Als het op shoppen aankomt, gaan de meeste mannen liever naar een bekende winkelketen dan naar een tweedehands winkel waar ze uren door rekken met kleding moeten gaan. Als je het goed aanpakt, kan tweedehands winkelen echter een geweldige manier zijn om stijlvolle, betaalbare én duurzame kleding te vinden. In dit artikel geven we je informatie over tweedehands kleding en een aantal tips over hoe je het meeste uit deze winkelervaring kunt halen. Lees dus snel verder!

De keuze voor tweedehands

Allereerst, waarom zou je kiezen voor tweedehands kleding als er ook genoeg betaalbare en nieuwe kleding te vinden is? Kiezen voor tweedehands kleding is voornamelijk een goed alternatief vanuit duurzaamheidsperspectief. De kledingindustrie is namelijk een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Bij de productie van kleding worden vaak schadelijke chemicaliën en synthetische materialen gebruikt, waardoor giftige stoffen in het milieu terecht  komen. Bovendien kunnen bij de productie en transport van kledingstukken grote hoeveelheden broeikasgassen vrijkomen.

Dit productieproces wordt voortgezet door de grote vraag van consumenten naar nieuwe kleding. Door te kiezen voor tweedehands kleding, draag je als consument dus bij aan het stoppen van deze vervuilende industrie. Het hergebruiken van kledingstukken die nog steeds van goede kwaliteit zijn, vermindert namelijk de noodzaak voor nieuwe productie en zorgt ervoor dat een item langer meegaat. Dit betekent uiteindelijk dat er minder kleding geproduceerd en vernietigd hoeft te worden.

De voor- en nadelen

overhemden-kledinghangers

Een van de voordelen aan tweedehands winkelen is dat je een aantal echt unieke stukken kunt vinden die normaliter niet in een winkel zouden hangen. Als je graag wat meer unieke kledingstukken aan je garderobe zou willen toevoegen, zoek dan in tweedehands winkels naar items die interessante details of patronen hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan een retro jacket met mooie knopen, of een vintage Levi’s jeans! Dit soort kledingstukken zijn niet alleen goedkoper dan hun gloednieuwe tegenhangers, maar ze zullen je ook helpen om je eigen individuele stijl te creëren of versterken!

Een van de nadelen van tweedehands winkelen is dat het moeilijk kan zijn om kleding in jouw stijl en maat te vinden. Het is vaak echt even goed zoeken! Daarnaast hangen de rekken vaak overvol. Probeer niet overweldigd te raken en kijk rustig rond.

Tips voor het vinden van tweedehands kleding die bij jou past

Is je interesse gewekt? Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om de kans te vergroten dat je leuke, duurzame herenkleding vindt in tweedehands winkels.

Ten eerste, wees niet bang om kleding in andere maten te passen. Mocht je een leuk item zien dat net wat te groot is, dan kun je deze vaak voor een kleine prijs laten innemen bij een lokale kledingmaker. Probeer hier dus doorheen te kijken, want met een paar kleine aanpassingen zou het zomaar eens kunnen dat jouw droomitem tussen de rekken hangt!

Probeer daarnaast niet alleen maar naar winkels te gaan die bekend staan om het verkopen van tweedehands kleding. Vooral in grote steden heb je welbekende tweedehands ketens die kleding verkopen waar nog steeds een relatief hoog prijsje aan hangt… Ga eens langs bij een kringloopwinkel in jouw buurt, en kijk of ze daar toevallig ook kleding verkopen. Grote kans dat je hier veel betere deals scoort!

Tot slot, wees niet bang om het personeel van de tweedehands winkel om hulp te vragen! Het zou zomaar eens kunnen zijn dat er net nieuwe kleding binnengekomen is, die nog niet in de winkel ligt!

Ben je dus nog op zoek kleding voor deze zomer, neem dan zeker eens een kijkje in een tweedehands kledingwinkel of een kringloopwinkel! En vergeet ook niet de website van Twinlife te bekijken voor meer informatie over duurzame kleding voor heren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *