Heb je je afgevraagd of je misschien homo bent of dat je echt hetero bent? Stop met twijfelen aan je seksualiteit. Hier zijn 12 mogelijke tekenen dat je homo bent.

Hoe lang vraag jij je al af of je wel homo bent?

Hoe lang vraag je je al af of je homo bent? Is het recent? Al je hele leven? Misschien is het iets recents waar je op bent gestuit. Of misschien vraag je het je al een tijdje af. Er hoeft geen duidelijk “Ja” of “Nee” op dit antwoord te staan. Sommige mensen beseffen dat ze homo zijn en hebben helemaal geen interesse in het andere geslacht. Zelfs niet een beetje. Anderen, zoals velen die ik ken, hebben homoseksuele neigingen. Ze vinden het misschien fijn om af en toe met hetzelfde geslacht in bed te zijn, maar hebben geen verlangen naar een relatie met iemand van hetzelfde geslacht. Hoe dan ook, je seksualiteit is precies dat – het is van jou. Niemand kan je vertellen tot wie je je wel en niet aangetrokken voelt. Het gaat erom dat je dat zelf uitzoekt. Of je nu homo bent, hetero, of dat je tekenen vertoont van beide kanten; het maakt niet uit. Ik hoop dat je door dit artikel wat meer inzicht krijgt in jezelf en je seksualiteit; en als je erachter komt dat je homo bent, dat je dan comfortabel kunt zijn in je homoseksualiteit.


12 tekenen dat je homo zou kunnen zijn

gay-vlaggen


Homoseksualiteit is niet het makkelijkste om toe te geven aan anderen, laat staan aan jezelf. Jaren geleden had ik een vriendin die er een hekel aan had als andere vrouwen haar probeerden te versieren, en ze ging altijd maar door met vertellen dat ze niet homoseksueel was. Uiteindelijk kwam ze in het reine met haar homoseksualiteit en nu leidt ze een geweldig leven. Ik heb van haar geleerd dat hoe eerlijker en authentieker je bent voor jezelf, hoe beter je kunt zijn voor degenen van wie je houdt. Hier zijn twaalf mogelijke tekenen om erachter te komen of je homo bent.

1. Je maakt opmerkingen als: “Ik zou helemaal met diegene gaan als ik homo was.”

Heb je jezelf er wel eens op betrapt dat je zegt: “Man, wat is zij knap zeg! Als ik homo was, zou ik sowieso met haar gaan!” Of, als man heb je wel eens gezegd: “Hij is echt een goede jongen. Een geweldige catch. Iedere vrouw zou blij zijn met hem. Als ik homo was, zou ik met hem willen daten.” Nou, het is één ding als je dit af en toe zegt en het is jouw manier om iemand een compliment te geven. Maar als je het vaker wel dan niet zegt als je het over iemand van hetzelfde geslacht hebt, dan wil je misschien inderdaad wel met hem of haar daten. Misschien moet je met ze uitgaan! Zijn ze homo of hetero? Misschien is het tijd om daar achter te komen! Als je altijd opmerkingen maakt over dat je “geen homo bent” of dat je “als je homo zou zijn” dit of dat zou doen, dan is het misschien tijd om jezelf echt af te vragen of je wel homo bent. Jij bent de enige die daar antwoord op kan geven, dus wees eerlijk tegen jezelf en je zult eerlijker zijn over je seksualiteit.

2. Als je iemand ontmoet die homo is en je wilt beste vrienden worden

Je bent op een feestje met je vrienden en die jongen komt binnen en je ziet meteen dat hij homo is. Dan stelt hij je voor aan zijn vriend. Voor je het weet heb je de hele avond met hem gekletst en een geweldige tijd gehad. Ik wil niet zeggen dat heteroseksuele mensen geen homoseksuele vrienden kunnen hebben, ik zeg alleen dat je je meer aangetrokken voelt tot het leren kennen van mensen die homoseksueel zijn. Dit kan zijn omdat je jezelf met hen wilt vergelijken. Je wilt hun hersenen een beetje uitpluizen en erachter komen hoe “homo zijn” echt is. Het kan ook zijn omdat je het gevoel hebt dat je meer met hen op kunt schieten dan met je hetero vrienden. Misschien ben je op een feestje en voel je je meer op je gemak bij het homostel. Dat is ook prima. Het punt is dat we de neiging hebben om meer tijd door te brengen met mensen die op onszelf lijken. Degenen die gelijkgestemd zijn. Als je de neiging hebt om meer om te gaan met iemand die homo is, kan dat een veelzeggend teken zijn dat jij ook homoseksueel bent.

3. Je doet er alles aan om ervoor te zorgen dat mensen weten dat je niet homoseksueel bent

Raak je gefrustreerd als mensen aannemen dat je homo bent? En dat is niet omdat je een man bent die zich goed kan kleden of een vrouw die van sport houdt en atletisch is. Ze nemen aan dat je homo bent om wat voor reden dan ook en je raakt zo gefrustreerd! Dit was mijn vriend. We gingen met een groep uit en de serveerder in een restaurant probeerde hem altijd te versieren. Hij werd zo boos. Hij bleef maar doorgaan als we weg waren en zei dat hij “geen homo was” en dat ze niet wist waarom “ze gewoon aannam dat ik homo was omdat ik lang haar heb”. Mijn vriend ging zover dat hij een ander kapsel nam. Wat hij zich niet realiseerde, is dat hij homo was. Hij wilde het alleen nog niet aan zichzelf toegeven. Raak jij gefrustreerd als iemand aanneemt dat je homo bent of dat je iemand van hetzelfde geslacht aantrekkelijk vindt? Doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat je je kleedt zoals iemand die hetero is zich zou kleden? Vind je dat je een façade opzet? Waarom is dat zo? Als je hetero bent zou je jezelf niet hoeven te verdedigen en als je homo bent ook niet. Als je je verdedigt of moeite doet om mensen te laten geloven dat je hetero bent, dan is dat misschien iets om naar te kijken.

4. Je merkt dat je mensen van hetzelfde geslacht vaker bekijkt dan niet

Er zijn momenten dat ik naar een andere vrouw kijk, vooral als ze eruit ziet zoals ik zou willen dat ik kon. Ik bekijk haar meer omdat ik jaloers op haar ben, niet omdat ik met haar naar bed wil. Ik kan toegeven dat een andere vrouw er prachtig uitziet en ik weet dat ik dat niet op een homoseksuele manier bedoel. Maar als je uitgaat met je vrienden en je merkt dat je meer mensen van hetzelfde geslacht bekijkt dan van het andere geslacht, is het misschien tijd om je homoseksualiteit in twijfel te trekken. Het is één ding om iemand te waarderen om hoe hij zich kleedt of om het werk dat hij doet om zijn lichaam te verzorgen. Het is iets anders om naar iemand te staren en je af te vragen hoe het zou zijn om naar hem toe te gaan en met hem te vrijen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik me tot iemand aangetrokken voel en ik ben op stap met mijn vrienden, dan kijk ik constant in hun richting. Ik wil weten of ze net zo naar mij kijken als ik naar hen. Kijk je naar haar? Of kijk je naar hem?

5. Je hebt de neiging om te daten voor de status, niet voor de relatie

Heb je momenteel een relatie maar merk je dat je er niet zo “in zit”? Vind je dat je aan het daten bent, maar je voelt weinig aantrekkingskracht? Misschien date je omdat je meer geïnteresseerd bent in de status van die relatie en dat mensen je geen vragen stellen als ze weten dat je een heteroseksuele relatie hebt. Misschien is alleen het feit dat je een vriendje of vriendinnetje hebt al genoeg en ben je verder niet echt geïnteresseerd in de relatie. Ik heb dit eerder meegemaakt. Ik heb een vriend die “verkering” had met een andere goede vriend van ons. Het was veilig. Ik heb altijd gedacht dat hij wist dat zij wist dat hij homo was. Toen hij klaar was om het haar te vertellen en het aan zichzelf toe te geven, gingen ze uit elkaar en we zijn nog steeds vrienden. Hij voelde zich op dat moment op zijn gemak omdat hij wist dat hij een vriendin had. Misschien klinkt dit bekend.

6. Je bent verliefd geweest op een vriend van hetzelfde geslacht

Je hebt die vriend waar je ALLES mee doet. Je vertelt ze alles. Goed of slecht. Zij zijn jouw persoon! Merk je dat je een beetje jaloers bent als ze een relatie hebben? Mis je hen en zou je willen dat je bij hen was? Heb je ooit naar ze gekeken en geweten, als het ooit een optie zou zijn, dat je zo met ze uit zou gaan? Ik denk dat de eerste persoon van wie je jezelf laat houden altijd een vriend is. Het is veilig. Je valt op ze omdat je ze beter kent dan wie dan ook. Is die vriend van het andere geslacht? Voor sommigen wel. Voor anderen? Hun eerste liefde of eerste verliefdheid was van hetzelfde geslacht. Als je die ene vriend van hetzelfde geslacht hebt waar je al zo lang stiekem verliefd op bent dat je niet eens meer weet wanneer het begon, dan moet je misschien gaan twijfelen aan je geaardheid. Misschien is het niets, maar meestal val je eerst op iemand die veilig is. Als die persoon “veilig” is en van hetzelfde geslacht is, dan moet je misschien eerlijker zijn over wie je bent en ben je misschien wel homo.

7. Heb je er ooit aan gedacht om met iemand van hetzelfde geslacht naar bed te gaan?

Wees bij deze eerlijk tegen jezelf. Niemand anders weet wat je nu denkt, alleen jij. Als je jezelf deze vraag stelt, wat zou dan je eerlijke antwoord zijn? Heb je? Heb je er ooit over nagedacht om met die man of dat vrouw in bed te liggen? Degene op wie je verliefd bent? Degene van wie je zei dat je “uit zou gaan als je homo was?” Homoseksualiteit kan in allerlei verschillende vormen en maten voorkomen. Sommigen denken aan andere mensen van hetzelfde geslacht, maar hebben er nooit naar willen handelen. Ze zijn meer nieuwsgierig dan wat dan ook. Anderen handelen af en toe naar die nieuwsgierigheid en dat is het dan. Dan zijn er nog de mensen die weten dat ze geen hetero zijn omdat ze er niet aan denken om met het andere geslacht naar bed te gaan – nooit. Denk eens na over deze vraag. Denk na over waar jij zou passen in dat spectrum.

8. Met het andere geslacht naar bed gaan windt je niet op

Misschien heb je af en toe met iemand gedatet, maar als het erop aankomt, zie je hem of haar gewoon niet zitten. Als je eerlijk tegen jezelf bent, vind je hem leuk als persoon, maar als het op intiem zijn aankomt, ben je gewoon niet enthousiast. Je bent aan het daten met iemand van het andere geslacht, of je hebt geprobeerd om met verschillende mensen van het andere geslacht naar bed te gaan, maar je bent er gewoon niet enthousiast over. Is dit jou ook overkomen? Klinkt dit je bekend in de oren? Als je niet zeker bent van je homoseksualiteit, kan het zijn dat je jezelf in situaties dwingt omdat dat “is met wie je hoort uit te gaan” of omdat dat is wat elke andere “hetero zou doen”. Toch? Als je dit leest en je bent klaar om eerlijk te kijken naar wie je bent, stel jezelf dan deze vragen. Wees eerlijk tegen jezelf zodat je een leven kunt leiden dat zo trouw mogelijk is aan jezelf.

9. Raak je lichamelijk opgewonden van iemand van hetzelfde geslacht?

Dit is vrij eenvoudig. Maar voor het geval je voorbeelden nodig hebt van waar ik het over heb, hier is het: Dames, raken jullie lichamelijk opgewonden als die vrouw de kamer binnenloopt en ze dat shirt heeft dat net genoeg open ligt om je een hint te geven van wat eronder kan liggen? Raak je helemaal opgewonden in je slipje als ze je die grijns geeft? Dat is een goed teken dat je homo bent. Jongens, raken jullie opgewonden als die jongen naar de sportschool komt? Je kent hem wel. De man met de broek die een beetje strak zit en elke keer als hij squats doet kun je niet anders dan naar zijn kont kijken? Ja, ik weet bijna zeker dat jij ook homo bent. Het is niets om je voor te schamen, maar het is wel veelzeggend als je je seksueel aangetrokken voelt tot iemand van hetzelfde geslacht.

10. Je droomt over iemand van hetzelfde geslacht

Als we eerlijk zijn, zijn we er allemaal geweest. We zijn alleen en de seksuele frustratie is groot! Dus gaan we zelf dingen regelen. Sommigen kijken video’s, sommigen lezen verhalen, sommigen gebruiken hun verbeelding? Wat doe jij op dit privé moment van nood? Droom je over alle dingen die iemand met je zou doen zodat je kunt klaarkomen? Als die persoon van hetzelfde geslacht is, is dat een teken dat je waarschijnlijk homo bent.

11. Je hebt jezelf nooit toegestaan intiem te zijn met iemand van het andere geslacht

Er zijn mensen die proberen samen te zijn met iemand van het andere geslacht. Dan zijn er anderen die helemaal vermijden om in bed te zijn met iemand van het andere geslacht. Het maakt je nerveus, en niet omdat het je “eerste keer” is. Je bent nerveus en onzeker als het gaat om in bed liggen met iemand van het andere geslacht. Het “voelt gewoon niet goed.” Snap je wat ik bedoel? Als die vrouw waar je mee omgaat je na een afspraakje terloops mee naar boven vraagt en je weet dat je “Ja” zou moeten zeggen. In plaats daarvan verzin je een smoes en ook al is ze beeldschoon, je wilt haar niet in bed krijgen. En wat dacht je van die jongen waar al je vrienden zo jaloers op zijn dat jij verkering mee hebt en als hij je op een avond mee uit vraagt om een film te kijken en uit eten te gaan, zeg je: “Nee.” Een afspraakje in het openbaar is makkelijk, maar alleen bij hem thuis? Nee. Gebeurt niet. Het is niet dat je mensen van het andere geslacht niet vertrouwt. Je voelt je gewoon niet op je gemak om intiem met ze te zijn, dus je vermijdt het koste wat het kost.

12. Je hebt gewoon het gevoel… Er is iets anders met jou

Ken je dat gevoel? Je weet dat er gewoon iets anders is met jou. Je bent anders dan je vrienden of je familie. Je vindt niet dezelfde mensen aantrekkelijk als al je andere vrienden. Misschien is dat gevoel dat je al die tijd hebt gehad iets dat je hebt geprobeerd te vermijden, niet per se iets dat slecht is, maar het is anders. Als je niet veel homoseksuele vrienden hebt, is het moeilijk om je op je gemak te voelen en toe te geven dat je anders bent. Als ze van je houden, geven ze niet om je homoseksualiteit. De sleutel is trouw zijn aan jezelf. Als je dat gevoel hebt en veel van deze tekenen komen je bekend voor, dan is het misschien tijd om je te realiseren dat je misschien wel homo bent.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *