Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een vloerkleed voor de kinderkamer. Je wilt vooral iets dat bestand is tegen vlekken, want laten we eerlijk zijn, kinderen blijven kinderen!

Kinderen spelen veel op de vloer, dus comfort is ook belangrijk. Hier lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een vloerkleed babykamer.

1. Kies de juiste vezel

vloerkleed vezels

Er zijn vier belangrijke vezel types om uit te kiezen: Wol, Polyamide, Polypropyleen of Triexta (solution-dyed polyester).

Wol

De beste isolator van alle vloerkleed vezels, maar het moeilijkst schoon te maken.

Polyamide

Voelt heerlijk aan en gaat lang mee. Vervaagt in de buurt van ramen en oudere vloerkleden van polyamide vlekt gemakkelijk.

Polypropyleen

Bestand tegen bleken en vlekken. Trekt olie aan, waardoor het na enkele jaren moeilijk schoon te maken is.

Triexta (solution-dyed polyester)

Langdurig en zacht, maar voelt een beetje vettig aan als het nieuw is. UV- en vlek bestendig. Triexta vloerkleed aan als het beste vloerkleed voor de kinderkamer, omdat het de beste balans biedt tussen gevoel, slijt- en vlek bestendigheid. Daarnaast is het ook betaalbaar.

2. Vind de juiste pool

verschillende-vloerkleed-pollen

Vloerkleed met gesneden pool

Gesneden (of ‘pluche’) pool is comfortabel voor kinderen om op te zitten en te spelen en geeft de kamer een comfortabel gevoel. Gesneden pool zal na verloop van tijd eerder ‘sporen’ of ‘poolomkering’ vertonen.

Dit is meestal geen probleem in een slaapkamer, maar kan wel een overweging zijn als je hetzelfde vloerkleed in de hal of aangrenzende kamers wilt leggen.

Vloerkleed met lussen pool

Lussen pool vloerkleed is meestal slijtvaster dan gesneden pool en heeft minder last van omkering of sporing. Het voelt harder aan onder de voeten dan vloerkleed met gesneden pool en kan schuren op de knieën van kinderen als ze spelen. De klauwen van huisdieren kunnen lussen in het vloerkleed omhoog trekken, dus pas daarmee op!

3. Welke kleur moet ik kiezen?

white wooden bed frame with white bed linen

Probeer lichtbruin, grijs of houtskool om vuil en sporen te verbergen, en kleed de kamer aan met muurkleuren naar keuze of felle meubels.

Een vloerkleed in een slaapkamer gaat meestal 15 jaar mee, dus beslissingen over vloerkleden moeten worden genomen op basis van de huidige en toekomstige behoeften en smaak van je gezin.

Wat zijn de ergste vlekken voor een vloerkleed?

Als je eenmaal het beste kindervloerkleed voor de kinderkamer hebt gekozen, wil je er ook zo goed mogelijk voor zorgen. Dit zijn enkele van de meest voorkomende vlekken die je tegenkomt met kinderen in huis en hoe je ze moet behandelen.

Braaksel

Als ouder ben je waarschijnlijk wel eens een braaksel incident op je vloerkleed tegengekomen, of dat nu van een jonge baby of een ziek kind was. En hoewel het waarschijnlijk het laatste is wat je wilt doen, moet je snel handelen.

Urine

Kinderen en urinevlekken gaan samen als erwten en wortelen. Een urinevlek en de geur ervan snel behandelen is belangrijk, want zodra urine opdroogt, laat het bacteriën en urinezouten achter, die groeien en een geur produceren als er vocht aanwezig is.

Kauwgom

Wapen jezelf met ijs door het kauwgom snel koud en hard te maken, dan krijg je het makkelijker uit je vloerkleed.

Sinaasappelsap

Sap vlekken moeten niet al te moeilijk te verwijderen zijn, zolang je maar snel handelt. Je hebt misschien alleen een schone witte handdoek nodig om de vlek voorzichtig te deppen. Als de vlek is opgedroogd of als er veel sap in het vloerkleed is getrokken, moet je misschien verdere stappen ondernemen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *