Behangen zijn er in veel verschillende soorten en maten en worden vaak gebruikt om de muren in een woning of kantoor op te vrolijken. Of het nu gaat om een eenvoudig patroon, een levendige print of een kunstzinnig ontwerp, er is altijd een soort behang dat bij je past. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten behangen die er beschikbaar zijn, zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

woonkamer-groene-bladeren-behang

Papieren behang

Papieren behang is veruit het meest voorkomende soort behang. Het wordt gemaakt van papier en is verkrijgbaar in veel verschillende designs en kleuren. Het voordeel van papieren behang is dat het goedkoop is en gemakkelijk te installeren, maar het nadeel is dat het snel beschadigd kan raken. Daarnaast is papieren behang niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, omdat het snel verkleurt en uit elkaar valt.

Renovlies behang

Renovlies behang is een moderne en veelzijdige vorm van behang. Het is een sterk en duurzaam materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor renovatieprojecten. Het is eenvoudig te installeren en te verwijderen en biedt uitstekende bescherming voor de onderliggende muur. Renovlies behang is waterbestendig en kan worden gebruikt in vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. Het is ook geschikt voor gebruik op moeilijk bereikbare oppervlakken, zoals trappen en plafonds. Renovlies behang is een betaalbare optie voor zowel particulieren als bedrijven en is verkrijgbaar in een scala aan kleuren en ontwerpen.

Vinyl behang

Vinyl behang is gemaakt van een vinylmateriaal en is veel duurzamer dan papieren behang. Het is waterbestendig en vochtbestendig, waardoor het ideaal is voor vochtige ruimtes. Bovendien is vinyl behang gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. Het is echter wel iets duurder dan papieren behang en kan moeilijker te installeren zijn.

Glasvezel behang

Glasvezelbehang is een moderne en duurzame vorm van behang die gebruikmaakt van glasvezels. Het is sterk, waterbestendig en vuilafstotend, wat het uitermate geschikt maakt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. Glasvezel behang is eenvoudig te onderhouden en te reinigen en heeft een lange levensduur. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen en biedt een mooie en moderne uitstraling voor elke ruimte. Bovendien is glasvezel behang brandvertragend en vormt het een uitstekende bescherming voor de onderliggende muur.

Textiel behang

Textiel behang wordt gemaakt van stof en is zacht en comfortabel aan de muur. Het is beschikbaar in veel verschillende stoffen en kleuren, waardoor het een geweldige keuze is voor slaapkamers en zitkamers. Textiel behang is duurzaam en eenvoudig te onderhouden, maar het is wel prijziger dan andere soorten behang.

Fotobehang

Fotobehang is een uniek en opvallend soort behang waarbij je een eigen foto of afbeelding op de muur kunt laten drukken. Het is een geweldige manier om persoonlijkheid en stijl aan je interieur toe te voegen. Fotobehang is echter wel prijziger dan andere soorten behang en niet geschikt voor vochtige ruimtes.

Muurbekleding

Muurbekleding is een verzamelnaam voor behangen die speciaal zijn ontworpen om wanden mee te bedekken. Het kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals hout, steen of metaal, en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen. Muurbekleding is duurzaam, waterbestendig en brandveilig, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitenruimtes. Het is echter wel duurder dan traditioneel behang en kan moeilijker te installeren zijn.

Sjablonen behang

Sjablonen behang is een unieke manier om patroontjes op je muren te creΓ«ren. Het werkt door middel van het aanbrengen van verf op een sjabloon, die vervolgens op de muur wordt geplaatst. Sjablonen behang is een betaalbare manier om een opvallend patroon op je muren aan te brengen, maar het vereist wel enige vaardigheid en geduld.

Bij het kiezen van behang is het belangrijk om rekening te houden met de gebruiksomgeving, het doel en je budget. Door de juiste keuze te maken, kun je je muren op een betaalbare en eenvoudige manier opfleuren en een persoonlijke touch aan je interieur toevoegen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *