Zoek je naar manieren om het beste uit je tuin te halen in de winterperiode? Vaak wordt er gedacht dat je in de winter niet zoveel met de tuin kunt. Niets is echter minder waar, want met een mooie tuinset, terrasverwarming en overkapping zal je je ook in de winter kunnen vermaken. In dit artikel vertellen wij je op welke manieren je meer uit je tuin kunt halen tijdens de winterperiode. Lees snel verder en doe meteen inspiratie op.

winter-tuin

Plaats terrasverwarming

Er is niets gezelliger dan in de winter lekker op je eigen terras te zitten onder de terrasverwarming of bij een warme vuurkorf. Er zijn diverse soorten terrasverwarming verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor staande heaters of terrasverwarming die je aan je overkapping of veranda plaatst. Wanneer het buiten afkoelt, zit je hiermee toch lekker warm en kun je genieten van de naar beneden dwarrelende sneeuwvlokjes met een lekkere kop thee.

Ga voor een overkapping

Met een overkapping kun je niet alleen in de zomer heerlijk buiten zitten, maar ook in de winter. Met een overkapping ben je beschut tegen diverse weersomstandigheden, zoals regen, hagel en sneeuw. Je kunt dan ook een groot deel van het jaar lekker buiten zitten. Het is zeer eenvoudig om een veranda te realiseren, omdat deze gemakkelijk en snel te plaatsen is. Wil je een veranda plaatsen, dan heb je de keuze uit verschillende soorten overkappingen. Bekijk eens de website vanย Fonteynย of jouw ideale overkapping hier tussen zit.

Breng verlichting in de tuin aan

Wat ook zeker een goed idee is, is om meer verlichting in de tuin aan te brengen. Ga voor verschillende solar lampjes en lampionnen voor net even wat meer sfeer. Een ander leuk alternatief is een lichtslinger. Deze houden het een stuk langer uit. Door te zorgen voor voldoende verlichting in je tuin, kun je niet alleen โ€˜s winters fijn in de tuin genieten. Je woning oogt hierdoor ook minder aantrekkelijk voor inbrekers, die het liefst hun slag slaan als het donker is.

Plant mooie winterplanten

boom-sneeuw-op-takken

Heb je groene vingers? Dan is het zeker aan te raden om wat winterharde planten in de tuin te hebben. Zo heb je her en der toch nog wat groen en is je tuin niet zo kaal. Je kunt winterplanten in verschillende soorten en maten vinden. Zo zijn er verschillende bomen, struiken, planten en bodembedekkers die in de winter nog mooi vol blijven.

Wij wensen je veel succes met onze tips.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *