Pete Davidson, een comedian van Saturday Night Live, heeft ‘model’ aan zijn cv toegevoegd nadat hij het gezicht was geworden van de nieuwe herenkleding campagne van H&M. Deze beslissing bracht een discussie op gang binnen de mode gemeenschap over de ‘scumbro’-esthetiek. In dit artikel leggen we de trend uit en geven we enkele voorbeelden van de grondleggers van deze charmante look.

De 28-jarige acteur, die naar voren is gekomen als een ongebruikelijke trendsetter voor Generation Z, werd door het Zweedse modeconglomeraat gekozen als frontman van hun nieuwe campagne. Dit is bedoeld om mannen aan te moedigen hun garderobe te mixen en matchen door nieuwe stukken uit de collectie op te nemen, evenals die die ze momenteel bezitten.

Het merk verklaarde dat het opnemen van Davidson, die beroemd is geworden door het creΓ«ren van zijn eigen ‘scumbro’-esthetiek, bedoeld was om jongens over de hele wereld aan te moedigen om te waarderen wat ze momenteel bezitten, vintage te kopen en nieuwe dingen toe te voegen die ertoe doen uit de herenkleding collecties van H&M.

Hoe ziet de Scumbro-trend eruit?

Naast een fixatie op de mode uit de jaren 90, heeft Gen Z de afgelopen jaren verschillende trends overgenomen. Gorpcore, verbeterde basics, nostalgie en dystopiacore hebben allemaal hun momenten in de schijnwerpers gehad, maar scumbro is consistent gebleven en bestand tegen veranderende voorkeuren.

Zo onzorgvuldig mogelijk designerlabels dragen – alsof je niet door had dat je pullover Balenciaga was – of slecht passende of verouderde kleding combineren in botsende ontwerpen kenmerkt de look.

Het draait allemaal om het omarmen van je natuurlijke zelf en om volledig ondergedompeld te worden in je levensstijl. Het is een perfecte esthetiek voor als je in een cafΓ© zit, je resultaten op Unibet NL opzoekt en je vriend inhaalt.

Calvin Klein vroeg hem in december om hun Instagram-account over te nemen. Hij nam foto’s van zichzelf in verschillende luxe outfits en haalde zijn vriend, Machine Gun Kelly, over om mee te doen aan een Instagram Live, waarin ze hun CK-ondergoed lieten zien.

Hij speelde ook in advertenties voor Rowing Blazers en Moose Knuckles naast supermodel Emily Ratajkowski en Adwoa Aboah.

Naast Davidson zijn de huidige koningen van de scumbro-stijl Machine Gun Kelly, de goede vriend van de komische acteur; Travis Barker, de muzikant en het vriendje van Kourtney Kardashian; en Shia LaBeouf. Ook Justin Bieber is meegesprongen met de rage.

De originele scumbro is acteur Adam Sandler, wiens passie voor superbaggy shorts en grote T-shirts zich van de straat tot de rodeloper.

Hoewel het uiterlijk en de houding van Davidson verre van het ideaal van het gespierde mannelijke model van de jaren negentig zijn, zijn zijn uiterlijk en persoonlijkheid de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden voor fabrikanten van herenkleding.

Heren kleding ontwerper Thom Browne heeft de casual, net uit bed gerolde sfeer omarmd en huurde in augustus David Harbor van Stranger Things in als het gezicht van een van hun advertenties.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *