Maak het meeste van je tijd thuis door een nieuwe hobby te beginnen! Er zijn zoveel verschillende leuke activiteiten en vaardigheden waar je aan kan werken, zonder dat je het huis uit hoeft. Of je nu liever met je handen of je brein werkt, er is een hobby voor elke man. Dit zijn de 50 beste hobbies voor mannen!

1. Yoga

yoga-man

Yoga is een geweldige manier om te herstellen na een workout en te relaxen na een stressvolle dag. Er zijn ook intensere vormen van yoga als je jezelf wilt uitdagen. Het is ook leuk om met je partner te doen.

2. Meditatie

Meditatie is een prachtige manier om angstgevoelens en stress te verminderen op onrustige momenten. Luister naar een geleide meditatie app als je nog nooit hebt geprobeerd te mediteren. Zelfs al is het maar tien minuten per dag, kan dit je helpen om je beter te focussen, je humeur te verbeteren en je gezondheid te verbeteren.

3. Leer een muziekinstrument

De vaardigheden om een instrument te spelen is er eentje die velen altijd al hadden willen hebben. Gelukkig bieden vele muziekleraren online cursussen aan waar ze je goede technieken aanleren en je door verschillende stukken muziek heen leiden.

4. Koken

Wees creatief in de keuken. Wordt een pro in de basics of zet een speciale driegangenmaaltijd op tafel voor je quarantaine buddies. Het helpt je te ontstressen én je mag je resultaten opeten.

5. Fit worden

sporten-man-fit

Er is nog nooit zo’n perfecte tijd geweest om te fitnessen en aan jezelf te werken. Je hoeft niet meer in de rij te staan voor machines of je om te kleden in veels te drukke kleedkamers. Kijk naar de videos, apps en programma’s online om je doel te bereiken en de nodige spieren te kweken voor je weer naar werk moet.

6. Bakken

Net als koken, is bakken nuttig en een heerlijke vaardigheid om te hebben. Het is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Sommige recepten zijn haalbaar met elk niveau, van totale beginner tot keukenprinses.

7. Leer te dansen

Oefen en poets je dansmoves op door te leren dansen. Er zijn veel videos online te vinden met instructies geschikt voor zelfs de meest ongecoördineerde mannen. Het leren van een klassieke dansstijl zoals salso is ook leuk om samen met je partner te doen.

8. Voedselfotografie

Zorg ervoor dat je keukencreaties er net zo goed uitzien als ze smaken door de voedselfotografie kunst te beheersen. Neem een online cursus of volg een korte tutorial om de principes van styling, belichting en compositie te leren en zie hoe de Instagram ‘Likes’ binnenrollen!

9. Online investeren

Zet je financieën op een rijtje en leer de basics van investeren op de aandelenmarkt. Er zijn tal van apps en bronnen die je kan raadplegen terwijl je je portfolio opbouwt.

10. Horloges maken

Rolex Sea-Dweller Deepsea 116660 Steel horloge

De kunst van tijdmeetkunde – horloges maken – is een vaardigheid die al eeuwen wordt doorgegeven. Het is een fantastische hobby om op te pakken als je al van klassieke horloges houdt én als je je horlogeverzameling wilt repareren en verzorgen.

11. Lezen

Er is niets zo goed al seen excellent boek om in te ontsnappen. Van misdaadthrillers tot fantasy en avonturenboeken vol actie, voor ieder humeur is wel een boek te vinden. Je kan zelfs een digitale boekenclub met je vrienden oprichten om nieuwe boeken te ontdekken.

12. Elektronische muziek produceren

Alles wat je nodig hebt is een computer, Digital Audio Workstation software, interface en een koptelefoon om te beginnen met het produceren van je eigen elektronische muziek. Kijk tutorials of neem een online klas om je creatieve sappen te laten stromen en duik vervolgens midden in het mixen van je samples en het maken van goede beats.

13. Leer een taal

Een nieuwe taal leren is een fantastische vaardigheid voor het leven en er is niets zo bevredigend als het kunnen communiceren met iemand in hun moedertaal! Met toewijding en een hoop oefening kan je binnen no-time een eind weg praten.

14. Bloggen

Een blog starten is een geweldige manier om je interesses over te brengen en te delen met anderen. Of het nu om eten, auto’s, films, sport of iets totaal anders gaat, van bloggen komt je creativiteit goed op gang en dit helpt je in contact te komen met mensen over de hele wereld.

15. Leer magie

magie-maan

Leer hoe de professionals het doen, met behulp van een online magie cursus. Van simpele kaarttrucjes tot complexere illusies en andere goocheltrucs. Je kan uit de quarantaine komen met serieus indrukwekkende magische vaardigheden! Daarnaast is magie een geweldige manier om kinderen te entertainen.

16. Puzzels oplossen

Puzzels verbeteren niet alleen je probleemoplossend vermogen, maar ze zijn ook nog leuk om alleen of met vrienden te doen. En om het extra moeilijk te maken, probeer een puzzel van 1000 stukjes die je door de dagen heen oplost. Ga anders een leuke familie uitdaging aan, waarbij iedereen racet om de puzzel als eerste op te lossen.

17. Darten

Breng een stukje van de bar mee naar huis door te darten. Het is een erg betaalbare hobby, aangezien je alleen een bord en darts nodig hebt. Werk aan je skills en maak indruk op iedereen bij je plaatselijke pub als het tijd is om het huis uit te gaan!

18. Boksen

Een van de beste vormen van cardio, boksen, zal je bloed rondpompen en je hart sneller doen kloppen in no-time. Hang een zak op thuis om een goede workout te hebben. Je kan ook eens shadowboxing uitproberen, wat je coördinatie en technieken zal verbeteren.

19. Origami

Origami is een verrassend verslavende hobby waar je geen speciale spullen voor nodig hebt. Het is een leuke activiteit om met de kinderen te doen. Tegelijkertijd is een origami roos betaalbaar, lief en extreem romantisch om te geven.

20. Lego

lego-poppetjes

Lego is niet alleen voor kinderen – veel volwassenen houden ervan om de kleine steentjes in geweldige creaties te transformeren. Of je nu de instructies van een set volgt of zelf iets vanuit het niets maakt, het bouwen met lego is altijd leuk, entertaining en creatief.

21. Breien

Zodra je de basics van breien onder de knie hebt, kan je zelf de warmste accessoires maken, zoals een sjaal of een beanie. Met de hand gebreide items maken overigens ook een leuk cadeau of een mooie donatie. Je kan het ook aan je kinderen leren als ze oud genoeg zijn om met naalden om te gaan.

22. Volwassen bordspellen

Ga verder dan Monopoly en Scrabble terwijl je in isolatie zit! Volwassen bordspellen laten je hersenen zwoegen én zijn ook nog erg leuk. Ze zijn perfect als je met je partner of met huisgenoten in quarantaine zit.

23. Retro Gaming

Omhels de nostalgie en voel je als een kind met retro gaming. Er zijn veel klassieke titels die zijn aangepast voor gebruik op je PC of laptop, maar je kan ook old-school consoles online kopen. Van Pac-Man tot Donkey Kong en Legend of Zelda, er is een reden dat die klassieke games nogsteeds zo geliefd zijn.

24. Tekenen, inkleuren, verfen

Kunst is een geweldige manier om jezelf uit te drukken en iets met je creativiteit te doen. Leer hoe je moet tekenen of schilderen als een pro en maak je meesterwerken lekker comfortabel in je eigen huis. Voor de minder artistieke jongens onder ons is een kleurboek voor volwassenen ook een goede optie.

25. Coderen

hacker-laptop

Een nuttige en praktische hobby, met coderen kan je dynamische en professionele websites, apps of zelfs softwareprogramma’s maken. Er zijn veel online cursussen beschikbaar om dit te leren en je hebt geen IT achtergrond nodig om te kunnen beginnen.

26. Beeldhouwen

Een andere creatieve hobby om uit te proberen in isolatie is beeldhouwen. Van klei tot papier maché, beeldhouwen is leuk en uitdagend. Daarnaast kan je het alleen doen of in een groepsactiviteit veranderen om samen met je familie of huisgenoten te doen.

27. Snijden en houtwerk

Snijden is de kunst van het uitsnijden van vormen uit hout met een mes, terwijl houtwerk juist over snijden, samenvoegen en afwerken van hout gaat om praktische items van te maken, zoals meubels. Afhankelijk van je niveau en materialen die je in huis hebt, kan je gelijk beginnen.

28. Karate

Martial arts is niet alleen voor zelfverdediging; het is ook een geweldige manier om fit te blijven en je reflexen te verbeteren. De Japanse discipline van karate is al decennia lang populair en gemakkelijk én leuk om online te leren als je een beginner bent.

29. Lockpicken

Een spannende en ongewone hobby is locksport – de kunst van het kraken van sloten. Terwijl slotenmakers dit voor hun beroep doen, richten fans zich op het vinden van zwakke punten in sloten voor hun plezier. Het is een vaardigheid die nog wel eens handig kan zijn als je jezelf ooit buitensluit.

30. Start een YouTube-kanaal

youtube-homepagina

Altijd al een YouTuber willen zijn? Nu is het moment om te beginnen! Plan je content uit en leer hoe je moet vloggen, film de B-roll, edit je clips en zoveel meer. Het is een leuke, creatieve uitlaat en kan zelfs leiden tot bekendheid en geld.

31. Kaasproeverij

Een van de lekkerste hobbies die er is, is kaas proeven. Leer hoe je de verschillende varianten van deze heerlijke snack kunt waarderen en ontdek hoe je een sublieme kaasplank kan samenstellen voor je volgende sociale event.

32. Virtueel museums bezoeken en kunst bekijken

Verken de culturele wonders van de wereld vanaf je bank. Veel prestigieuze museums, waaronder het British Museum in London, het Rijksmuseum in Amsterdam en het Guggenheim in New York, bieden virtuele tours aan van hun geweldige verzamelingen.

33. DIY Interieurontwerp

Geef je huis een nieuwe look met een DIY project. Interieurontwerp kan intimiderend zijn, maar er zijn veel simpele en betaalbare manieren om je huis mee te upgraden. Van het bouwen van nieuwe kasten tot het opnieuw schilderen van kamers of meubels een nieuw leven in blazen, DIY is de moeite waard.

34. Word Meester van de Quiz

Van speciale onderwerpen tot relatief onbekende feitjes, test je kennis met quizzes! Je kan zelfs ‘quiz master’ worden en online pub triviawedstrijden houden voor je vrienden.

35. Zelf bier of kombucha brouwen

bier-tap

Neem het maken van je drankjes tot het volgende level door thuis bier te brouwen. Er zijn vele beginner kits te koop die alle nodige apparatuur en instructies in zich hebben. Voor een non-alcoholische fermentatieoptie kan je kombucha proberen te brouwen.

36. Leer- en PVC-handwerk

Je kan leren om geweldige leren- of PVC-items thuis te maken. Online cursussen kunnen je laten zien hoe je van alles kan maken: van tassen tot portemonnees en zelfs fashion items.

37. Leer rakkettechniek

Het bouwen van modelraketten is een leuke en uitdagende hobby die over de hele wereld populair is. Ontwerp, bouw en lanceer je mini-rakket in je achtertuin met een rakkettechniekkit en -cursus.

38. Online tweedehands shoppen

Ga op koopjesjacht met online tweedehands shoppen. Je hoeft niet uren te besteden met het bezoeken en uitzeven van tweedehands winkels – in plaats hiervan kan je websites zoals eBay en Marktplaats doorzoeken voor een aantal toevoegingen aan je kast of thuis, of zelf items verkopen en ruilen. Daarnaast is tweedehands meestal een stuk goedkoper en beter voor het milieu dan nieuwe kleding kopen.

39. Robots bouwen

Maak van schroot een echte robot! Een verfijnd en leuk bouwproject, het kost tijd om een robot te maken – maar het is het 100% waard. Het is ook nog eens een geweldige activiteit om met je kinderen te doen.

40. Motoren herbouwen

man in orange jacket riding on black and white motorcycle

Mannen die opzoek zijn naar uitdagingen voor op de lange termijn, moeten het herbouwen van motoren eens oppakken als hobby. Of het nu gaat om een klassiek of modern model, er is niets zo bevredigend als de grom van een herrezen motor horen.

41. Leer over auto-onderhoud

Een van de meeste praktische vaardigheden die je kan leren is auto-onderhoud – en het loont. Je auto zal niet alleen beter rijden, maar je hoeft ook niet meer zo vaak naar de garage, waarmee je op de lange termijn veel geld kan besparen.

42. Online Life Coaching

Focus op het verbeteren van je zakelijke of persoonlijke leven of help anderen dat doen met een online life-coaching cursus. Breng anderen of jezelf emotionele en praktische vaardigheden bij voor het overwinnen van obstakels en het bereiken van doelen.

43. Nat scheren

Leer jezelf om de dichtste scheerbeurt ooit te beheersen door de technieken van het nat scheren onder de knie te krijgen. Een traditionele natte scheerbeurt voelt fantastisch aan en is een relaxende en mannelijke ervaring. Je kan altijd beginnen met een scheerapparaat, om vervolgens geleidelijk over te stappen op een scheermesje en uiteindelijk zelfs een traditioneel scheermes.

44. Schrijven

Wees creatief door te beginnen met schrijven. Of het nu een kort verhaal, een dagboek, poëzie of een boek is, schrijven is een geweldige manier om jezelf uit te drukken en te communiceren. Kom op – zet je pen maar op het papier.

45. Tuinieren

tuinieren

Van het maaien van je gras tot het bijknippen van je heggen, het wieden van onkruid en paden leggen. Tuinieren is een geweldige workout en erg bevredigend. Daarnaast vinden de kinderen het geweldig om te helpen. De lente is de ideale tijd om vele verschillende groentes, fruit en kruiden te planten om die in de zomer en herfst te oogsten.

46. Filmcriticus

Met zoveel klassieke films beschikbaar om thuis te kijken op Netflix, kan je een heuse filmcriticus worden binnen no-time. Bekijk de klassieken en deel je gedachtes met je mede-filmliefhebbers.

47. Astronomie

Ontgrendel de mysteriën van het universum met astronomie. Verken de sterrenhemel en kijk naar de sterren met je verrekijker of telescoop en leer de sterrenstelsels en planeten te herkennen. Een aantal keer per jaar kan je misschien zelfs wel een meteorenregen zien.

48. Digital Marketing

Mannen die een praktische hobby willen kunnen de principes van digital marketing verkennen. Het is een ideale skillset als je een online store hebt, je aanwezigheid op social media wilt vergroten of je YouTube-kanaal wilt laten groeien.

49. Modelleren

Modelleren combineert al het leuke van bouwen en schilderen in één. Van klassieke vliegtuigen tot scheepsmodellen of kleine legers, er is een enorme wereld van modelleren die kan worden onderzocht.

50. Pottenbakken

person making pot

Keramiek en aardewerk combineren de creativiteit van beeldhouwen met de handigheid van ambacht. Met een pottenbakkersschijf voor thuis kan je kommen, borden, vazen en zoveel meer maken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *