijn beschikbaar met de ‘Xbox Games with Gold’ functie.Er zijn meerdere alternatieven beschikbaar voor gratis spellen met de ‘Playstation Plus’ functie. Je kan ook een online psn card kopen om spellen aan te schaffen.
VR HeadsetXbox ondersteunt VR niet.Xbox ondersteunt wel en is compatibel met de VR koptelefoon.
GewichtXbox is zwaarder dan PlayStation, dat 2,9 tot 3,81 kg weegt.PlayStation weegt van 2,1 tot 3,3 kg, wat lichter is dan Xbox.
Beste GamesGears 5, Minecraft Dungeons.Gran Turismo, Dreams
Nieuwste model gelanceerd (Beide uitgebracht in november, 2020) De console van de Xbox serie heeft een eenvoudige en grote doosvormige behuizing die meer ruimte nodig heeft dan PlayStation.De PS5 console heeft een slanke, aantrekkelijke, glanzende en dunne behuizing, die minder ruimte inneemt dan de Xbox.
Website InterfaceAantrekkelijk, informatief. Meer gericht op spelletjes.In de interface worden creatieve, informatieve, en bewegende beelden gebruikt. De site richt zich zowel op de console als op de spellen in gelijke mate.
Home ConsolesXbox, Xbox 360, Xbox One, Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series S, Xbox Series X.PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation 5, PlayStation Pro.

Wat is Xbox?

xbox-console

Xbox is een van de bekende videogame consoles die sinds 2001 op de markt zijn. Het bedrijf is een dochteronderneming van Microsoft Corporation. Tot nu toe heeft het vele spelconsoles, live streaming, en consolegeneraties gemaakt. Console eerste generatie: Xbox, tweede generatie: Xbox 360, derde generatie: Xbox One S en Xbox One X, en vierde-generatie: Xbox Series S en Xbox Series X zijn de Xbox console generaties.

Op 10 november 2020 verschenen de Xbox Series S en Series X, de nieuwste versie van de Xbox console generatie. Het model heeft een doosachtige vorm met een eenvoudige behuizing die een rustige ruimte nodig heeft om te plaatsen. Xbox weegt van 2,9 kg tot 3,81 kg. Xbox heeft zijn eigen ‘Xbox System Software’ om het op elke PC of TV te hosten. Het heeft ook de preview van zijn Xbox Family Settings App gelanceerd in mei van 2020. De applicatie zal helpen bij kinderinstellingen, timings, wekelijkse rapporten voor ongevaarlijk gamen.

De website is gebruiksvriendelijk. Het richt zich meer op de spellen die het biedt. Gears 5 en Minecraft Dungeons. Hoewel het, helaas, geen VR (virtual reality) dienst ondersteunt. De gratis speldienst wordt geboden door zijn Xbox with a Gold functie. Je kan overigens ook xbox kaarten kopen als cadeau.

Wat is Playstation

playstation-controllers

PlayStation is een van ’s werelds beste zowel als betaalbare videospelconsoles. Het werd in 1994 door Sony Interactive Entertainment ontwikkeld. Sindsdien heeft het een unieke collectie spellen die zelfs op de PC niet verkrijgbaar is. De website is nauwkeurig met gedetailleerde informatie en heeft dia’s of bewegende beelden op zijn interface. Het heeft zijn console en spellen op een heel creatieve manier gepresenteerd waardoor gebruikers erdoor aangetrokken worden. Ook heeft het een reeks spelconsoles gemaakt, live streams, gemakkelijk vast te pakken controllers.

Playstation, Playstation 1, Playstation 2, Playstation 3, Playstation 4, Playstation 5, en Playstation Pro zijn de PlayStation spelcomputers die de firma PlayStation op de markt bracht. In het begin produceerde het Playstation, Playstation Analoge Joystick, Dual Analoge Controller (die in die periode trending waren). Daarna lanceerde het exclusieve besturingen als DualShock Series, Sixaxis, en PlayStation Move.

De meest geprezen spellen op Playstation zijn Gran Turismo en Dreams. Er is zelfs een Marvel’s Spider-Man spel op verschenen waar een grote ophef over is. De nieuwste console die op 12 en 19 november 2020 op de markt komt, heeft de PlayStation 5 een slanke, glanzende en dunne behuizing die weinig ruimte inneemt. Hij ondersteunt VR koptelefoon, Playstation consoles, en Playstation plus (gratis) functies. Hij is licht van gewicht.

Systeemondersteunende software zijn PlayStation 3 Systeemsoftware, PlayStation Portable Systeemsoftware, XrossMediaBar, LiveArea, Linux besturingssystemen (voor Playstation 2 en Playstation 3).

Je kan overigens een playstation kaart kopen om verschillende spellen online aan te schaffen.

Belangrijkste verschillen tussen Xbox en Playstation

playstation-gamen-warzone

Xbox moet over een aparte collectie beschikken om op de PC te kunnen spelen. Terwijl Playstation dat niet heeft.
Playstation heeft een unieke collectie spellen die nergens anders verkrijgbaar zijn. Omgekeerd zijn Xbox spellen wel op de PC verkrijgbaar.
Xbox gratis spellen met goud hebben beperkte keuzes, maar Playstation Plus gratis biedt meerdere mogelijkheden.
Xbox ondersteunt geen VR; daarentegen heeft Playstation een VR koptelefoon met VR spellen.
Xbox weegt ongeveer 2,9 tot 3,81 kg en Playstation 2,1 tot 3,3 kg, wat betekent dat hij lichter is dan Xbox.
De interface van Xbox is informatief en op spelletjes gericht. Terwijl de Playstation interface gevuld is met bewegende, wisselende beelden, veel aantrekkelijker dan die van Xbox. Op de site worden ook consoles en spellen gelijk gepresenteerd.

Conclusie

Redelijkerwijs zijn zowel de Xbox als de PlayStation opwindende spelcomputers. Beide zijn evenzeer de moeite waard om te kopen en aandacht aan te schenken. Als je op een meer betekenisvolle manier op een PC spelletjes wilt spelen, dan is de Xbox een perfecte keuze. En als je nieuwe en opvallende spelmogelijkheden zoekt, dan is niets beter dan PS.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *