Herontdek je huis en fris de boel op voor het komende jaar met deze onmiskenbare interieurtrends…

Het is een lang jaar geweest, dus we hebben een goede reden om ons te verheugen op de interieurtrends die in 2021 aankomen.

Van het toenemende belang van duurzame materialen tot elegante elementen en een viering van individualiteit en uniciteit, de trends die wij voor je hebben uitgezocht voor 2021 bieden je een samengestelde look die je huis het nieuwe jaar in sensationele stijl brengt.

Interieur Trends van 2021

Nu ieders kijk op het leven is veranderd in 2020 en veel mensen maar wat graag afscheid willen nemen van dit jaar, kijken wij alvast naar wat de interieurtrends in 2021 gaan worden.

1. Rustiek chique

Image credit: David Brittain

Deze look is een heuse  publiekstrekker, aantrekkelijk voor iedereen die houdt van hun moderne comfort in huis, maar ook wat karakterdetails in hun woonruimtes wil verwerken. Het werkt ideaal in huizen die al enkele interessante kenmerken hebben, zoals zichtbare balken, originele vloerdelen of linnenkast, maar kan evengoed opnieuw worden gecreëerd met een weloverwogen balans tussen oude en nieuwe stukken die in harmonie samenwerken.

Hergebruikt hout is het belangrijkste materiaal dat deze look bij elkaar houdt – zoek naar unieke stukken met veel nerf en textuur, in plaats van items die perfect zijn afgewerkt.

2. Handgemaakte producten

Image credit: Future / David Brittain

Als uitbreiding op rustiek chique, omarmt de nieuwe knutseltrend in zekere mate de iconische 19e-eeuwse beweging, ontstaan uit de industriële revolutie. De beweging had tot doel de manier waarop dingen werden gemaakt te hervormen en de schadelijke effecten van door machines gedomineerde productie ongedaan te maken, door de waarde van handgemaakte, decoratieve stukken te vergroten.

De heropleving van knutselen is een trend die de laatste tijd steeds meer kracht wint. Mensen waarderen de waarde van handgemaakte en decoratieve stijlen die in de trend zijn ingekapseld.

3. Moderne country vibes

Bron: homesandgardens.com

Hier verlangen we allemaal naar, toch? Nou, de relaxte levensstijl van Hawaï is opnieuw uitgevonden in deze volgende trend. Terwijl we verlangen naar tropische uitjes, bieden interieurs geïnspireerd op verre kusten een rustige en ontspannende leefruimte om van een huis een veilige en uitnodigende plek te maken om een beetje op te laden. De Verre Kusten-trend voegt een eigentijds randje toe aan een klassiek bloemdessin met tropische heldere kleuren, subtiele monotonen en zachte citroenen.

Tropische bladeren en bloemen kunnen worden gebruikt om de buitenwereld naar binnen te brengen, met een introductie van groen in huis. Easy-living digitale prints zijn ontworpen om in elk huis te passen met complementaire kleurenpaletten om het gevarieerde Hawaiiaanse landschap na te bootsen.

4. Vintage

Image credit: Jody Stewart

Antieke, hergebruikte, geborgen en retro-stukken hebben allemaal hun plaats in een vintage-schema. De sleutel is om naar het uiterlijk te verwijzen in plaats van het slaafs te reproduceren, met behulp van sterke kleuren, favoriete stukken en een minder-is-meer-benadering voor een levendige, samenhangende esthetiek. De sleutel tot deze benadering is om veel contrast te bieden.

Bouw geleidelijk een schema in vintage-stijl op. Het is het soort look dat gelaagd moet worden, dus kies in de loop van de tijd stukken die iets voor je betekenen. Voeg een paar luxe elementen toe, zoals rijke stoffen en opvallende verlichting om een moderne noot te creëren.

5. Aardekleuren

Image credit: Sherwin-Williams

Het is allemaal opgebouwd rond een natuurlijk, aards kleurenpalet (hierboven). Boordevol roest, warme groentinten, dieprode en oneffen bruine tinten, het is geruststellend, gastvrij … en precies wat we nodig hebben voor 2021. En we zijn er dol op.

6. Internationale invloed

Image credit: The Private House Company/Andrew Martin Interior Designer Review Vol.24

Geïnspireerd door aardse kleurenpaletten en warme, natuurlijke texturen, past de Global Influence trend perfect bij houten, geweven en rotan woonaccessoires. Het gewaagde safarigevoel wordt beïnvloed door wilde dieren en Afrikaanse vlaktes.

We hebben ‘Global Influence’ gezien als een belangrijke trend voor het seizoen in zowel interieur als mode. Met warmere tinten die nu vaak de voorkeur hebben boven koelere grijstinten, is dit een belangrijke interieurtrend die gemakkelijk in huis kan worden gehaald.

7. Oceaan kleuren

Image credit: Benjamin Moore

Aqua- en inktblauw bieden een rustige, eigentijdse uitstraling door ontspannende zwembaden en stranduitjes vast te leggen. Oceaanblauw is een belangrijke kleurtrend voor het jaar. Variërend van diepe inkttinten tot zachte aquas, is blauw de perfecte kleur om een rustig huis te creëren.

8. Klassiek traditionalisme

Image credit: Kit Kemp/Andrew Martin Interior Designer Review Vol.24

Een tijdloze trend geïnspireerd op de 18e en 19e eeuw, met klassieke kunst, antiek en stukken met geschiedenis. Klassiek traditionalisme geeft elke leefruimte een gevoel van harmonie en orde, met een decor dat perfect samenwerkt.

Deze stijl wordt gekenmerkt is door symmetrie, wat te zien is in stoffering met sierlijke rollen, hoofse strepen en klassieke damasten. In navolging van gedurfde, grafische geometrieën hebben traditionele en klassieke ontwerpen zich ontwikkeld tot belangrijke trends voor het seizoen.

De uitdaging en het doel is om de esthetiek van globale stijlen vast te leggen door middel van unieke en creatieve perspectieven.

Beïnvloed door de natuur, nostalgie en het verlangen naar een tropisch toevluchtsoord, zullen woonruimtes de huidige situatie weerspiegelen waarmee we worden geconfronteerd, met kalmerende kleurenpaletten en vertrouwde patronen die een toevluchtsoord creëren in elk huis.

9. Shabby chic

Image credit: Mark Bolton

Deze tijdloze trend belichaamt vervaagde elegantie en een ongeraffineerd gevoel van luxe. Om het gevoel van versleten weelde vanaf nul te creëren, kan je nieuwe aankopen combineren met vintage marktvondsten.

Zoek naar decoratieve accessoires zoals kroonluchters en spiegels die niet perfect zijn gerestaureerd, maar met karakter zijn verouderd, en kies voor meubels van Lowik Meubelen die doorleefd aanvoelen. Afgebroken lak, verbleekte stoffen en vlekken dragen allemaal bij aan de charme.

10. Huisplanten

woonkamer-modern-wit-grijs

Je hoeft alleen maar naar Pinterest en Instagram te gluren om te zien dat kamerplanten nog nooit zo modieus zijn geweest. Van retro hangende klimplanten in de stijl van de jaren ‘70 tot lichte, prachtige bloemen, er is zeker een plant die bij je stijl en ruimte past.

Kamerplanten vielen in de jaren ‘90 even uit de mode, maar we zijn blij te kunnen melden dat ze terug zijn – ze zijn niet alleen mooi, brengen levendigheid en kleur in ons huis, maar ze verfrissen ook de lucht, filteren vervuilende stoffen eruit en stoten zuurstof uit.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *