Gedurende de dag breng je veel tijd door in de keuken. Je maakt hier namelijk alle maaltijden klaar en hebt vaak ook de mogelijkheid om te eten met het hele gezin. Je moet daarom aan de hand van verlichting zorgen dat je niet alleen een goede sfeer krijgt, maar ook dat je voldoende zicht hebt op het aanrechtblad. Je kunt hiervoor inbouwspots in de keuken plaatsen. Deze spotjes kun je overal in de ruimte plaatsen, waardoor jouw ruimte er te allen tijde uit komt te zien wat jij wilt. Maar waar kun je allemaal aan denken als je deze plaatst? En hoe zorg je voor de juiste sfeer?

In het plafond of onder de keukenkastjes

keuken-marmer-luxe

Inbouwspots in de keuken kunnen eenvoudig in een oppervlakte gemonteerd worden. Je ziet ze daarom vaak terug in het plafond. Je kunt ze zo goed mogelijk spreiden, zodat je overal in de ruimte voldoende licht hebt. Het is hierbij belangrijk dat je goed uitmeet waar de inbouwspots moeten komen, zodat je ook zeker weet dat ieder hoekje verlicht blijft. Echter kun je er ook voor kiezen om de inbouwspots onder de keukenkastjes te plaatsen. Zo heb je een extra lichtbron bij het aanrechtblad om de maaltijden te bereiden. Ook hierbij kun je strategisch te werk gaan, zodat je zeker weet dat de plekken die je het hardst nodig hebt goed verlicht zijn.

De afmetingen van de spotjes uitzoeken

Voordat je de inbouwspots in de keuken gaat plaatsen, is het ook verstandig dat je goed bekijkt welke afmetingen je nodig hebt bij de spotjes. Er zijn namelijk een groot aantal opties op dit gebied te vinden. De kleinere spotjes zijn voornamelijk bedoeld voor de sfeer en kunnen uitsluitend voor meer zicht zorgen als je er meerdere plaatst. Door voor de grotere varianten te kiezen heb je voldoende zicht en kun je ze ook weer beter spreiden. Het enige waar je dan nog op hoeft te letten is de felheid van de lampen en de levensduur die je hierbij terugvindt. Zo pas je de verlichting volledig op de ruimte aan en weet je dat je jouw keuken weer optimaal kunt gebruiken.

Een dimmer voor nieuwe gemakken

strakke-houten-keuken

Als je nog meer gemakken wilt hebben en daarbij ook de sfeer goed wilt regelen, kun je voor led dimmers kiezen. Deze dimmers plaats je tussen de bedrading en de verlichting, waarna je aan de hand van een draaiknop of met smart functies de felheid van de verlichting kunt regelen. Zo heb je niet alleen verlichting waarmee je de werkzaamheden uit kunt voeren, maar kun je ook voor een ontspannen sfeer zorgen door de felheid lager te houden. Jouw verlichting zal hiermee nog meer gemakken geven en je kunt de led dimmers helemaal naar wens instellen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *