1. Maak je huis regelmatig schoon

schoonmaak-borstel-cleaner

Dit klinkt wellicht als een logische tip. Echter is het soms best lastig om je huis schoon te houden. Vooral als je kinderen hebt of een erg druk leven kan het schoonmaken er soms erbij inschieten. En hoe vaak moet je wat eigenlijk schoonmaken? Sommige dingen moet je dagelijks schoonmaken, zoals je aanrecht en je vuile vaat. Dingen die je elke week moet schoonmaken zijn onder andere je wastafel en douche. Je vloer moet je minimaal wekelijks stofzuigen en dweilen. Daarnaast moet je onder andere kasten, tafels en vensterbanken wekelijks afnemen met een vochtig doekje. Je koelkast en wasmachine moet je maandelijks schoonmaken. Doe ook elke avond een opruimrondje. Kom je bijna niet toe aan het schoonmaken? Verdeel dan de taken samen met je partner en/of kinderen. Zo is het werk een stuk sneller gedaan.

2. Kaarsen

Met geurkaarsen laat je niet alleen je huis lekkerder ruiken, maar het zorgt ook voor meer sfeer in huis. Wil je kaarsen kopen? Dan heb je een grote keuze uit verschillende kaarsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rustieke kaarsen, stompkaarsen, dompelkaarsen en figuurkaarsen. Voor bij het avondeten zijn er ook speciale dinerkaarsen. Kies voor kaarsen die passen bij je huisinrichting. Check ook goed of je de geur wel lekker vind ruiken. Anders heb je straks een heel huis dat ruikt naar iets wat je niet prettig vindt.

3. Wierook

Een alternatief voor geurkaarsen is wierook. Je hebt keuze uit verschillende soorten geuren wierook, zoals jasmijn, kaneel, sandelhout en vanille. Daarnaast kan je kiezen uit stokjes of kegeltjes. Het gebruiken van wierook heeft ook verschillende voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld stress verminderen en voor rust zorgen. Bij sommige mensen vermindert het ook angst. Heb je last van muggen in huis? Dan is wierook ook ideaal. Muggen houden namelijk niet van wierook. Wist je dat je zelf ook wierook kunt maken? Je kunt deze maken met kruiden, oliΓ«n en bepaalde specerijen.

4. Tips voor als je huisdieren hebt

Een harige vriend is erg leuk, maar er zijn helaas ook nadelen. Zo kunnen sommige huisdieren gaan stinken. Er zijn verschillende manieren om hier minder last van te hebben. Je kunt bijvoorbeeld voor de kattenbak een speciale geur kopen, zodat je minder de kattenbakgeur ruikt. Er zijn ook speciale sprays als je geur van huisdieren hebt op je bank of stoel. Als je een hond hebt is het belangrijk om de pootjes schoon te maken als je hond naar binnengaat. Katten maken zichzelf schoon.

Door deze tips kan je jouw huis lekker laten ruiken. Zorg er wel voor dat je huis altijd schoon is. Zo voorkom je dat lekkere en niet lekkere geuren door elkaar gaan mengen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *