Je familieband versterken hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn leuke activiteiten die voor veel gelukkige herinneringen kunnen zorgen, je helpen elkaar beter te leren kennen, en je de wereld op nieuwe manieren laten ervaren.

Om je op weg te helpen, hebben we een lijst gemaakt van 20 leuke dingen om met het gezin te doen, zodat je op een leuke manier tijd met elkaar kunt doorbrengen.

1. Ga picknicken

In de frisse lucht gaan picknicken is een beetje een verloren kunst. Hoewel af en toe een wesp een probleem kan zijn, is er toch het gevoel van sereniteit en de kans om bij te praten onder het genot van zelfgemaakte etenswaren.

2. Ga kamperen

vrienden-kamperen-avond

Kinderen die meer gewend zijn aan hun gadgets hebben misschien wat overtuigingskracht nodig, maar een kampeertocht is essentieel.

Het is bijna een overgangsritueel voor elk gezin – een uitstapje naar de wildernis om het kamp op te zetten, rond een vuur te koken en te genieten van de landelijke bezienswaardigheden. Het is ontspannend, leuk, en een geweldige kans voor je kinderen om even los te komen van een blauw scherm.

3. Houd een plakboek bij

Bewaar je familieherinneringen in zo’n boek! Je kunt online prachtige plakboeken kopen die gewoon wachten tot je ze vult met herinneringen.

Je zou het een per week kunnen bijwerken als gezin, maar terugkijken en herinneringen ophalen is ook een gedenkwaardige bindingsactiviteit.

4. Neem een huisdier

Misschien heb je al een kat of een hond, maar wat dacht je ervan om een nieuw lid aan je gezin toe te voegen?

Huisdieren zorgen voor een geweldig gespreksonderwerp en je kunt veel geluk halen uit het simpelweg kijken naar dieren kan een bijzondere ervaring zijn.

5. Lees samen

boek-boekenkast

Lezen is essentieel voor de persoonlijke ontwikkeling. Het zorgt voor mentale stimulatie, stressverlichting, geheugenverbetering en woordenschatverbetering.

Het is ook fantastisch voor binding – elke avond een verhaaltje voorlezen aan je kinderen is een populair familievermaak dat veel positieve herinneringen kan oproepen.

6. Ga knutselen

Knutselen is een schitterende manier om je creativiteit te uiten. Maar omdat je als team moet werken, is het een geweldige kans voor gezinnen om samen iets te maken.

7. Neem de hobby’s van je kinderen over

Of ze nu videospelletjes spelen of boekenreeksen lezen die je normaal gesproken ten koste van alles zou vermijden, op de hoogte zijn van de hobby’s van je kinderen kan veel voordelen hebben.

Van gesprekspunten tot het begrijpen van wat voor soort cultuur je kind leuk vindt, je kunt ze dan naar andere dingen leiden.

Bovendien maakt het het kopen van verjaardags- en kerstcadeautjes een tikje gemakkelijker als je hun hobby’s kent.

8. Organiseer een filmavond

De meeste mensen houden van films. De magie van de film kan mensen op onverwachte manieren verenigen.

Organiseer dus een filmavond, zet wat popcorn klaar, en maak een rondje langs de klassiekers (of de nieuwste releases). Het is een beetje de reden waarom Netflix is uitgevonden.

9. Gourmetten

Bron: gourmetten.nl

Koop samen met de kids het eten dat ze lekker vinden en ga vervolgens met z’n alle gezellig gourmetten. Je kan ook gourmet online bestellen als je wat minder tijd hebt. Als je niet zo goed weet wat je moet bestellen, dan kan je ook nog een gourmetschotel bestellen.

Gourmetten zorgt voor gezelligheid en brengt het gezin bij elkaar.

10. Eten bakken

Bakken is fantastisch leuk en zeer de moeite waard. Als gezinsactiviteit is het een karaktervormende, onderhoudende en vaardige oefening.

Probeer wat nieuwe recepten uit en werk samen als een team – krijg je bakken geperfectioneerd en ga dan op weg naar een nieuw recept.

11. Bouw een dekenfort

Misschien probeer je deze met je film- of leesavond. Maar een dekenfort bouwen is geweldig leuk – hoe gek het ook lijkt. Rustgevend, gezellig en stil, je hebt een geweldige kans om samen als gezin te kletsen of te genieten van wat cultuur.

Bovendien laat het je kinderen zien dat volwassenen niet zo serieus hoeven te zijn.

12. Ga voor een wandeling

koppel-wandelen-bergen

Het kan een wandeling zijn in de buurt of een uitstapje naar het platteland.

Hoe dan ook, wandelen heeft veel voordelen voor de gezondheid – gewichtsverlies, betere cardiovasculaire en pulmonale (dat zijn hart en longen) conditie, meditatieve doeleinden, je krijgt wat bezienswaardigheden te zien; en dat terwijl je de ideale kans hebt om met je gezinsleden te kletsen (en de hond uit te laten, als je er een hebt).

13. Kies een nieuwe vakantiebestemming

Verlevendig je vakantieroutine met een reis naar iets nieuws. Het kan verleidelijk zijn om te vervallen in een algemeen patroon van plaatsen die je kent.

Maar je volgende buitenlandse reis opschudden met een nieuwe bestemming kan je routine nieuw leven inblazen en je gezin een spannende nieuwe omgeving bieden om te verkennen.

14. Bezoek je grootouders

Heb je een lui weekend? Bezoek je grootouders. Het is een kans voor je kinderen om te leren over hun leven en erfgoed.

Dit geldt toch zeker als een van de belangrijkste dingen om met de familie te doen – een kans om een band op te bouwen tussen meerdere generaties!

15. Organiseer een etentje

restaurant-bar-toronto

Roep je familievrienden bij elkaar voor een etentje. Gezelligheid is een geweldige manier voor je kinderen om nieuwe vrienden te maken, wat in de toekomst tot nieuwe sociale kansen kan leiden.

Terwijl het geweldig is om je kinderen te zien opbloeien, kun je ook een actieve rol spelen in hun zich ontwikkelende persoonlijke leven.

16. Word artistiek

Haal de creatieve kant van je gezin naar boven. Koop wat gewoon wit papier, wat kleurpotloden, en daag elkaar uit om iets spectaculairs te maken.

Je kunt feedback, steun en tips geven, en zou een blog kunnen beginnen waarin je je inspanningen documenteert om in contact te komen met de wijdere wereld.

17. Leer anderen jouw vaardigheden

Waar ben jij goed in? Kun je jongleren? Ben je nog steeds trots op dat Super Mario Kart baanrecord? Ben je een briljante breister die je vaardigheden wil doorgeven?

Nou, er is niets dat je tegenhoudt om (in ieder geval te proberen) je familie te interesseren.

Het hebben van een gedeelde passie is een geweldige manier om wat leuke, kwalitatieve, productieve tijd samen door te brengen.

18. Leer samen iets nieuws

Je kunt natuurlijk ook helemaal een nieuwe vaardigheid leren. Als je aan de toekomst denkt, wil je misschien de basis van webcodering leren. Of je zou kunnen beginnen met bloggen op een platform als WordPress, fotografie oppakken, of samen een nieuwe sport leren.

Er zijn ook sites als Udemy waar je in je eigen tempo een grote verscheidenheid aan onderwerpen kunt leren. Terwijl het geweldig is voor familiebanden, kan het je kinderen ook een aantal essentiรซle nieuwe vaardigheden bijbrengen.

19. Probeer glamping

glamping-leistert

Bron: Leistert

Als kamperen te primitief lijkt, probeer dan eens glamping. Het is glamoureus kamperen. Je kunt al je gemakken om je heen hebben, maar tegelijkertijd genieten van het buitenleven.

Sommige glamping hotspots bieden verleidelijke locaties, dus speur eens online rond om de juiste match voor je te vinden.

20. Haal wat bordspellen in huis

Traditioneel, zeker, en misschien zelfs een beetje misplaatst in een tijdperk van smartphones en spelcomputers. Maar bordspellen als Monopoly, Scrabble en Mens erger je niet bieden een ander soort gezelligheid.

Haal er een paar in huis en organiseer een spelletjesavond, zodat je een aantal gelukkige herinneringen kunt vastleggen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *