Op zoek naar een ontspannen activiteit, waar jij en je gezin wat aan hebben? Kies eens voor het bakken van een taart op de zondagmiddag. Bakken werkt heel ontspannend, doordat het je hersenen afleidt van datgene waarover je mogelijk piekert. Piekeren is een van de meest voorkomende oorzaken van een gebrek aan nachtrust. Naast het bakken van een taart kan ook een mooie wandeling op de zondagmiddag helpen je nachtrust te verbeteren door het piekeren te laten stoppen. Leuk aan het bakken van taarten is dat je niet afhankelijk bent van het weer. Je hebt maar weinig nodig om aan de slag te kunnen gaan.

Tip: de basis voor een biscuit online bestellen is tegenwoordig heel eenvoudig. Het biscuit kun je onder meer nodig hebben bij het bereiden van een kwarktaart. Niet iedere supermarkt verkoopt deze producten.

Andere benodigdheden vooraf online bestellen

stainless steel fork on white ceramic bowl

Niet alleen de mix voor een biscuit kun je online bestellen. Ook alle ingrediënten voor een complete biscuittaart kopen in een webshop is mogelijk. Mocht je voor verschillende losse ingrediënten kiezen, kijk dan vooraf goed welke benodigdheden je nog niet in de kast hebt liggen. Voeg ze toe aan je virtuele winkelmand, combineer ze eventueel met de nog ontbrekende keukengerei in je lades of bijvoorbeeld verschillende vormen van taart decoratie en rond de bestelling af. Tijd om aan de slag te gaan, zodra het pakket bij je thuis is afgeleverd.

Tip: ga niet in je eentje aan de slag, maar doe het samen met je partner of bijvoorbeeld kinderen. Laat hen een deel van de ingrediënten voorbereiden, om er een gezinsactiviteit van te maken.

Taarten hoeven niet ongezond te zijn

eieren-klotsen-taart-bakken

Een taart hoeft helemaal niet zo ongezond te zijn. Er zijn online tal van gezonde recepten te vinden voor een smaakvolle versnapering op de zondagmiddag. Denk bijvoorbeeld aan een carrot cake, waarbij je het worteltaartje voorziet van een verfrissende topping met Griekse yoghurt. Of zoek eens naar een recept voor de bereiding van koekjes van havermout. Niet alleen gezond, maar ook erg lekker als ze net uit de oven komen. Je kunt de havermout voor deze koekjes combineren met stukjes chocolade (iets minder gezond) en bijvoorbeeld banaan. Veel meer heb je niet nodig; iedereen kan ze maken!

Naast de populaire gezonde carrot cake is ook een pompoen cake het overwegen waard, zeker in het najaar. Het is eens wat anders dan bijvoorbeeld een appeltaart! Zoek je een geschikte taart voor de zomermaanden? In dat geval is een kwarktaart met verse aardbeien een goede optie. Combineer de aardbeien met ander rood fruit, zoals frambozen of bijvoorbeeld bosbessen. Het is een fijn nagerecht tijdens een avond barbecueën.

Kies voor het bereiden van een vers brood

In plaats van het bakken van taarten op de zondagmiddag, kan ook het bakken van een vers brood erg leuk zijn. Je hebt er geen broodbakmachine voor nodig; er zijn verschillende recepten voor broden te vinden die je zonder deze machine bereidt. Net als voor de ingrediënten voor taarten geldt dat je ook de benodigdheden voor een vers brood eenvoudig online bestelt. Er zijn verschillende webshops waar je bijvoorbeeld complete mixen, los bloem en gist kunt kopen. Ingrediënten die lang niet altijd in de supermarkt te vinden zijn.

In tegenstelling tot een broodbakmachine kan een krachtige mixer, zoals de modellen van KitchenAid, wel een goede toevoeging zijn aan de keuken. Met deze machine maak je het kneden van je deeg makkelijker. Het bakken van een brood voor de nieuwe werkweek kost je zo minder energie en is vaak nog luchtiger! Wie geniet er niet van een plak vers brood bij het ontbijt op de maandagochtend?

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *