Cultuurliefhebbers die de oude en moderne geschiedenis van Zuid-Korea willen verkennen, vinden vakantie in juli een uitstekende tijd voor een bezoek, wanneer de temperatuur midden in de 20 graden ligt, maar een verfrissend briesje wat verkoeling biedt tegen de vochtigheid. Dit is een goede tijd om naar de Balearen te gaan voor lange dagen op het strand, snuffelen in de boetiekjes van de oude wijk van Ibiza-stad of lange lunches in een Menorcaanse heuvelstad, met gegarandeerd zon en weinig kans op regen. Ga naar de oostkust van Sri Lanka om te ontspannen onder schaduwrijke palmbomen en te genieten van uitstekende zwemomstandigheden in vergelijking met het moessonseizoen in het westen.

Sri Lanka

In juli heeft de moesson nog steeds invloed op de badplaatsen in het westen, zoals Negombo, Bentota en Weligama, maar de prachtige oostkust is warm en zonnig. Het is dus een goede tijd om naar de stranden te gaan met perfecte omstandigheden om te zwemmen. Er zijn ook veel religieuze festivals die gedurende de zomermaanden plaatsvinden.

Namibië

In juli is Namibië de ideale tijd voor natuurliefhebbers om op safari te gaan, op zoek naar de diverse wilde dieren van dit relatief ongerepte land. Midden in het droge seizoen worden de dieren hier naar de waterpoelen gelokt, waardoor de wildstand bijzonder groot is. De regenval is het laagst en de temperaturen zijn overdag mild. Andere hoogtepunten zijn de spectaculaire Dead Vlei – een bos bevroren in de tijd, en de hoogste zandduinen ter wereld bij de Sossusvlei.

Hawaii

Met zijn weelderige, kronkelende jungleheuvels, meer dan 400 stranden (waar enkele van ’s werelds beste surfwedstrijden worden gehouden) en het Volcanoes National Park is een vakantie naar Hawaii een droomvakantie en juli is een uitstekende tijd om ervan te genieten. Het weer is meestal midden tot hoog in de 20, getemperd door een verfrissend briesje; met 11 uur zon per dag is er genoeg tijd om aan het strand te relaxen met een cocktail of een duik te nemen in het heerlijk warme water. Ook de avonden zijn zwoel.

Zuid-Korea

Zuid-Korea deelt veel overeenkomsten met buurland Japan als het gaat om zijn 10 werelderfgoederen en een klimaat dat zorgt voor prachtige kleuren in de lente en de herfst. Het is een genot om te verkennen voor reizigers met een grote belangstelling voor zowel oude als moderne geschiedenis, cultuur en een verrukkelijke keuken, en kan het best worden bezocht in juli, wanneer de zomer aanbreekt en er maxima van 27°C kunnen worden verwacht. Hoewel er kans is op regen, zorgt het briesje voor een verfrissende onderbreking van de vochtigheid.

Balearen

Van de chique kiezelstranden en zandstenen dorpjes van Mallorca tot de bohemienachtige beachclubs van Ibiza, vakanties naar de Balearen staan in het teken van zanderige tenen, zeiltochten bij zonsondergang en warme dorpsvibes. Voor gegarandeerde zonneschijn met weinig kans op regen en temperaturen van midden tot hoog in de 20 is juli de beste tijd om naar deze Spaanse archipel te gaan. Het is dan wel hoogseizoen, maar de vochtigheidsgraad is lager dan in augustus. Dit is ook een ideale bestemming om met de familie op vakantie te gaan.

Maleisië

Juli is een uitstekende tijd om de rustige stranden van Maleisië te verkennen. Verwacht veel zon langs het ruige zand van de ongerepte oostkust, waar warme dagen maxima van 30°C bereiken en ’s middags waarschijnlijk buien vallen, maar kort en scherp. Rustig water in deze tijd van het jaar betekent een goede zichtbaarheid; Tioman Island en Tenggol Island zijn uitstekende snorkelplekken waar je zeeschildpadden, rifhaaien, bultkop papegaaivissen en adelaarsroggen kunt zien.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *