Ga je iedere dag met de auto naar je werk, maar twijfel je al een tijdje om een elektrische fiets aan te schaffen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De voordelen zijn namelijk eindeloos, waardoor we ervan overtuigd zijn dat we je na het lezen van dit artikel, wellicht zelfs hebben kunnen overhalen om de stap te zetten een keer met de fiets naar het werk te gaan. Uiteraard moet het wel kunnen en is het niet bepaald handig voor wanneer je een kilometer of 25 van je werk woont. Dus ga jij iedere dag met de auto naar je werk, dan zijn deze voordelen zeker de moeite waard om goed door te lezen. De kans dat je van gedachten verandert en een keer vaker de fiets pakt, is vrij groot!

Bespaar op de kosten

elektrische-fiets-wit

Wanneer je met je eigen auto naar je werk gaat, krijg je hiervoor een vaste vergoeding van inmiddels 21 cent per kilometer, mits je aan de voorwaarden voldoet om hiervoor in aanmerking te komen. Nu begrijp je natuurlijk ook zelf wel dat je met 21 cent per kilometer niet uitkomt als we gaan kijken naar de kosten voor onderhoud, reparatie en ook het tanken. Door te kiezen voor de fiets, zul je dus allereerst al besparen op de brandstofkosten en zullen de kosten voor het onderhoud van je auto lager uitvallen, doordat de onderdelen die kunnen slijten, natuurlijk veel minder aan slijtage onderhevig zijn. Wil je echt besparen, dan is het natuurlijk zaak om de auto helemaal de deur uit te doen, aangezien je dan ook geen kosten hebt voor belasting en verzekering.

De elektrische fiets is beter voor het milieu

We gaan er gemakshalve even vanuit dat je met een elektrische fiets naar het werk gaat. De uitstoot van een normale en ook elektrische fiets ligt natuurlijk vele malen lager dan de uitstoot van een auto, mits je natuurlijk elektrisch rijdt. Helemaal wanneer je ook nog je eigen stroom opwekt door middel van zonnepanelen, is het helemaal goed voor het milieu. Nu kan het natuurlijk voorkomen dat je een flink eind moet fietsen en je accu niet over voldoende capaciteit beschikt dat je het hele stuk heen- en ook weer terug kunt fietsen. Handig is dan om je oplader mee te nemen, maar is het nog verstandig om op voorhand een elektrische fiets met hoge actieradius aan te schaffen, zodat je in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat je op de terugweg met een lege accu komt te staan.

Goed voor lichaam en geest

Naast de voordelen voor het milieu en je portemonnee, heeft fietsen naar je werk ook zo de nodige lichamelijke voordelen. Allereerst beweeg je een stuk meer, waardoor je conditie verbetert en je extra calorieën verbrand en is het goed voor je mentale gezondheid. Hoe fijn is het, wanneer je de hele dag hebt gewerkt, lekker ontspannen met een frisse wind in je gezicht terug naar huis kunt fietsen? Dit geldt natuurlijk ook voor de heenweg, wanneer je in plaats van in de auto lekker op je fiets stapt om naar het werk te gaan. Vooral wanneer het buiten wat frisser is, zul je merken dat je een stuk fitter op je werk aankomt, dan wanneer je direct vanuit een warm huis in je auto stapt en de verwarming aanzet.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *