Je kent vast wel het begrip leasen. Het huren van een auto die je na een afgesproken termijn weer inlevert en in kunt ruilen voor een ander model. Een erg goed iets voor mensen die voor bijvoorbeeld werk een auto nodig hebben die ze niet aan willen schaffen, omdat je zo niet vast zit aan een dure aankoop. Maar ook aan een leasecontract zit je vaak een relatief lange tijd vast. Meestal wordt deze voor een jaar of twee vastgesteld. Dan zit je er toch weer aan vast. Maar gelukkig is daar shortlease. Hieronder lees je diverse voordelen aan het shortleasen van een auto ten opzichte van een normale lease.

1: Het is geschikt voor een zzp’er

telefoon-auto-rijden

Als zelfstandige ondernemer heb je vaak weinig zekerheid. Je weet nooit zeker hoe de toekomst gaat lopen en of je bijvoorbeeld over twee maanden nog veel gaat groeien of dat dat tegen gaat vallen. Misschien kom je wel in de knoop met iets en kom je erachter dat alles helemaal stil komt te vallen. Dat hoop je natuurlijk niet, maar het is slim om hier wel op voorbereid te zijn. Met een normaal leasecontract zou je hier aan vast zitten en kan je het niet opzeggen wanneer je de leaseauto niet meer nodig hebt. Een shortlease contract kun je gewoon opzeggen, waardoor je niet onnodig een leaseauto bezit in een tijd waar je dit beter niet kunt hebben.

2: Kies geregeld een nieuw model

mercedes-auto-grijs

Als je een normaal leasecontract getekend hebt, kun je maar eens om de zoveel tijd een nieuw model auto kiezen. Met een shortlease contract kan dat eigenlijk veel vaker. Rijd je in een auto die je toch niet heel fijn vindt, of wil je gewoon een keer iets nieuws proberen? Dat kan dan ook gewoon zonder problemen. Kijk eens rond naar de verschillende modellen en probeer iets nieuws uit dat wellicht beter bij je past.

3: Geen zorgen maken over geld

supreme-geld-pistol

Het is simpel gezegd gewoon fijn als je je geen zorgen hoeft te maken over een contract waar je aan vast zit. Natuurlijk vindt iedereen het fijner om niet langdurig aan een contract te zitten. Ook al zit je de tijd prima uit, je weet nooit wat er gaat gebeuren en als je een keer op een punt komt dat je toch het leasecontract wil beëindigen, dan kan dat ook gewoon zonder dat er extra kosten in rekening gebracht worden. Dat wil iedereen natuurlijk wel. Ga op zoek naar shortlease Amsterdam of wat er dan ook dicht bij jou in de buurt zit en kijk naar de mogelijkheden voor jou.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *