Heeft u ooit een beeldverwerkings- of zoekhulpmiddel gebruikt? De afbeelding zoeken tools verbazen gebruikers met hun vermogen om afbeeldingen te analyseren en te interpreteren. Welk type afbeelding u ook uploadt, ze begrijpen elk element dat op de afbeelding wordt weergegeven.

Verrassend genoeg kunnen de meeste tools voor het zoeken naar afbeeldingen en het verwerken zelfs twee zeer vergelijkbare objecten van elkaar onderscheiden.

Een paar jaar geleden was dit echter niet het geval. Ze zijn de afgelopen jaren efficiënter en nauwkeuriger geworden. De vraag is nu: welke techniek of technologie wordt gebruikt om beeldverwerkingstaken uit te voeren? Het is ongetwijfeld kunstmatige intelligentie (AI).

Als we echter wat dieper graven, zouden we weten dat er meerdere subdomeinen van AI zijn, waaronder machine learning, deep learning, robotica, expertsystemen, natuurlijke taalverwerking, enz., en dat ze niet allemaal worden gebruikt voor beeldverwerking. Dus wat is het?

1. AI-techniek gebruikt voor beeldverwerking

a spiral notebook with the word ai on it

Het afbeeldingssubdomein van AI dat gewoonlijk wordt gebruikt voor beeldverwerkingstaken is deep learning.

● Diep leren in beeldproces

Deep learning is een van de bekendste subdomeinen van kunstmatige intelligentie. Deze uitstekende technologie drijft veel nieuwe AI-tools aan. Deep learning-technologie kan vrijwel alle gegevenstypen nauwkeurig analyseren en dienovereenkomstig beslissen. Deze technologie maakt gebruik van ingewikkelde lagen neurale netwerken om gegevens te analyseren. Deze lagen van neurale netwerken helpen beeldverwerkingssystemen bij het identificeren van alle beeldelementen.

De neurale netwerken verwerken beelden als menselijke hersenen. Elk neuraal netwerk krijgt een unieke taak toegewezen. Ze classificeren gegevens op basis van vele factoren, waaronder vormen, vectoren, kleuren, pictogrammen, lijnen, enz.

Zelfs als uw foto’s veel elementen bevatten, kunnen de moderne beeldverwerkingshulpmiddelen die door deep learning-algoritmen zijn ontwikkeld, ze allemaal begrijpen. Als een foto bijvoorbeeld twee zeer vergelijkbare maar verschillende objecten bevat, kunnen ze deze herkennen met behulp van neurale netwerken.

2. Toepassingen van het zoeken en verwerken van afbeeldingen

Met afbeelding zoeken en verwerking hebben talloze toepassingen in de praktijk. Van de gezondheidszorg tot marketing, het bedrijfsleven, de veiligheid en het onderwijs: bijna elke sector profiteert van deze technieken.

Laten we eens kijken naar de meest voorkomende toepassingen van foto zoeken en verwerking!

● Vind onbekende objecten

Dagelijks zien we talloze afbeeldingen op internet. Op sommige foto’s staan ​​onbekende voorwerpen die de nieuwsgierigheid opwekken, en we willen meer over die foto’s te weten komen.

Soms kennen we echter niet de exacte zoekwoorden om er meer informatie over te krijgen. Dat is waar het omgekeerde met afbeelding zoeken en verwerkingshulpmiddelen van pas komen.

Het omgekeerde afbeelding zoeken faciliteiten die worden aangedreven door deep learning-technologie kunnen ons helpen meer informatie over die objecten te vinden. Een enkele zoekopdracht op een met afbeelding zoeken voorziening is daarvoor voldoende. Upload de afbeelding die u als zoekopdracht wilt gebruiken in een afbeeldingszoek tool, en u zult daar talloze vergelijkbare afbeeldingen zien.

Bovendien kunt u de links openen naar de webpagina’s waar deze afbeeldingen zijn geüpload. Zo kun je meer informatie over die foto’s verzamelen en alle onbekende objecten identificeren.

● Vind gegevens voor marketing

Beeldverwerkingstools kunnen mensen ook helpen waardevolle gegevens voor marketing te vinden. Ze kunnen marketeers bijvoorbeeld helpen bij het vinden van royaltyvrije foto’s die ze kunnen uploaden op sociale-mediaplatforms en blogs. Marketeers willen geen gegevens uit andere bronnen kopiëren, vooral niet auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen. Ze zoeken dus naar royaltyvrije afbeeldingen.

Met de beeldverwerkingstools kunnen marketeers dergelijke afbeeldingen met slechts één zoekopdracht lokaliseren. Het proces is hetzelfde als hierboven vermeld. Upload de foto naar een afbeelding zoeken faciliteit. Deze tools verwerken afbeeldingen en leveren resultaten op basis van overeenkomsten. U kunt veel foto’s vinden die sterk op uw zoekopdracht lijken. En de meeste zijn gratis te gebruiken. U kunt deze foto’s uploaden naar uw blog of sociale media.

Beeldverwerkingstools kunnen marketeers ook helpen bij het verkrijgen van unieke en aantrekkelijke ideeën voor productfoto’s. Als u producten online verkoopt en meer ontwerpideeën voor productafbeeldingen nodig heeft, kunt u deze verkrijgen via omgekeerd afbeelding zoeken faciliteiten door uw productfoto’s te uploaden.

● Voorkom pogingen tot oplichting

Oplichters zijn altijd op zoek naar hun prooi. Ze nemen contact op met bijna iedereen en proberen hen te laten geloven in valse realiteiten. Het uiteindelijke doel van alle oplichters is het verdienen van financiële voordelen. Veel mensen lopen in hun val en verliezen hun geld.

Schokkend genoeg verloren mensen vorig jaar alleen al in de Verenigde Staten meer dan 8,8 miljard dollar aan oplichters.

Meerdere technologieën kunnen u helpen dergelijke oplichting te detecteren en te voorkomen. Beeldverwerkingstechnologie is bijvoorbeeld een van de beste technologieën die u kunnen helpen fraudepogingen op te sporen. Met deze technologie kunt u snel alle vormen van oplichting met afbeeldingen detecteren, waaronder catfishing, online verkopen, dropshipping, enz. Gebruik dus dergelijke tools en bescherm uw geld tegen oplichters.

● Toezicht

Beeldverwerkingstools worden ook gebruikt bij beveiliging en bewaking. Deze instrumenten worden voornamelijk door wetshandhavingsinstanties gebruikt om verdachten van misdrijven op te sporen. Sommige landen hebben moderne camera’s, aangedreven door deep learning-technologie, op straat en op andere belangrijke plaatsen toegepast om mensen in de gaten te houden.

Bovendien hebben sommige bedrijven moderne CCTV-camera’s geïntroduceerd die de bewegingen van mensen kunnen analyseren en hen kunnen alarmeren voordat ze de eerste stap zetten om in hun huizen in te breken. Deze beeldverwerkingscamera’s en -hulpmiddelen zijn ideaal voor mensen die in zeer gevaarlijke gebieden wonen, omdat ze een extra beschermingslaag kunnen bieden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *