Avontuur. Vrijheid. Reizen. Welk mannen accessoire zou je met deze woorden associëren? De rugzak – staat voor de obsessie van de maatschappij met avontuur, voortdurende beweging, leren en ontsnappen.

Maar praktisch staat niet altijd gelijk aan stijlvol. En wat er goed uitziet is niet altijd praktisch. En dan is er nog de prijs… is een rugzak van meer dan €100 tastbaar beter dan iets dat je voor €25 kunt kopen?

Allemaal belangrijke vragen. In dit artikel laten we je zien hoe je de beste rugzakken kunt kopen, of je nu terug naar de universiteit gaat, het beste haalt uit een weekendwandeling, of van plan bent de Mount Everest te beklimmen.

1 – Comfort

blauwe-grote-rugzak-man

Comfort is veruit de belangrijkste factor bij het kiezen van een rugzak. Als hij pijn doet aan je rug, zul je hem in het beste geval niet vaak gebruiken. In het ergste geval – zou je je kunnen bezeren.

De bouw van een rugzak draagt bij tot het comfort van de gebruiker, vooral de vorm van het rugpand, de schouderbanden en de vulling.

Rugzakken met een comfortabel rugpand, gewatteerde schouderbanden en een optionele heupgordel verdelen het gewicht van de rugzak over het lichaam.

Verstelbare en gewatteerde schouderbanden zorgen ervoor dat de rugzak comfortabel zit, zodat je rug minder wordt belast.

De voorgevormde en gevoerde rug volgt de natuurlijke vorm van je onderrug, wat bijdraagt tot het draagcomfort van de tas. De vorm maakt een natuurlijke boog mogelijk, zodat je geen rugpijn krijgt.

Gewatteerde heupgordels halen gewicht weg van rug en schouders en leggen een groter deel van de last op de beenspieren – zodat je zwaardere lasten langer kunt dragen.

2 – Duurzaamheid

Goede rugzakken zoals die van Michael Kors zijn gemaakt van duurzame materialen.

Zware rugzakken zijn meestal gemaakt van ultrasterk nylon materiaal en YKK-kwaliteit ritsen en riemen van nylon. Nylon en polyester zijn de meest populaire materialen voor rugzakken. Zwaardere stoffen zoals canvas maken ook duurzame tassen die je jarenlang zult gebruiken. Zelfs leer werkt, hoewel het de prijs van een tas kan opdrijven.

De meest voorkomende redenen waarom mannen hun oude rugzakken aan de kant gooien zijn scheuren aan de schouderbanden, kapotte ritsen en stiksels die losgekomen zijn.

De schouderbanden zijn het meest vatbaar voor scheuren. Let op het naai- en draadmateriaal. Dubbel stiksel verdient de voorkeur. Vermijd het dragen van lasten waar de tas niet op berekend is. Een naaister kan deze scheuren gemakkelijk repareren voor zo weinig als €10.

3 – Bescherming van de inhoud

groene-rugzak-man

Je rugzak moet enigszins waterdicht zijn en er is opvulling nodig om elektronische of delicate apparatuur te beschermen.

Waterafstotend materiaal – Je hebt misschien geen 100% waterdichte rugzak nodig – maar een tas van half waterdicht materiaal gaat de inhoud beschermen in een noodsituatie. Tassen van nylon en polyester zijn betere opties voor avonturen in de buitenlucht en voor rugzaktochten.

Vulling – Een gewatteerd vak voor laptops en tablets is gebruikelijk in rugzakken. Zorg ervoor dat ze goed vastzitten om te voorkomen dat je elektronische apparatuur in je tas heen en weer schommelt.

4 – Maat

De perfecte maat rugzak vinden is een kwestie van er een kiezen die in verhouding staat tot je lichaam en waarin alle voorwerpen passen die je mee moet nemen.

De juiste pasvorm is een maat die past bij je romplengte en een die comfortabel om je heupen zit.

Bovenlichaamslengte – Sommige rugzakken zijn verkrijgbaar in meerdere maten, van extra klein tot groot, die passen bij een scala van bovenlichaamslengtes.

Heupomvang – Het grootste deel van het gewicht van een rugzak moet door je heupen gedragen worden. Verstelbare heupgordels voor rugzakken zijn geschikt voor een breed scala aan heupmaten.

Om je romplengte te meten – ga staan met je hand op je heupbeenderen, de wijsvinger recht en de duimen naar achteren. De lengte van je romp wordt gemeten van de benige bult aan de basis van je nek tot het midden van je rug waar je duimen elkaar raken.

Als je rugzak te groot of te klein is in verhouding tot je torso – is het gewicht niet goed in evenwicht. Dit gebrek aan evenwicht leidt tot rugpijn of je valt om.

5 – Je activiteiten behoeften

De keuze tussen dagrugzakken, rugzakken, reistassen en minimalistische rugzakken kan elke shopper in verwarring brengen.

Behalve dat je de juiste maat moet kiezen, moeten ook het ontwerp en de bouw van de tas bij je doeleinden passen.

Ben je er zeker van dat de rugzak geschikt is voor alle gebruiksvoorwerpen die je mee moet nemen?
Ga je lopen en je van de ene plaats naar de andere verplaatsen of zit je het grootste deel van de dag in een klaslokaal?
Welk weertype zul je hoogstwaarschijnlijk tegenkomen als je de rugzak draagt?

Je hebt iets nodig dat geschikt is voor je activiteiten.

Als je van plan bent de rugzak vooral voor korte wandelingen of college te gebruiken – is een canvas rugzak ideaal. Als je voornaamste vervoermiddel een fiets is, is een waterbestendige nylon rugzak noodzakelijk.

Een veelzijdige rugzak is geschikt voor elke soort lading – of je nu een camera met lenzen inpakt, tekstboeken van 700 bladzijden, een 15 inch laptop, een verandering van gymkleren of al deze en nog wat meer.

6 – Materiaal

donker-blauwe-rugzak-man-kijkt-om

Stem je behoeften af op een rugzak van het juiste materiaal, zodat hij jarenlang intact blijft.

De meest gebruikte rugzak materialen zijn…

Katoenen canvas – Canvas is een zwaargewicht, ruw geweven katoenen materiaal. Modern canvas wordt gemaakt van natuurlijke en synthetische materialen – waardoor het minder weegt en meer waterdicht en sterk is. Het belangrijkste voordeel is dat het een goedkoop materiaal is. Canvas rugzakken zijn populair bij universiteitsstudenten en wandelaars.

Nylon rugzakken glanzen en voelen glad aan. De belangrijkste voordelen van nylon zijn de gemakkelijke aanvaarding van een waterdichte coating, de slijtvastheid, en de uitstekende perforatieweerstand.

Rip-stop Nylon – Het “rip-stopping” ontwerp van rip-stop nylon kan extra bescherming bieden om ervoor te zorgen dat je rugzak niet voor je ogen uit elkaar valt de eerste tien kilometer van een avontuurlijke wandeling. De belangrijkste voordelen van rip-stop nylon zijn de uitstekende waterdichtheid en het lichte gewicht.

Polyester is beter bestand tegen ultra-violette (UV) aantasting dan nylon, maar het is niet het meest robuuste materiaal voor een rugzak. Het is echter sterk en stevig genoeg voor kleine kinderen. Rugzakken van polyester zijn betaalbaar, houden goed kleur (wat betekent dat ze heel levendig van kleur kunnen zijn).

Leren rugzakken zijn een stijlvol, hoewel duur alternatief voor de standaard rugzak. Voor rugzakken wordt meestal volnerf, plantaardig gelooid leer gebruikt. Dit materiaal ontwikkelt mettertijd een uniek patina en geeft de tassen een organische kwaliteit. Leren rugzakken zijn perfect voor gebruik op de werkplek, want ze zijn meestal de meest formele stijl rugzak.

7 – Organisatie

Sommige rugzakken zijn kaal aan de binnenkant. Sommige zijn zeer georganiseerd met meerdere zakken en vakken.

Misschien geef je de voorkeur aan een minimalistische aanpak voor een rugzak met een lichtere lading of een met meerdere vakken om je benodigdheden in op te bergen en er gemakkelijk bij te kunnen. Hoe meer vakken en vakken in een rugzak – hoe beter de verdeling en toegankelijkheid van je spullen.

Meerdere compartimenten – maken het mogelijk de inhoud van de tas in kleinere vakken te ordenen voor gemakkelijker toegang.
Elastische zijvakken: Deze vakken liggen plat als ze leeg zijn, maar rekken uit om er een waterfles en andere losse spullen in te bewaren.

Voorvak: Soms toegevoegd aan de buitenkant van een schepzak, kunnen deze kleinere, minder omvangrijke voorwerpen bevatten.
Organiseer je zo dat je in de rugzak alleen draagt wat je nodig hebt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *