Wanneer je op reis gaat dan kan dat voor stress zorgen. Je moet aan heel veel verschillende dingen denken en wanneer je iets vergeten bent moet je dat tijdens je reis weer regelen. Zorg er daarom dat je altijd goed voorbereid bent en lees de tips hieronder voor een stressvrije reis!

klm-vliegtuig-gate

Maak een lijst met artikelen voor de ruimbagage en voor de handbagage – dit verkleint de kans dat je iets vergeet en onnodige kosten moet betalen om een artikel, dat je nodig hebt, te vervangen

Bevestig van tevoren je vluchten – uiteraard is dit erg belangrijk, want niets is erger dan op de luchthaven komen om te beseffen dat je vluchtschema is gewijzigd en dat het 8 uur later vertrekt.

Regel van te voren een parkeerplek wanneer je met de auto komt – vlieg je bijvoorbeeld naar Düsseldorf? Parkeren Düsseldorf airport is van te voren te regelen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Boek een accommodatie voor de eerste en de laatste avond – als je geen vakantiepakket, een begeleide vakantie of een cruise hebt geboekt. Dit is belangrijk omdat je niet op je bestemming wilt komen om je te realiseren dat je geen plek kunt vinden om te verblijven. Probeer aan het einde van je reis in een accommodatie dichter bij de luchthaven te verblijven, vooral als je heel vroeg in de ochtend vertrekt.

Scan of maak een foto van je paspoort en e-mail dit naar een e-mailaccount waar je overal ter wereld toegang toe hebt – het verliezen van een paspoort in het buitenland kan een van de meest stressvolle reiservaringen zijn, die je kunt hebben. Het vervangen van een paspoort kan veel eenvoudiger worden gemaakt als je een kopie van je paspoort hebt. Als je een kopie ervan hebt gemaild naar een e-mailadres, waar je overal toegang toe hebt, hoef je je nooit zorgen te maken dat je een kopie kwijtraakt omdat deze altijd toegankelijk is.

Plan je reisschema – beslis wat de belangrijkste attracties/bezienswaardigheden zijn, die je absoluut wilt zien en welke niet zo belangrijk zijn. Probeer je dagen niet te belasten met te veel activiteiten, aangezien de tijd meestal sneller gaat dan we verwachten en dat kan voor extra stress zorgen.

Kies de juiste reisgenoot – dit is één van de belangrijkste. Als je alleen reist, is dit duidelijk geen probleem. Als je echter met iemand samen reist, kunnen zij het geweldig maken of je reis verpesten. Als je twijfelt of iemand geschikt is om mee te reizen, moet je misschien nog een keer nadenken.

Verzekering – zorg ervoor dat je een reis- en annuleringsverzekering met de juiste dekking hebt. Zo weet je zeker dat je alle risico’s goed afgedekt hebt voor de reis. Als je je verzekering moet gebruiken, terwijl je op je bestemming bent, moet je je vertrouwd maken met het proces van het indienen van een claim, enz. Weet ook welk telefoonnummer je moet bellen en wat jouw polisnummer/verzekerdennummer is.

Creditcards en betaalpassen – het meenemen van twee creditcards is nooit een slechte zaak. Er is altijd een kans dat je creditcard tijdens een reis wordt gecompromitteerd. Als je een reserve creditcard hebt, lost dat veel kopzorgen op. Laat je bank weten dat je op reis gaat om de kans te verkleinen dat jouw bankpas/creditcard tijdens jouw afwezigheid wordt gedeactiveerd.

Neem lokale valuta mee – wanneer je het land verlaat, zorg er dan altijd voor dat je wat lokale valuta bij je hebt voordat je aankomt. Dit bespaart je tijd bij het zoeken naar een geldautomaat of het zoeken naar een plek om geld te wisselen. De duurste plaats om geld te wisselen is… je raadt het al… het vliegveld!

Adapters/converters – zorg ervoor vooral als je items zoals een laptop/tablet/smartphone enz. meeneemt dat je de juiste adapter/converter hebt voor de bestemming waar je naartoe gaat.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *