Een wijn en spijs combinatie maken kan soms nog best lastig zijn. Om een juiste keuze te maken moet je vooral kijken naar de harmonie tussen het gerecht en de wijn. Kies smaken die bij elkaar passen. Is het een gerecht met veel zuren, kies dan ook een frisse wijn die mooie zuren heeft.

Lichte gerechten

gezond-eten

In de zomer willen we vaak wat meer lichte gerechten, al helemaal wanneer het gaat om lunch. Een frisse geitenkaas salade met een frisse dressing is dan heerlijk. Een glas Sauvignon wijn past daar dan uitstekend bij. Het frisse van de Sauvignon Blanc gaat goed samen met het frisse van de geitenkaas. Ook goed om die twee te combineren op een borrel plateau. Een andere perfecte combinatie met deze wijn, zijn asperges. Maak een lekkere asperge frittata, een plaattaart met asperges of asperge bruschetta’s. Allemaal gerechten die zowel als voorgerecht kunnen bij een diner, maar ook heel goed als borrelhapjes of lichte lunch geserveerd kunnen worden.

Rosé

witte-wijn-eten

De zomer is de periode voor een goed glas rosé. Al moet er een kanttekening geplaatst worden dat rosé gerust het hele jaar door gedronken kan worden. Uiteraard heerlijk voor gewoon zo, maar rosé is ook een uitstekende maaltijdbegeleider. Denk aan een salade met gorgonzola, gegrilde calamares. Of een mooi stuk lamsvlees van de barbecue. Wil je een kaasplankje serveren en een glas rosé drinken? Ga dan voor brie, camembert of een andere zachte witschimmelkaas.

Barbecue

kleine-zwarte-bbq

Of je nu van vlees, vis of vega houdt, een barbecue hoort nu eenmaal bij de zomer. Je eet dan veel dingen door elkaar en de geuren en smaken buitelen over elkaar heen. Denk ook vooral niet te moeilijk over de wijn en leg je neer bij het feit dat er soms een verkeerde combinatie tussen kan zitten. Toch zijn er ook goede combinaties te bedenken van de barbecue. Rhône wijnen, of ze nu wit of rood zijn, zijn aardig rijk van smaak en kunnen best veel aan. Vooral de rode wijnen uit de Rhône hebben een mooie kruidigheid die perfect bij veel vleesgerechten passen. Een lichte, soepele Pinot Noir of Beaujolais past ook uitstekend.

Online wijn kopen

Wijn kopen om bij je gerechten te combineren, kan ook makkelijk online. In webshops worden vaak uitgebreide proefnotities weergegeven waar soms ook nog een wijn en spijs suggesties in staan. Ideaal voor als je wil weten waar de wijn nog meer bij past. Wellicht kom je nog op leuke recept ideeën.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *