Decoraties voor een kinderkamer moeten niet alleen mooi zijn. Ze moeten ook worden gekozen in overeenkomst met de interesses van het kind of om zijn fantasie te ontwikkelen. Tegenwoordig zijn er zoveel oplossingen om uit te kiezen dat het maken van een uniek arrangement echt heel eenvoudig is!

Uit de vele verschillende ideeën hebben wij 6 voorstellen geselecteerd waarmee de kamer van je kind in een handomdraai kan worden ingericht. We hebben ons niet alleen laten inspireren door actuele trends, maar ook door tijdloze decoratieve motieven die er ongeacht de mode goed uitzien en zowel bij meisjes- als jongensachtige stijlen passen.

Fotobehang voor kinderen, stickers of posters vormen een basis voor het ontwerp. Lichtjes, slingers of schoolbordverf zijn een mooie aanvulling op de kamer.

Decoraties voor de kamer van je kind – waar moet je op letten?

Het is heel belangrijk dat de inrichting van een kinderkamer goed doordacht is en afgestemd op het kind. Het gaat niet alleen om de leeftijd, maar ook om het karakter of de interesses. Kinderen hebben al heel jong ideeën over hun toekomst, dus als je kind ervan droomt astronaut te worden, is het de moeite waard om ruimte-elementen in de inrichting toe te voegen. Als hij daarentegen van dieren houdt en in de toekomst dierenarts wil worden, kies dan posters met verschillende dieren.

Ook is het een goed idee om decoratieve motieven te kiezen waar je kind niet snel uit zal groeien. In plaats van stripfiguren zijn ontwerpen uit de natuur beter. De natuur kalmeert en verzacht de zintuigen, dus ideaal voor een kind dat in een grote stad woont. Decoratie van de kinderkamer kan ook de creativiteit en de verbeelding stimuleren, en dit aspect verdient bijzondere aandacht.

Fotobehang voor kinderen, een ware schat aan inspiratie

kinderkamer

Fotobheng voor kinderen is een van de snelste ideeën om het uiterlijk van een kamer te veranderen. Een groot formaat ontwerp geeft een kamer in een handomdraai een heel nieuw karakter. Een grote selectie van dit assortiment vindt u op de website: https://redro.nl/fotobehang/bestemmingen/kinderkamer/

Een van de voorstellen die zeer populair zijn, zijn bosmotieven. Dit kunnen ontwerpen zijn met naaldbomen, dennenappels en paddestoelen of composities met bosbewoners – herten, vossen, egels of beren. In het bijzonder opmerkelijk is het fotobehang dat lijkt op schilderijen met verf. Als het kind heel klein is, kan zo’n motief in sprookjesvorm zijn. In een meisjeskamer zullen bosfeeën prachtig staan.

Het ontwerp van fotobehang kan ook aansluiten bij de interesses van de peuter: auto’s, fietsen, ruimteraketten, prinsessen, dinosaurussen of ballerina’s.

Gemakkelijk te monteren muurstickers voor kinderen

De tweede keuze is muurstickers voor kinderen. Dit is een oplossing die nog sneller in een kamer kan worden aangebracht dan fotobehang, dankzij het feit dat het zelfklevende decoraties zijn, zodat de montage ervan gemakkelijker is. Ze kunnen een hele muur bedekken of een decoratief accent worden boven een bureau, speelhoek of bed.

Stickers voor de kinderkamer kunnen niet alleen de creativiteit, maar ook de kennis van het kind ontwikkelen. Dit zijn ontwerpen met een didactisch karakter. Hoewel deze uitdrukking ons misschien doet denken aan een niet interessante oplossing, is niets minder waar. Dit zijn uiterst kleurrijke afbeeldingen die kinderen zeker zullen aanspreken.

Dergelijke muurstickers voor kinderen kunnen kleurrijke letters van het alfabet afbeelden, zodat het kind het alfabet sneller leert, of een wereldkaart, waarop de meest verschillende diersoorten zijn afgebeeld op het gebied waar ze voorkomen.

Galerij van posters met de favoriete huisdieren van het kind

kamer-ingericht-kinderen

Tijd voor een derde oplossing. Een kamer kan ook gedecoreerd worden met een poster. In plaats van slechts één ontwerp aan de muur te hangen, zou een betere oplossing zijn om een galerij van verschillende afbeeldingen te maken. Hoe stel je zo’n muurdecoratie samen? Het beste is om een van de twee oplossingen te kiezen: ofwel kies je een hoofdmotief (dieren, auto’s, feeën), ofwel verschillende ontwerpen, die in dezelfde esthetiek worden gehouden (bijvoorbeeld geschilderd met aquarelverf).

Deze oplossing past goed in een kamer die wordt gedeeld door broers en zussen, aangezien de helft van de voorstellingen kan worden gekozen voor de smaak van het meisje en de andere helft voor die van de jongen.

Enkele aanvullende ideeën om het arrangement te completeren

De drie voorstellen die we aan het eind over hebben, kunnen worden gebruikt om de kamer van een kind dat we vooraf decoreren met fotobehang, stickers of posters, af te maken. Kijk wat we hebben voorbereid!

  • lampjes

Een lampenslinger is een geweldige manier om een zachte lichtbron in de kamer te brengen, die ’s avonds als nachtlampje kan dienen als je kind bang is om in het donker te slapen. En als het kind wat groter is, kan een dergelijke slinger bijvoorbeeld worden opgehangen aan posters die een galerij aan de muur vormen.

  • slingers

Kleurrijke slingers van driehoekige stukken stof zijn een trend met duurzame kracht. Afhankelijk van de vraag of je een jongens- of een meisjeskamer inricht, kun je verschillende kleurvarianten kiezen om een dergelijk accent in de inrichting toe te passen. Dit is een goede optie als de kamer groot is of een hoog plafond heeft en je de kamer visueel wilt verwarmen.

  • schoolbordverf

Een voorstel dat elk kind leuk zal vinden is een muur beschilderd met schoolbordverf. Een echte traktatie voor een kind dat graag tekent en altijd zonder papier zit. Voor de grotere kinderen daarentegen kan deze oplossing het leren van letters of het oplossen van wiskundige problemen stimuleren. Schrijven op het schoolbord maakt zelfs formules leuker!

Het voordeel van de door ons gepresenteerde decoratieve voorstellen is dat ze kunnen worden gecombineerd tot opvallende arrangementen. Eén muur kan worden versierd met fotobehang, de andere met posters en boven het kinderbed met een lampenslinger. Op die manier krijgt de inrichting veel karakter en maken de educatieve of belangwekkende ontwerpen van de muurdecoratie de inrichting niet alleen mooi, maar ook praktisch.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *