Het duurt misschien nog even. Toch zijn winkels al volop in de weer om hun assortiment uit te breiden en kerstdecoraties aan te brengen. Voordat je het weet lopen we alweer tegen het einde van het jaar. Dat betekent ook dat we binnenkort niet alleen worden meegezogen in de kerstvreugde, maar ook in de kerststress. Hoe kunnen we dat dit jaar toch eens voorkomen?

Elk jaar weer ontstaat er bijna een gevecht tussen de verschillende families. Waar kun je op welke tijd komen? Worden er cadeaus gegeven? Wie zorgt er voor het eten? Moet hij of zij écht naar dit feest komen? Gek word je ervan. Daarom hoog tijd om al die verplichte bezoekjes te annuleren en gewoon zelf iets te organiseren. Je nodigt hierbij iedereen uit die jij echt wilt zien met de feestdagen (dus niet die verre oom die je anders ook niet ziet) en de andere kerstdag is er om gewoon lekker te ontspannen. Klinkt dit als muziek in de oren? Maar heb je tegelijkertijd ook geen idee waar je verder aan moet denken? Maak dan gebruik van de volgende tips en organiseer thuis een onvergetelijk kerstfeest.

Comfy kerst

kerst-spullen

Voel jij je tijdens de feestdagen ook nooit op je gemak? Simpelweg omdat je volledig uitgedost op de bank moet zitten. In een jurk die aan het einde van de avond veel te strak om je buik spant? Laat dit dan eens allemaal goed los en organiseer een comfy kerst. Laat alle gasten in huispakken en pyjama’s komen en geniet gewoon eens van de comfort in je eigen huis.

Ook leuk om dit thema in de kerstcadeaus door te voeren. Doe iedereen bijvoorbeeld zachte foute kersttruien cadeau of een paar lekkere wollen sokken. Toch een wat luxer kerstcadeau? Geen probleem! Zolang iedereen maar heerlijk geniet en comfortabel om de boom kan zitten. Weg met die hakken en gewoon lekker je dikke sokken en pantoffels aan. Dat wordt genieten!

Maak herinneringen met het gezin

Geen zin in die verplichte bezoekjes en wil je gewoon eens tijd met het eigen gezin? Dan is er niemand die jou kan tegenhouden. Laat de boel de boel en maak herinneringen met het gezin. Ga bijvoorbeeld lekker vakantie vieren in het buitenland of houd gewoon kerst binnen jullie eigen gezinnetje. Dagen vol met lekkernijen maken, kerstfilms kijken, spelletjes spelen en buiten ravotten. De tradities maken jullie zelf. Geniet van de extra tijd met elkaar.

Slaap met z’n allen bij de kerstboom

kerstboom-interieur-bruin-woonkamer

Wil je echt eens een unieke traditie starten waar je kinderen het over dertig jaar nog over zullen hebben? Kies er dan voor om elk jaar op kerstavond onder de kerstboom te slapen. Heel gezellig, stiekem ook wel een tikkeltje spannend en dit zorgt gegarandeerd voor de juiste kerstsfeer. De kinderen zullen het fantastisch vinden en voor jullie ook een mooi moment om nog meer van elkaar te genieten.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *