Bang om ouder te worden? Die angst kan voortkomen uit een heleboel verschillende angsten, dus het kan nuttig zijn om precies vast te stellen waar je bang voor bent.

Misschien ben je bang dat de 20-jarige junior medewerker jouw baan krijgt? Een oudere medewerker zijn kan je een voorsprong geven, geloof me. Zelfvertrouwen en volwassenheid op de werkvloer komen een heel eind. Blijf gewoon aan jezelf en anderen laten zien dat je expertise meebrengt die je alleen krijgt als je de klus al jaren klaart, en blijf je vaardigheden verbeteren en mee ontwikkelen met je bedrijf of functie.

De schoonheid van ouder worden

oude-vrouw-chinees-lees-boek

Misschien maak je je zorgen dat je op een dag wakker wordt en jezelf niet meer herkent in de spiegel? In de huidige, door jeugd geobsedeerde cultuur associëren steeds meer mensen ouder worden met het verliezen van schoonheid en zelfs liefde en respect. Het is belangrijk dat je jezelf niet laat bezwijken onder oppervlakkige verouderingsstress. Zie je eigenschappen in plaats daarvan als positieve eigenschappen (die voorhoofdslijnen zijn als tijgerstrepen; je hebt een goed leven geleefd en ze verdiend!) Je kunt zelfs gelukkiger worden met je uiterlijk naarmate je ouder wordt.

Vriendschappen worden beter naarmate je ouder wordt. Je hebt meer herinneringen en de tijd die je samen doorbrengt voelt kostbaarder. Herinner jezelf eraan dat niemand minder van je gaat houden. De relaties die belangrijk zijn – de relaties waar je moeite voor doet om ze te onderhouden – zullen blijven bloeien.

Ouder worden kan ook angsten oproepen over ziek worden of doodgaan. Angst voor de dood is heel normaal. Maar als je goed leeft, ben je op je 40e zelfs op je best.

Gezond oud worden is belangrijk

man jogging while listening using black earphones during day time

Misschien maak je je meer zorgen over het verliezen van je helderheid. Het is waar dat enige mentale en fysieke achteruitgang deel uitmaakt van het natuurlijke verouderingsproces – iedereen maakt dat mee. Het goede nieuws is dat je je kansen op een gezonde geest kunt verbeteren door goed voor jezelf te zorgen. Dit betekent dagelijks bewegen, goed eten, gezondheidsproblemen aanpakken, voldoende slapen, nieuwe dingen leren en sociaal betrokken blijven.

Als je je afvraagt welk soort lichaamsbeweging het beste is voor het verouderingsproces? Onderzoek toont aan dat duurtraining, zoals hardlopen, zwemmen of fietsen, en intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) beide de tekenen van veroudering vertragen in vergelijking met gewichtheffen – in ieder geval op celniveau.

Toch, als je op alle fronten goed voor jezelf zorgt (sporten, goed eten, geld sparen voor je pensioen), regel je al wat je kunt om op de lange termijn je beste leven te leiden.

Het klinkt cliché, maar vergeet niet dat met ouder worden wijsheid, ervaring, vaak een grotere kring van dierbaren en meer comfort en zekerheid in je gevoel van eigenwaarde komen. Dat zijn dingen die het waard zijn om naar uit te kijken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *