In een stedelijke omgeving zijn tuinen een plekje waar je de dagelijkse stress van het leven kunt vergeten en even helemaal kan bijkomen in een luxe hangmat. Veel huiseigenaren zijn echter verstoken van ideeën over landschapsarchitectuur voor hun tuinen. Als je een aantal eenvoudige maar effectieve manieren wilt om door jouw tuin waarde aan jouw huis toe te voegen en er de trots van de buurt van te maken, zijn hier tien geweldige manieren om jouw tuin te transformeren.

1. Focus je op planten, die in jouw omgeving groeien

tuin-pad

In plaats van exotische plantensoorten en bloeiende struiken te kweken, richt je je op het kweken van planten die van nature voorkomen jouw geografische regio. Deze planten zijn al aangepast en geacclimatiseerd aan het klimaat en de groeiomstandigheden, dus hebben ze niet zoveel zorg nodig als planten, die in vreemde groeiomstandigheden worden gekweekt.

2. Creëer een levende muur

Levende muren zijn niet alleen mooi, maar ze zijn ook nog eens functioneel. Ze kunnen je nieuwsgierige buren op afstand houden en een privé groen toevluchtsoord voor je creëren. Je kunt in plaats van een hek te plaatsen, ook een levende muur bouwen. Vergeet niet dat de planten, die je op de muur kweekt, de lucht rond je huis zullen reinigen door gifstoffen en andere luchtverontreinigende stoffen te verwijderen.

3. Bouw een pergola

pergola

Elke tuin heeft een centraal punt nodig. Hoewel sommige huiseigenaren ervoor kiezen om een fontein te installeren, willen anderen iets unieks en iets anders. Als je in de laatste groep valt, is een pergola met mooie tuinstoelen precies wat jij nodig hebt. Nee, je hoeft je banksaldo niet leeg te plunderen om een pergola te kunnen bouwen. Je kunt gemakkelijk bouwpakketten voor pergola’s vinden. Mocht je het toch te prijzig vinden, dan kan je altijd nog voor een Fratello Pro parasol gaan. Deze grote italiaanse parasols geven meteen veel meer sfeer aan je tuin.

Houten pergola’s zijn sterk, duurzaam en mooi. Het is van nature bestand tegen rot en verval en de geur werkt als afschrikmiddel tegen ongedierte. De bouwpakketten voor pergola’s worden geleverd met een geïllustreerde gebruiksaanwijzing, gezaagde en voorgeboorde stukken hout en alle benodigde ijzerwaren om ervoor te zorgen dat jij niets ander hoeft te doen dan het in elkaar te zetten. Als je de basis goed voorbereid, kun je met twee personen in één middag de klus klaren. Vervolgens kun je het tuinmeubilair plaatsen en jouw entertainment- en recreatiegebied is klaar voor gebruik.

4. Bouw een woestijnachtig landschap

Als je tuin echt enorm is, is het laatste wat je wilt dat je het hele weekend moet besteden aan het onderhoud. Je kunt ontsnappen aan al het maaien en het onderhoud van het gazon door voor een woestijnachtige tuin met rotsen, zand en vetplanten te kiezen. Dit vereist minimaal onderhoud en vermindert ook het gebruik van water. Gebruik een druppelirrigatie om je vetplanten water te kunnen geven.

5. Gooi er wat avontuur in

tuin-vijver

Leg paden in jouw tuin aan, die leiden naar een klein verborgen plekje waar je kunt zitten met jouw gezin en vrienden en kunt genieten van een picknick. Als je van plan bent om plekken ‘s avonds te gebruiken, plaats dan verlichting langs de paden of laat de creativiteit het overnemen en gebruik in plaats daarvan tiki fakkels. Gebruik oude flessen, zoals wijnflessen, om je fakkels te maken. Zorg ervoor, om het echt effectief te laten zijn, dat de plaats zo ver mogelijk van het huis ligt.

6. Geniet het hele jaar door van kleur

Als je van bloemen en hun natuurlijke geur en schoonheid houdt, kun je je tuin het hele jaar door bruisend en levendig houden. Ga voor seizoensbloemen die in jouw omgeving voorkomen. Clematis, spinbloem, Japanse anemoon, dahlia, hibiscus, lobelia, pioenrozen, allium, aster, salvia, spinnekruid, begonia, anjers en gevlekte laurier zijn enkele van de planten, die je seizoensgebonden kunt laten groeien en die ervoor zorgen dat jouw tuin, zelfs tijdens koude wintermaanden, kleur heeft.

7. Gebruik bloembakken en manden

houten-bloembakken

Je kunt een dimensie aan jouw tuin toevoegen door het plaatsen van hangmanden en verhoogde bloembakken. Het geeft je tuin wat karakter en het zorgt ook voor een uitstekende drainage van je planten. Je kunt in deze plantenbakken en manden een verscheidenheid aan bloemen en planten kweken en jouw tuin laten opvallen.

8. Vergeet gras en ga voor siergras

Als je denkt dat het onderhoud van het gazon een te grote klus is, sla dat dan over. Ga in plaats daarvan aan de slag met siergrassen. Je hoeft ze maar één keer per seizoen te snoeien en dit houdt jouw tuin netjes en opgeruimd.

9. Recycle oude verpakkingen

tuin-terras-gezellig

Je kunt zelfs een milieuvriendelijke huiseigenaar en tuinman worden door oude verpakkingen, zoals bijvoorbeeld verfblikken en melkpakken, te recycleren. Je kunt ze gebruiken om vetplanten, kruiden en bloemen te kweken. Als je creatief genoeg bent, kun je zelfs banden gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop en ga helemaal los om een unieke maar prachtige tuin te creëren.

10. Creëer een focuspunt

Ga op zoek in antiek- en andere winkels om een sculptuur te vinden, die je midden in je tuin kunt plaatsen. Het moet een aantrekkelijke sculptuur zijn die de aandacht trekt en vervolgens uitnodigt om andere aspecten van het landschap te bekijken. Omring de sculptuur met jouw zelfgemaakte plantenbakken met kleurrijke bloemen en planten. Een andere focuspunt zou ook een grote parasol kunnen zijn.

Gebruik deze tien tips om eenvoudig een prachtige tuin te creëren, waar je trots op kunt zijn. Deze tips zijn goedkoop en eenvoudig in elke tuin toe te passen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *